12 motive să zbori cu Ryanair spre Londra

Anul acesta am avut ocazia să călătoresc de câteva ori cu compania Ryanair pe destinaţia Londra (aterizare pe aeroportul Stansted), aşa că m-am gândit să vă povestesc de ce am ales zborul cu ei, că tot mă aflu în avion în timp ce scriu şi vreau să treacă timpul mai repede într-un mod util 🙂 .

Ryanair1

Care sunt motivele pentru care am ales să zbor cu Ryanair la Londra?
 1. Biletul de avion ieftin. La orice căutare aţi da pe net pentru a găsi bilete de avion pentru Londra, veţi vedea că cel mai ieftin zbor pe această destinaţie este cu Ryanair, în majoritatea cazurilor. Pe site-ul Ryanair poţi accesa din meniu funcţia fare finder (cheap flights), în care treci punctul de plecare şi destinaţia şi vezi imediat când ai cele mai ieftine bilete, în funcţie de care îţi poţi alege perioada călătoriei.Capturati-ecranul-complet-09.12.2015-001051Ryanair
 2. Fără comision la plata cu cardul de debit Visa. Vă mărturisesc că eu cumpăram biletele de avion prin portaluri pentru că taxa pe care o plăteam pentru rezervarea biletului era mai mică decât aş fi plătit comisioanele la plăţile cu card, transfer bancar, etc. Ryanair nu percepe comision la plata cu cardul de debit! Mai mult decât atât, nu am văzut vreun alt comision adăugat la valoarea biletului de avion. Cât e biletul, atât plătesc!
 3. Avionul nu are sau are minim de timp întârziere (câteva minute). Am mai mers şi cu alte companii în Marea Britanie şi am experimentat întârzieri de la jumătate de oră, la 2 ore, ceea ce este destul de neplăcut, pentru că zborul este destul de lung, respectiv de circa 3 ore şi jumătate şi dacă mai adăugăm şi timpul minim cu care trebuie să ajungi înainte la aeroport, plus faptul că de la aeroport mai merg destul de mult cu autobuzul sau trenul în oraşele din Marea Britanie pe care le vizitez, devine neplăcut. Şi, apropo, în general, face mai puţin de 3 ore jumate, undeva la 3 ore şi un sfert.
 4. Bagajul de mână de 10 kg ţi-l poate lua la cală gratuit la biroul de check in. Chiar ei se oferă să facă asta şi te scuteşte de căratul acestuia, plus de filtrul de securitate, unde poate ar trebui să mai dai explicaţii pentru una sau pentru alta şi să scotoceşti prin ditamai bagajul.
 5. Check in-ul se poate face cu 7 zile înainte, ceea ce înseamnă că poţi să îl faci şi pentru zborul de retur, de acasă, dinainte de plecare, fără să mai fi stresat în timpul călătoriei. Am fost în Germania recent, cu altă companie aeriană şi trebuia să fac check in-ul cu 24 de ore înainte, La întoarcere, l-am făcut din tren, în drum spre aeroport, având boarding pass-ul pe telefon. Dar ce faci dacă rămâi fără baterie? Dacă nu ai încărcător la tine… Că imprimantă sigur nu ai să îl tipăreşti, dar poate nu ai nici net. Îmi place să plec pregătită de acasă şi sunt aspecte care mă liniştesc, cum ar fi rezolvarea completă a problemelor legate de zbor şi a cazărilor. Nu vreau să îmi bat capul cu ele pe drum.
 6. Bagajul de cală are un preţ rezonabil. Găsiţi pe site-ul lor tarifele, în funcţie de numărul de kilograme şi sezon. Eu îmi iau numai de 15 kilograme, pentru că îmi ajunge, dacă mai adaug şi cele 10 kg la bagajul de mână, plus geantă, nu văd de ce mi-ar trebui să plătesc mai mult. Vă recomand, în cazul în care zburaţi cu Ryanair, să luaţi o geantă mare pentru bagajul de cală, care să se încadreze în dimensiuni, pentru a nu cântări mai mult de 1 kg, să vă rămână 14 kilograme de conţinut. Un troller cântăreşte 3-4 kilograme. Evident, 15 kg poate fi şi spre 16, important este să nu ajungeţi la 16. Bagajul de mână să nu fie preea burtos, că vă poate cere să îl băgaţi în suport şi să nu încapă. Sunt cu ochii pe bagajele de mână şi nu vreţi să vi-l trimită la cală pentru 50 de euro!
 7. Personalul din avion foarte amabil, zâmbăreţ, lipsit de stres. Nu am văzut stewardese şi stewarzi mai fericiţi şi nu glumesc! Zâmbesc, sunt joviali şi îi şi surprinzi râzând. Mai rar! Crează o atmosferă de bună dispoziţie, mă întreb dacă sunt plătiţi bine…Poate unul dintre motive este că personalul e britanic şi credeţi-mă, sunt aşa de liniştiţi britanicii, că dacă stai prea mult pe lângă ei, se ia şi la tine!
 8. Zborurile sunt mai line şi decolările şi aterizările la fel. Pur şi simplu mă simt confortabil zburând cu Ryanair. Dovadă faptul că, în acest moment, în care scriu, sunt în aer, cred că undeva deasupra Germaniei 🙂 .
 9. Aeroportul Stansted pe care operează Ryanair în Londra este micuţ şi în circa 20 de minute poţi ieşi afară, cu bagaj cu tot. Faci mai mult dacă e weekend, când e mai aglomerat.
 10. Ai tren în aeroport, coborând două niveluri, tren care te duce în Londra sau în oricare parte a Marii Britanii, cu schimbări, evident.
 11. Ai autogara aproape şi una din companiile care deserveşte aeroprortul este National Express, care te duce şi cu 5 euro în Londra dacă îţi iei din timp bilet şi la anumite ore. Altfel te costă 10-12 euro şi oricum e ok. Noi am cumpărat bilet online şi ne-am rezervat un timp de o oră jumate de la sosirea avionului. Am ajuns mai devreme, ne-am gândit să prindem un autobuz mai înainte cu o oră decât aveam noi bilet şi l-am prins şi ne-a şi permis să urcăm în el, deşi la biletele promoţionale nu ţi se permite să schimbi autobuzul. Am avut noroc 🙂 . Te ajută să prinzi alte legături din London Victoria, fie că ai tren sau autobuz. Eşti obligat să îţi pui centură şi aici, ca în avion. Autobuzul are aspect de autocar şi arată mai bine decât multe autocare de pe la noi, iar pe jos e parchet…Şi are şi încălzire. Ca să ajungi în staţia unde operează National Express trebuie să cobori un nivel din aeroport, pentru a accesa pasajul care traversează şoseaua. Fiecare autobuz garat are culoarul lui de trecere, unde se află o persoană care îţi verifică biletul pe care l-ai cumpărat de pe net sau din aeroport de la ghişeul lor. Dacă ai timp, în dreapta, se află multe magazine de unde îţi poţi cumpăra ceva de mâncare sau de băut. Nu uita că faci două ore până în Londra (London Victoria), dar ai măsuţă suport pe care îţi poţi pune laptopul, aşa cum am făcut eu ca să completez articolul acum 🙂 . Probabil că voi scrie şi din tren, că de la Londra mai am o oră jumate cu trenul până unde mă interesează pe mine. Fă asta în mijloacele noastre de transport!
 12. Ai posibilitatea să îţi achiziţionezi un zbor flexibil (business plus) la un preţ decent, chiar şi la 60 de euro, un astfel de zbor permiţându-ţi să schimbi datele călătoriei dacă te răzgândesti şi ai şi bagajul inclus aici (20 de kg), scaun cu spaţiu mai mare între picioare, intinerariul transmis prin sms gratuit, prioritate la îmbarcare.

După ce alegem zborul zborul de pe site-ul lor (https://www.ryanair.com/gb/en/) , trebuie să urmăm paşii ceruţi:

 • completăm datele noastre, aşa cum apar în documentele de călătorie;
 • completăm datele de contact, pentru a primi informaţii referitoare la zbor sau alte date importante legate de acesta;
 • facem plata cu cardul, după care ni se confirmă zborul şi ni se oferă numărul de rezervare, cu ajutorul căruia putem face check in – ul cu cel mult 30 de zile înainte;
 • la confirmarea rezervarii avem şi itinerariul, pe care îl primim şi pe mail
  înainte de zbor, vom primi un mail de atenţionare pentru check in.

plata

detaliile de platadetalii platarezervareSă fim înţeleşi, nu e vorba de reclamă aici, am plătit biletele cu ei şi 50 de euro dus-întors şi 14 euro un dus şi 15 milioane două retururi, la biletele cumpărate cu o săptămână înainte. Ar fi păcat sa nu beneficiaţi de experienta mea. Eu em ales Ryanair pentru toate motivele de mai sus şi cred că sunt cei mai buni pe destinaţia Londra. Nu am zburat cu ei pe altă destinaţie, deci, nu mă pot pronunţa, dar la ce promoţii de 5 euro sau 10 euro pe un bilet au uneori, să tot pleci cu ei şi să vezi cât mai multe locuri.  Dar poți cumpăra un bilet de avion și pentru a-l oferi cadou cuiva drag!

Acum, când termin acest articol, tocmai am achiziţionat zborul de întoarcere la Bucureşti cu 19,9 lire, în luna ianuarie… 🙂

pret

Personal, nu am întâmpinat probleme cu Ryanair, chiar sunt curioasă dacă voi aţi avut şi care au fost acelea, în mod sigur un călător experimentat, care călătoreşte des, poate întâmpina una, alta, indiferent de compania cu care zboară, important este ca acelea să nu fie regula, ci excepţia.

Ryanair trepte 2

De reţinut:

 • dimensiune bagaj de mână gratuit de 10 kg: 50 x 40 x 20 cm. Atenţie, dimensiunile sunt mai mici decât cele permise la alte companii aeriene, aşa că este posibil că mini trollerul pe care l-aţi avut în avion în altă parte, să nu îl puteţi lua la bordul aeronavelor Ryanair;
 • cel mai ieftin bagaj de cală este de 15 kilograme. Chiar şi trollerul de mână îl puteţi băga la cală dacă e mai greu, nu căraţi degeaba un troller mare doar pentru 15 kg;
 • în aeroportul London Stansted sunt ATM-uri peste tot, de unde poţi scoate lire, fără comision la retragere;
 • puteţi avea şi o geantă mică – bagaj gratuit (poşetă sau de laptop) care să se încadreze în dimensiunile: 35 x 20 x 20 cm, care se ia la bordul aeronavelor;
 • să aveţi cu voi o umbrela mică, vremea ploioasă este o obişnuinţă în Anglia, chiar dacă sunt şi zile frumoase;
 • cântăriţi-vă bagajul de mână de acasă sau în aeroport, înainte de a ajunge la poarta de îmbarcare, să nu fiţi obligat să îl băgaţi la cală sau să aveţi deasupra un pulovăr sau o haină pe care îl/o puteti lua repede pe voi în cazul în care depăşiţi cu puţin greutatea admisă, să nu scotociti tot bagajul pentru a vă gândi la ce puteţi renunţa. Dar mai bine să evitaţi şi să veniţi pregătiţi.

Update 8 februarie 2015: Peste 101 Milioane de clienți internaționali au ales să zboare cu Ryanair în 2015, fiind prima companie aeriană care atinge această bornă la nivel internațional. Totul se datorează gradului de ocupare stimulat și de tarifele yield, a extinderii rețelei de rute și al succesului continuu al programului “Always Getting Better” (AGB), destinat îmbunătățirii experienței de zbor pentru clienți.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

18 Responses

 1. Andra says:

  Am si eu o intrebare. Am rezervat 2 bilete,am platit dupa care am primit confirmarea platii cat si nr de rezervare pe mail. Ideea e ca nu am primit biletele? Cum le pot obtine?

  • Monica says:

   Cand ai rezervat biletele, ai platit cu cardul, presupun. Dupa efectuarea platii, confirmarea se trimite pe mail cu numarul de rezervare. Acolo scrie si numele, itinerariul, adica ruta avionului. Eu printez acel email. Dupa ce faci check in online, la final te intreaba daca vrei sa salvezi sau sa printezi. Eu salvez si apoi printez documentul care are si un cod de bare. Acela se prezinta la aeroport. Ei oricum au toti pasagerii in sistem.
   Nu exista bilete tipizate.

 2. Augustin says:

  Buna!
  Spune-mi, te rog, e de preferat sa-mi rezerv locul (costa de la 5.99 euro) sau e ok si cu locul free pe care ti-l aloca ei? Am citit ca daca nu ai loc cumparat e posibil ca bagajul de mana sa ti-l puna in cala – in avion se pot lua maximum 90 de bagaje de mana si prioritate sa si le pastreze in cabina au cei cu locuri platite.
  La check in-ul online iti aloca automat un loc daca nu ti-ai rezervat? Mai calatoresc cu cineva si mi-e sa nu ne aloce locuri separate prin avion..
  astept raspunsurile tale,

  zi frumoasa!
  Augustin

  • Monica says:

   Eu nu am rezervat loc niciodata! Locul tau e platit prin cumpararea biletului. Rezervarea e un moft, sa zic asa, daca vrei sa stai intr-o anumita parte a avionului, in spate, de exemplu. Daca faci check-in-ul online pentru ambele persoane in acelasi timp, adica daca biletele sunt cumparate impreuna, avand acelasi numar de rezervare si exista in avion doua locuri libere alaturate, stati impreuna, asadar, primul venit, primul sosit, adica faceti check in devreme.
   Daca vor sa iti puna bagajul de mana la cala te intreaba inainte, nu il pun automat. Important e ca acesta sa nu para prea umflat, chiar de se incadreaza in dimensiuni, sa fie slim. Deasupra scaunelor e suficient loc.

 3. roxana says:

  buna, pe site-ul lor scrie ca ai nevoie de pasaport pt a calatori cu ei.dar cu cartea de identitate nu se poate calatori in europa?pana acum eu asa am calatorit…

  • Imi dai de gandit… Probabil pentru ca pe 23 iunie 2016 are loc referendumul in UK, in care se voteaza daca UK mai ramane in UE. Daca iese din UE, e nevoie de pasaport. Stiu ca la vama cand se intra in UK, li se sugereaza celor cu CI sa isi faca pasaport.

   • Mocan Lenuta says:

    nu este nevoie de pasaport, i-am contactat pe chat , avand aceasta neliniste si eu.Mii-au spus sa am numai un buletin valid.

    • Daniel says:

     Buna,
     Spune-mi te rog, in momentul in care fac check-in-ul online, bifez la document ID(Buletin), si imi cere numarul ID-ului. Care este numarul pe care trebuie sa il introduc? CNP-ul?
     Mersi

     • Monica says:

      Eu am mers mereu numai cu pasaportul. Insa, logic mi se pare sa scrii numarul buletinului, cel care e scris dupa seria acestuia, nu CNP-ul. Numarul este cel care se modifica la schimbarea actului de identitate si el este luat in evidenta. CNP-ul este acelasi pe orice document.

 4. Arina says:

  Salut,
  voi merge si eu de Paste in Londra cu Ryanair si de pe site-ul lor am posibilitatea sa aleg transferul de la aeroport prin National Express. Oare ce inseamna asta? Ma va conduce cineva de la avion pana la autocar? La achizitionarea transferului , adica a biletului online de autocar, trebuie sa trec ora. Care ora trebuie trecuta – cea la care ajunge avionul in aeroport avand in vedere ca iau transferul prin Ryanair, sau ora la care cred ca voi aunge in statia autocarului (National Express)?
  Multumesc.

  • Dupa ce aterizati si va luati bagajul iesiti din aeroport spre statia de autobuz, intrebati sa va indrume cineva sau urmariti panourile de afisaj. Ora trecuta e cea la care pleaca cursa de autobuz. Puneti ora la care estimati ca puteti lua cursa la care aveti rezervarea. Cel putin o ora dupa aterizare. Aterizati pe Stansted?

 1. 3 February, 2016

  […] Puteţi plăti până la 10 treceri, dacă ştiţi că veţi trece de mai multe ori Tamisa spre şi dinspre aeroportul din Stansted, pe care operează compania Ryanair. Şi v-am povestit pe îndelete motivele pentru care zbor cu Ryanair. […]

 2. 13 February, 2016

  […] toate cele patru puncte cardinale ale metropolei londoneze, dar şi spre alte oraşe. Spre Londra am zburat cu Ryanair, având cele mai mici tarife, dacă îţi cumperi biletul din timp. Eu am luat şi cu câteva luni […]

 3. 17 February, 2016

  […] Ryanair a lansat şi varianta în limba română a noii pagini web, http://www.ryanair.com/ro,  unde găsim locurile la preț promoțional începând cu 9.99€. Şi dacă mai este nevoie să vă convingeţi de ce merită să zburaţi cu Ryanair, iată câteva argumente. […]

 4. 19 February, 2016

  […] Citește și 12 motive să zbori cu Ryanair spre Londra! […]

 5. 28 February, 2016

  […] mă refer la parcările ce deservesc aeroportul London Stansted, unde operează compania aeriană Ryanair pe ruta Bucureşti – Londra, informaţii ce pot fi utile celor care lucrează în Marea Britanie, în apropiere de marea […]

 6. 1 December, 2016

  […] Citește și 12 motive să zbori cu Ryanair spre Londra […]

 7. 10 August, 2017

  […] Citește și 12 motive să zbori cu Ryanair spre Londra […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture