10 recomandări de călătorie pentru 2021

Anul care a trecut ne-a lăsat un gust amar și ne-a dat viața peste cap nu numai în materie de călătorii. Din cauza pandemiei de COVID-19, multe țări au impus restricții de călătorie care s-au modificat permanent, în funcție de evoluția acesteia. Cei mai curajoși dintre noi am călătorit în ciuda restricțiilor impuse, respectând regulile, chiar dacă ne-au limitat în multe dintre acțiunile întreprinse. Ce vom face, însă, în acest an, având în vedere apariția vaccinului? Vom putea călători ca mai înainte? Ne vom schimba obiceiurile? Rămâne să vedem de la zi la zi evoluția acestei pandemii, pentru că nu s-a încheiat încă, desi, apariția vaccinului contra COVID-19, ar putea grăbi sfârșitul acesteia.

Unde ar fi mai bine să călătorim în acest an, fară ca restricțiile de călătorie care se pot modifica de la o zi la alta să ne strice o vacanță planificată? Iată câteva recomandări de care am putea ține cont în vacanțele din acest an.

Care este cel mai sigur loc în avion? Dar cel mai bun?

  1. În primul rand, ar fi bine să fiți flexibili atunci când e vorba de concediul pe care vi l-ați propus. În contextul pandemiei, trebuie să țineți cont de posibilitatea anulării biletelor de avion, dacă alegeți acest mijloc de transport, a unei carantine sau izolării în tara de destinație. Cumpărați-vă bilet de avion flexibil, pe care să îl puteți modifica în orice moment, chiar dacă acesta va fi mult mai scump. Oricum, costurile de călătorie vor fi mult mai mari în acest an, din cauza pandemiei, când trebuie să ținem cont de teste și de alte cheltuieli impuse de aceasta, care nu existau anterior.
  2. De preferat ar fi să călătoriți cu mașina proprie. Veți evita, astfel aglomerația și veți reduce posibilitatea unei infectări cu noul COVID. Mai mult decât atât, veți fi flexibili și vă veți putea schimba planurile din mers, dacă situația o impune, fară să aveți parte de costuri prea mari.
  3. Alegeți o singură țară ca destinație deoarece este mult mai ușor să vă conformați unui singur set de reguli de intrare și de ieșire, iar costurile cu efectuarea de teste PCR / antigen vor fi mai reduse.
  4. Rezervați-vă o cazare pe care să o plătiți la destinație, nu înainte, dacă doriți sa mergeti pe cont propriu. În cazul în care nu mai ajungeți, nu veți pierde banii pe care trebuie să îi plătiți ca taxă de anulare sau chiar întreaga sumă plătită.
  5. Alegeți o destinație în care să vă petreceți cât mai mult timp în aer liber, dar și un hotel sau pensiune care se află într-o oază de verdeață. Relaxarea în natură ar fi cel mai bun ingredient pentru o vacanță reușită în 2021. Vă puteți caza la o cabană sau chiar la cort, pe malul unui lac.
  6. De preferat, alegeți o vacanță de tip last minute, adică să plecați, cumva, de azi pe mâine, deoarece probabilitatea ca regulile să se modifice de la o zi la alta, este mai redusă.
  7. Călătoriți în grup restrâns, alaturi de familie sau un grup mic de prieteni. Distanțarea socială este binevenită în orice situație și scade riscul unei contaminări cu COVID-19.
  8. Evitați aglomerația. Lucrurile se vor mai liniști până la sfârșitul anului și nu veți pierde nimic dacă nu participați la diverse evenimente în acest an. Dacă, totuși, țineți neapărat, atunci respectați toate masurile de igienă impuse.
  9. Călătoriți mai aproape de “casă”, adică de România, ca să nu mai zic că merită să o redescoperiți! Vă veți putea întoarce rapid în situații de urgență.
  10. Ultimul sfat ar fi să călătoriți cu ajutorul agențiilor de turism, deoarece veți avea un plus de siguranță în această perioadă și veți avea curajul să alegeți destinații mai îndepărtate și perioade mai lungi de ședere. Veți putea face o asigurare de călătorie cu returnarea întregii sume plătite, în cazul unor restricții impuse. Mai mult decât atât, veți avea parte de o consultanță permanentă oferită de specialiștii din turism.

Citește și Tendințe de călătorie după pandemie

Cu cât vom fi mai flexibil în privință călătoriei propuse, astfel încât să ne putem adapta rapid, dar și cu cât vom fi mai informați cu privire la destinația aleasă, vom avea certitudinea unei vacanțe așa cum ne dorim.

Citește și alte 20 de recomandări de călătorie

10 recomandări de călătorie pentru 2021

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture