10 destinații pe care să le vizitați în vacanțele viitoare

Chiar dacă în această perioadă nu mai putem călători și cel mai important lucru este să rămânem sănătoși, pandemia de coronavirus se va sfârși la un moment dat și ne vom relua viața și activitățile, poate mai responsabili decât până acum.  Până atunci, cu timpul pe care îl avem cu mult mai mult la dispoziție acum când stăm acasă majoritatea dintre noi, ne putem informa cu privire la destinațiile pe care vrem să le includem în vacanțele viitoare.

Astfel, m-am decis să vă deschid apetitul de vacanță cu câteva orașe pe care le puteți lua în considerare pentru un concediu viitor. Poate că unele dintre ele nu sunt atât de vizitate, însă tocmai de aceea, merită să le acordați atenție și să vă propuneți un sejur inedit.

  1. Primul oraș la care să vă gândiți este Eilat. Orașul port la Malul Marii Roșii, care se află în sudul Israelului a fost inclus pe lista destinațiilor must see anul trecut de către prestigiosul The New York Times. Dacă vreți o experiență mai aparte, în Eilat aveți ocazia să practicați scufundările ca să vă bucurați de peștii colorați și de rezervația de corali. Orașul se poate lauda și cu o viață de noapte agitată, iar cluburile o oferă pe măsură. Formațiunile stâncoase din Parcul Timna, care se află la circa 30 de km de Eliat, vă vor crea impresia că vă aflați pe Marte!
  2. Tenerife nu mai reprezintă demult un mister. Cea mai mare dintre insulele Canare a fost votată de către turiști una dintre destinațiile de top europene la Premiile Tripadvisor. Neapărat da ajungeți în orașul San Cristobal de la Laguna de pe insulă, care este inclus în Patrimoniul Mondial Unesco, unde veți găsi și restaurante cu 5 stele Michelin. Vizitați Casa del Corrigedor, care este veche de 500 de ani și a fost folosită ca o închisoare în secolul al XVIII-lea, dar și Casa de la Alhóndiga, pictată în albastrul cerului infinit. Tenerife este recunoscut pentru petrecerile de pe plaje în timpul verii, așa că nu ratați vreuna și vă recomand să ajungeți pe Playa de Troya, ideală pentru nisipul auriu și fin.
  3. Capitala Serbiei, Belgrad, merită un plus de atenție datorită manifestărilor culturale. Vă recomand să vizitați Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul Aviației și Muzeul Nikola Tesla. Belgradul este gazda celor mai valoroase colecții de muzee din Serbia.
  4. Orașul Chișinău este unul dintre cele mai verzi orașe ale Europei dacă ținem cont că se bucură de circa 20 de parcuri publice și vă invit într-plimbare prin Parcul Ștefan cel Mare, cel mai vechi din oraș, denumit și Parcul Îndrăgostiților. În Parcul Valea Morilor veți avea ocazia să închiriați un kayak sau o canoe pentru o experiență interesantă.
  5. Ce spuneți de orașul spaniol Castellon de la Plana? Dacă sunteți un gurmand și dornic să gustați din preparatele gastronomiei locale, puteți încerca brânza de capră, mierea și trufele, iar dacă sunteți un romantic, plimbările pe bulevardele flancate de portocali, vor fi perfecte pe înserat.
  6. Tot în regiunea Castellon vetii avea ocazia să vizitați eleganta stațiune Peniscola, cu ale sale plaje pitorești și un castel din secolul al 13-lea.
  7. Alegeți Billund oraș pentru o vacanță cu copiii. În acest oraș din Danemarca s-a născut faimosul joc Lego. În Parcul Acvatic Aquadome și la Zoo Givskud, care este casă pentru mai mult de 50 de modele de dinozauri în mărime naturală, dar și multe specii de animale vii, copiii vor fi încântați.
  8. Visul multora și de ce nu și al vostru, poate fi Lisabona. Cea mai însorită capitală a Europei, își dezvăluie întreaga splendoare de pe Miradouro da Senhora do Monte, daca vă încumetați să urcați pe cel mai înalt punct de belvedere al orașului.
  9. Sunteți un împătimit al fotbalului? Atunci știți că Dortmund găzduiește cel mai mare stadion din Germania, cum să îl ratați? Puteți chiar să vă bucurați de un tur al faimosului stadion. Pentru un romantic incurabil, o plimbare prin Grădinile Botanice Rombergpark reprezintă o alegere potrivită. Cu o suprafață totală de 65 hectare, Rombergpark reprezintă este una dintre cele mai mari grădini botanice din lume.
  10. Al doilea oraș mare al Ungariei și una dintre destinațiile de top ale acestei tari, Debrețin, vă va încântă cu bucătăria Gourmet, mai ales daca alegeți să îl vizitați în timpul Festivalului Gourmet. Tot de gastronomie, dar și de sport și muzică veți avea parte la Campus Music Festival, chiar în inima pădurii. În august veți prinde Carnavalul Florilor, un festival care se întinde pe durata a șapte zile și care vă va uimi prin focurile de artificii.

Chiar dacă nu există zboruri directe din Romania către o parte din aceste destinații, distanțele de la cele mai apropiate aeroporturi nu este atât de mare, iar satisfacția pe care o puteți avea atunci când vizitați astfel de orașe deosebite va fi pe măsură.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture