Zoo Bucureşti, prima grădină zoologică virtuală din România

Nu știu dacă am vizitat Grădina Zoologică din București de prea multe ori în viața mea, dar atunci când ai copii, o vizită într-o zi însorită într-un astfel de loc se impune de la sine. Și când spun asta nu mă refer doar la faptul de a trece în revistă animalele, ci și de a le observa mediul și modul de viață.

Zoo Bucuresti (240)

Zoo Bucuresti (167)

Zoo Bucuresti (54)

Grădina Zoologică din București a luat naștere în 1955, având o suprafață de aproape 6 hectare, fiind organizată după diferitele specii de animale, peste 200 la număr (reptilariu, acvarii, lei, nutrii, bufnite, struți, etc.). În 1959 se deschide publicului, pentru vizitare, după ce a fost, în prealabil, populată cu animale.

Zoo Bucuresti (4)

Zoo Bucuresti (158)

Ne-am bucurat de un soare plăpând de început de ianuarie și am plecat cu mic cu mare să vedem pe viu speciile de păsări și animale pe care nu le vedem pe toate drumurile…

Am trecut în revistă vulturii, leii, poneii, lupii, cerbii, păunii, tigrul siberian, caprele, bufnițele, muflonii, caii și ne-am amuzat copios la denumirile unor animale și păsări, precum macacul cu coadă lungă, pavionul cu mantie, mandrilul, cacatul cu creastă galbenă, raţa mandarin și țestoasa pocnitoare!

Zoo Bucuresti (322)

Zoo Bucuresti (316)

Zoo Bucuresti (178)

Zoo Bucuresti (206)

Zoo Bucuresti (153)

Cel mai mult timp l-am petrecut, însă, studiind pitonul indian, anaconda verde, peștii, perusii și papagalii. I-am urmărit, i-am admirat și ne-am bucurat de o zi deosebită în care am reușit să mai învățam câte ceva, pe lângă faptul că am avut senzația că urmărim un documentar pe Discovery.

Zoo Bucuresti (132)

Zoo Bucuresti (33)

Zoo Bucuresti (46)

Zoo Bucuresti (20)

Important este să știm că nu avem voie să hrănim animalele și nici să ne apropiem prea mult de ele pentru că riscăm să ne rănească…Noi ne-am apropiat de șerpi la un centimetru, dar de geam!! Chiar și așa, pe mine m-au cam trecut fiorii…

Zoo Bucuresti (45) Zoo Bucuresti (25)

Ce am ratat acum au fost maimuțele, care au cam stat ascunse și n-au mai făcut giumbuşlucuri în cuștile din exterior, așa cum o fac pe timp călduros.

Cine vrea să vadă informaţii despre animalele de la Zoo în orice moment, o poate face şi virtual pe site-ul http://upcdigitalnature.ro/zoo/, dar se pot urmări şi unele animale chiar în direct, datorită camerelor amplasate în interiorul acesteia! Digital Zoo este un concept inovativ, Zoo București devenind prima grădină zoologică virtuală din România! Curioşi să vedeţi cum mănâncă animăluţele?…

Zoo Bucuresti (285)

O vizită la Zoo București poate fi făcută în orice zi, nu numai la sfârșit de săptămână, musai până la orele 17.00.

Merită să alocam ceva timp pentru a ajunge aici, chiar dacă nu se compară cu alte grădini zoologice din lume. Copiii vor fi încântați!

De reținut:

  • Adresa : Aleea Vadul Moldovei, nr. 4, sector 1, București 
  • Preț bilet: 13 lei/adult, 6,5 lei/copil.

Zoo Bucuresti (237)Zoo Bucuresti (209)Zoo Bucuresti (214)Zoo Bucuresti (225)Zoo Bucuresti (6)Zoo Bucuresti (10)Zoo Bucuresti (58)Zoo Bucuresti (63)Zoo Bucuresti (70)Zoo Bucuresti (74)Zoo Bucuresti (77)Zoo Bucuresti (92)Zoo Bucuresti (149)Zoo Bucuresti (317)Zoo Bucuresti (330)Zoo Bucuresti (17) Zoo Bucuresti (16)Zoo Bucuresti (22)Zoo Bucuresti (38)Zoo Bucuresti (41)Zoo Bucuresti (44)Zoo Bucuresti (50)Zoo Bucuresti (103)Zoo Bucuresti (119)Zoo Bucuresti (125)Zoo Bucuresti (131)Zoo Bucuresti (145)Zoo Bucuresti (146)Zoo Bucuresti (210)Zoo Bucuresti (208)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

1 Response

  1. Vrancea Simona says:

    Daca vrei sa faceti un bine animalelor si in acelasi timp sa petreceti cateva ore in natura atunci vizitati gradina zoologica din bucuresti http://www.destinatii.info/gradina-zoologica-bucuresti/ Animalele de acolo se vor bucura sa va vada, iar voi veti face un lucru bun contribuind cu cativa banuti pentru hrana acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture