Turist în Karlovy Vary, o staţiune de neratat în Cehia

Karlovy Vary-35Pentru mine, Karlovy Vary a reprezentat întotdeauna unul dintre cele mai frumoase orașe ale Cehiei și o stațiune exclusivistă vizitată numai de fețe încoronate și artiști din diferite domenii, dacă ținem cont că de-alungul timpului s-au perindat pe aici nume sonore precum: Regele Greciei Otto I, Prințul Louis Napoleon Bonaparte, Prințul August von Sachsen, Prințul Otto von Bismark, Prințul Louis Napoleon Bonaparte (ulterior Napoleon al III-lea al Franței), Johannes Brahms, Împăratul Austriei, Împărăteasa Elisabeta a Austriei, Richard Wagner, Goethe, Paganini, Mozart, Beethoven, dar și alte personalități cu sânge albastru, lorzi, duci, baroni, șahi, maharajahi, ori papi, poeți, compozitori, doctori.

Anual, orașul este gazda unui festival internațional de jaz și film, astfel că vedetele nu întârzie să apară niciodată.

Karlovy Vary-18Dar pentru ce este așa de adulat orașul? Celebra stațiune este binecunoscută pentru izvoarele termale ce au calități terapeutice pentru tratarea diverselor boli, astfel că turiștii sunt atrași de binefacerile apei, nu doar de frumusețea în sine a orașului.

Micul oraș Carlsbad (Băile lui Carol), după denumirea sa veche, care provine de la numele lui Carol al IV-lea, ce l-a descoperit în 1370 când l-a vizitat pentru prima dată la o vânătoare de cerbi, se întinde de-a lungul văii Teplei, fiind situat în vestul Boemiei. Tepla este flancată de clădiri superbe, adevărate bijuterii arhitectonice, iar o plimbare de-a lungul acestui râu este revigorantă.

Majoritatea construcțiilor sunt hoteluri luxoase colorate în diferite nuanțe, dantelate și sculptate, cu elemente arhitecturale surprinzătoare ce încântă ochiul privitorului. Cel mai mare și luxos hotel este Grand Hotel Pupp, o adevărată perlă a stațiunii.

Orașul mai este cunoscut și ca  părintele băuturii tradiționale Becherovka (care are 38 de grade), cu o vechime de peste 200 de ani, fabricată din 32 de plante și scorțișoară, rețeta fiind cunoscută numai de două persoane! De asemenea, sticla Moser care se produce în Karlovy Vary este foarte căutată în Boemia.

Karlovy Vary-30Magazinele de lux îți fură privirea și cu greu poți să achiziționezi ceva. Noi ne-am bucurat de celebrele cănuțe pentru izvor pe care le umpli și bei din toartă, pictate cu imagini sau simboluri ale orașului.

Orașul Colonadelor, o altă denumire sub care este cunoscut orașul Karlovy Vary, datorită celor cinci colonade sub care sunt izvoarele la îndemâna turiștilor, mai oferă și un muzeu ce cuprinde o colecție de documente ce atestă istoria orașului și obiecte vechi. Aici poți afla că izvoarele se formează cu ajutorul apei de ploaie ce se adună în pământ și care este încălzită de rocile care dizolvă practic mineralele ce compun apa și o înzestrează cu proprietăți vindecătoare.

Karlovy Vary-20Am gustat apă din două izvoare (unul fiind Izvorul Fierbinte a€“ 72 grade C), temperatura ridicată fiind potrivită pentru un ceai!

În oraș există două biserici superbe: biserica barocムMaria Magdalena și biserica ortodoxムSf.Petru și Pavel.

Turist de o zi sau venit aici la tratament într-una din bazele termale ale orașului (cea mai veche datând din 1650) ori numai pentru odihnă și relaxare pe unul dintre terenurile sport, veți simți pulsul unui orășel romantic traversat ici colo de calești trase de cai, dar, în același timp, veți avea parte de un oraș liniștit în care oamenii nu se grăbesc, nu obosesc, nu sunt triști, ci se plimbă calmi pe străzile impecabile ale stațiunii înconjurate de păduri și plină de flori ca într-o expoziție.

Expoziția bunului gust…

Vizita în Karlovy Vary face parte din Vacanţă prin Europa (2010)

Karlovy Vary-28Karlovy Vary-34 Karlovy Vary-32 Karlovy Vary-33Karlovy Vary-65 Karlovy Vary-44 Karlovy Vary-57Karlovy Vary Cehia (8) Karlovy Vary-77 Karlovy Vary-80 Karlovy Vary-99 Karlovy Vary-103Karlovy Vary-71 Karlovy Vary-68Karlovy Vary-16Karlovy Vary-19Karlovy Vary-28 Karlovy Vary-26Karlovy Vary-38

 

 

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

6 Responses

 1. Georgiana says:

  Cum sunt preturile in statiune, facand comparatie cu alte tari?La mancare,la muzee,la obisctele din sticla de Boemia si la bautura aia de 38 de grade?

 1. 11 August, 2013

  […] Karlovy Vary este stațiunea cu cele mai multe hoteluri pe metru pătrat din Cehia! Aș putea spune că aproape fiecare clădire este un hotel, prin urmare, restaurante și cafenele se găsesc la tot pasul. […]

 2. 7 November, 2013

  […] frumusețea acestui oraș am vorbit în articolul Turist în Karlovy Vary, o staţiune de neratat în Cehia, pe care vă invit să îl citiți. Și dacă vă prinde foamea, aflați unde puteți mânca în […]

 3. 25 February, 2015

  […] interesantă, pe care am savurat-o cu mare plăcere la restaurantul “Ana Palace” din Karlovy Vary, dar şi la alte restaurante, a fost supa de usturoi! Da, supă de usturoi (Česneková […]

 4. 10 May, 2015

  […] în copilăria mea, dar care mi-a atras atenția prima dată abia după ce am văzut Karlovy Vary și am înțeles că putea fi asemuită cu ea…Centrul stațiunii este unul imperial, cu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture