Turismul din Italia, în creștere accelerată

Numărul turiștilor străini care au vizitat Italia în 2022 este în creștere accelerată și revine la standardele normale. Creșterea pe acest segment din 2022 comparativ cu anul trecut este de 94%. Statisticile arată că 55.9 milioane de turiști străini au vizitat Italia în primele 9 luni din 2022. 72% dintre aceștia provin din țările Uniunii Europene, în timp ce 3.6 milioane de turiști provin din Marea Britanie, iar 2.2 milioane din SUA. 41% dintre cei care au vizitat Italia au făcut-o pentru a merge în vacanță, în timp ce restul au venit pentru a-și vizita rudele ori pentru a merge la cumpărături. În aceste condiții, turismul din Italia pare că revine la nivelul din 2019. În primele 9 luni din 2022, de exemplu, turiștii străini au cheltuit în Italia 33.4 miliarde de euro, în timp ce în 2019 suma a fost de 35.5 miliarde de euro.

Cu aceste cifre pozitive oferite de Bankitalia, Banca Centrală a Republicii Italiene, se pare ca turismul în Italia se revigorează.

Ce merită să vizitezi în Italia?

Colosseumul din Roma

Simbol al capitalei Italiei și probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din această țară, este primul obiectiv pe care nu ar trebui sa îl ratezi. Cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani, reprezintă locul în care pe vremuri se dădeau lupte în arenă între gladiatori, dar în care se desfășurau și spectacole culturale. Fiind cea mai cunoscută atracție turistică din Italia, Colosseumul a putut fi văzut și în zeci de filme, titluri de referință fiind Spectre, cel de-al 24-lea film cu James Bond și Jumper. Mai mult, Colosseumul este unul dintre simbolurile principale din jocul de cazino Around the World, care se bucură de un succes tot mai mare. Acesta se folosește de obiective turistice de top din întreaga lume, iar printre simbolurile jocului creat de cei de la Endorphina se mai află Taj Mahal, Marele Zid Chinezesc și Piramidele din Egipt.

Veneția

Superbul oraș este un obiectiv turistic în sine, fiind ales de mulți pentru luna de miere. E o destinație tocmai bună de luat la pas, dar și pentru plimbat cu vaporetto ori gondola pe numeroasele canale, așa cum am făcut și eu ori de câte ori am ajuns în acest oraș plutitor. Piața San Marco este cel mai cunoscut loc din oraș, fiind plină de artiști stradali și de restaurante la care poți lua masa. De asemenea, un alt simbol al Veneției este celebrul Pod Rialto, care are o arhitectură aparte. Veneția este genul de loc în care poți face un city break. Ține cont însă că iarna orașul se poate inunda din cauza ploilor. Totuși, eu am avut parte de zile însorite în februarie, la carnavalul venețian.

Florența

Aș putea spune că este unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia pe care l-am vizitat. Florența are un rol cultural major în istoria Italiei, în special în perioada Renascentistă. Galeria Uffizi este un loc de neratat în cazul în care ajungi în acest oraș. De asemenea, Domul Santa Maria del Fiore are o arhitectură aparte, care te va cuceri, în timp ce Ponte Vecchio este un loc plin de legende. Iar Florența este și un loc bun de pornire pentru cei care își doresc să înceapă o aventură în celebrele localități din Cinque Terre.

Coasta Amalfi

Unul dintre cele mai idilice locuri din Europa. Coasta Amalfi este cu siguranță un loc pe care oricine merită să îl viziteze măcar o dată în viață. Peisajele sunt de vis, ca într-o carte poștală. Cei mai mulți încep aventura pe coasta Amalfi în Sorrento, dar alte localități de vis sunt Positano și Maiori și Minori. De asemenea, excursii pe insula Capri sunt mai mult decât recomandate. Ține însă cont că prețurile, mai ales vara, sunt mai mari decât în celelalte locuri din Italia.

Lacul Como

Situat în apropiere de Milano, Lacul Como reprezintă soluția ideală pentru un city break. Varenna, Bellagio și Bellano sunt trei dintre cele mai frumoase localități situate la Lacul Como. Poți face plimbări pe malul lacului sau cu barca, să mănânci la numeroasele restaurante care au o priveliște superbă și să cumperi suveniruri locale.

Italia rămâne pentru mine cea mai frumoasă destinație de vacanță!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture