Top 10 orașe recomandate de Lonely Planet pentru 2020

Nu mai este mult timp și se apropie sărbătorile de iarnă și odată cu ele ne facem planuri și pentru vacanțele în care să mergem anul viitor. Celebra editură de ghiduri de călătorie Lonely Planet ne propune un top 10 al orașelor pe care să le vizităm în 2020. Unele dintre acestea sunt mai îndepărtate de România și mai scumpe, dar tocmai de accea, o vacanță petrecută într-unul din acestea va fi pe măsură.

1. Primul dintre ele este orașul Salzburg din Austria, iar cea mai bună perioadă ca să îl vizitați vara, dacă sunteți melomani, este chiar în timpul Festivalului de muzică clasică, care împlinește 100 de ani de la prima ediție. În perioada 27 iulie – 31 august vor avea loc manifestări importante și o gamă largă de festivități. Pe timpul iernii, ați putea să vă planificați o vacanță între 23 ianuarie și 2 februarie, când va avea loc Săptămâna Mozart în mai multe locațîi din oraș. Evenimentul va aduce în prim-plan operele marelui muzician, compuse pentru instrumente de suflat din lemn și alamă.

2. Capitala Statelor Unite este a doua recomandare. În 2020, Washington sărbătorește 100 de ani de când este recunoscut dreptul femeilor de a vota. Muzeele celebre precum Galeria Portretelor Naționale, Muzeul Național de Istorie Americană și Muzeul Național al Femeilor în Arte vor avea expozițîi speciale legate de această etapă importantă în domeniul drepturilor omului.

Citiți și Știați că Statuia Libertății a fost inspirată de Colosul din Rodos?

3. În Cairo este musai să ajungeți, deoarece anul viitor își va deschide porțile Marele Muzeu Egiptean și va fi cel mai mare muzeu din lume dedicat în întregime unei civilizațîi. Sper că ați vizitat până acum colecția de artă egipteană și orientala a Muzeului de Artă din Viena, prima din lume de acest gen, cu peste 12.000 de obiecte expuse.

4. Ar fi păcat să nu alegeți și Galway, probabil cel mai interesant oraș al Irlandei, iar un autobuz direct vă va duce de la aeroportul din Dublin în oraș. Serile petrecute într-unul dintre faimoasele pub-uri cu muzică live va vor energiza. Ca să nu mai adaug faptul că Galway este un oraș declarat capitală a culturii în 2020, un motiv în plus pentru o multitudine de evenimente și activități pentru tot anul.

5. În 2020 se aniversează în Bonn 250 de ani de la nașterea lui Beethoven, o ocazie bună să vizitați și acest oraș al Germaniei. O serie de concerte vor atrage turiști din toată lumea pentru a vedea soliști și dirijori de renume mondial, iar teatrul Bonn pune în scenă Fidelio, singura operă a compozitorului.

6. Poate că nu v-ați fi gândit la orașul bolivian La Paz. Dar dacă aflați că se bucură de cel mai mare sistem de telecabine din lume, care va însuma 11 linii în 2020, s-ar putea să îi acordați o șansă. Poate tocmai pentru ca să admirați cum se cuvine capitala situată la cea mai mare altitudine din lume. Peisajul natural este magnific!

7. Și ca să puteți spune că ați văzut locul în care se agață harta în cui, porniți spre Kochi, un oraș superb din sudul Indiei, în care s-a inaugurat primul aeroport complet alimentat cu energie solară din lume. India va poate năuci cu adevărat prin contrastele dintre lumea tradițională și cea modernă. În 2020, arta stradală ajunge în prim plan la Bienala Kochi-Muziris, punând India ferm pe harta festivalului de arte contemporane. Bienala reprezintă cea mai mare expoziție de artă din India și este cel mai mare festival de artă contemporană din Asia.

8. În Vancouver puteți rămâne surprinși de rețeaua largă de trasee de ciclism și mers pe jos, care include și o secțiune de neuitat de 28 km de-a lungul plajelor și litoralului, accesibilă pentru numeroasele obiective turistice ale orașului canadian. Vancouver abundă în verdeață , iar datorită celor peste 100.000 de noi copaci care s-au plantat din 2010 și până acum, acesta va deveni anul viitor cel mai verde oraș din lume. Vizitați luxuriantul Stanley Park împreună cu Acvariul, Muzeul de Antropologie și Grădina Botanică, dar și cea mai veche parte a orașului, Gastown, o zonă de restaurante, galerii și magazine amplasate în clădiri victoriene restaurate.

9. Dubai, care nu mai este demult o enigmă pentru români, ar putea reprezenta următoarea voastră destinație. Cum să nu vedeți Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume ori să cutreierati prin Dubai Mall, măcar în câteva din cele 1200 de magazine, doar cât să vă convingeți că este cel mai mare centru comercial de pe planetă? Cardul preplătit all-inclusive Dubai Pass vă va permite accesul fără numerar la 35 de atracții cheie din Dubai. Nu ratați Expoziția Mondială 2020 care se întinde pe durata a șase luni, în cadrul căreia 190 de țări își prezintă ultimele viziuni în ceea ce privește sustenabilitatea și mobilitatea. O vacanță în Dubai reprezintă, așadar, o adevărată călătorie în viitor!

10. Ultimul oraș inclus în Top 10 care merită să fie vizitat în 2020 este Denver, unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Statele Unite ale Americii. Și cum să nu fie așa cu cele aproximativ 300 de zile însorite pe an? Și dacă veți nimeri la cel mai mare Festival al Berii din America, care se va desfășura între 24 și 28 octombrie anul viitor, veți găsi peste 3.000 de tipuri de bere provenite de la cele mai bune 600 de berării din SUA. Sigur, nu o să le încercați pe toate, dar vă puteți lauda că veți fi degustat câteva. Muzeul Naturii și Stiinței din Denver, care vă va oferi inclusiv o splendidă priveliște peste oraș, Grădina Botanică, care se află în top 5 cele mai frumoase grădini botanice din State, Amfiteatrul și muzeul Red Rocks, dar și Muzeul Buffalo Bill, în care puteți descoperi un crâmpei din ceea ce a însemnat Vestul Sălbatic, sunt câteva obiective din Denver pe care nu trebuie să le ocoliți.

Sper că v-am pus pe gânduri cu aceste orașe alese de Lonely Planet pentru că să includeți măcar unul dintre ele în vacanțele voastre de anul viitor, destinații care pot să vă condimenteze experiențele și setea de aventură.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. Joc Sloturi says:

    Am vizitat anul acesta Dubai, dar cu siguranta vreau sa mai merg intr-o vacanta acolo. Este minunat! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture