Top 10 destinații de vacanță pentru 2022

Unele destinații de călătorie sunt mai populare decât altele și nu întâmplător. De la frumusețea locurilor, la facilitățile oferite de către hotelieri ori la bugetul accesibil tuturor, aceste destinații devin preferatele turiștilor.

Prin urmare, te invit să treci în revistă câteva dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru acest an, aflate în topul realizat de prestigioasa platformă TripAdvisor, care cuprinde atât destinații europene, cât și orașe din Orientul Mijlociu sau America. Poate vei reuși să ajungi măcar într-una dintre ele în lunile care au mai rămas până în 2023!

Te-ai întrebat vreodată de ce unele destinații de călătorie sunt mai populare decât altele? Chiar dacă nu ai făcut-o până acum, în mod sigur ai ales o vacanță acolo unde ai aflat că se duc cei mai mulți turiști, ceea ce demonstrează că sunt motive suficiente ca să ai un concediu reușit din toate punctele de vedere.

În top 10 al celor mai populare destinații pentru 2022 se află Dubai. Cum să nu vezi Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume ori să cutreieri prin Dubai Mall, măcar în câteva din cele 1200 de magazine, doar cât să te convingi că este cel mai mare centru comercial de pe planetă? Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite și este situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic. În acest oraș uimitor poți avea parte de multa distracție și relaxare, dar și de obiective turistice impresionante. Cardul preplătit all-inclusive Dubai Pass iți va permite accesul fără numerar la multe atracții cheie din Dubai. Neapărat să prinzi spectacolele oferite de Fântână magică și să admiri Moscheea Sheikh Zayed care reprezintă una dintre cele mai mari moschei din lume.

Urmează Londra, care reprezintă unul dintre cele mai importante oraşe ale lumii, aşa că nu e de mirare fluxul mare de turişti care o vizitează anual şi nu fără motiv. Mai mult decât un oraş turistic, în Londra locuiesc unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Muzee interesante şi inedite, palate uimitoare, monumente, parcuri, o sumedenie de atracţîi te-ar face să pierzi zile în şir vizitandu-le. Admiră Palatul Buckingham, care este unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Londra, reşedinţa Casei Regale a Marii Britanii, Palatul Westminster, cu al său Big Ben, turnul ce reprezintă un simbol al Londrei şi este construit pe malul Tamisei, dar și Westminster Abbey, biserica cea mai cunoscută din Londra, care este locul în care s-au cununat Prinţul William, Duce de Cambridge şi Catherine Middleton, în 2011, dar şi cel în care s-a căsătorit şi şi-a gasit odihna veşnică regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Citeşte şi Hyde Park Winter Wonderland, una dintre cele mai frumoase Pieţe de Crăciun din Londra

Pe locul trei se află Cancun, situat în peninsula Yucatan, care este o stațiune balneoclimaterică foarte populară pe coasta Golfului Mexic, recunoscută în întreaga lume pentru plajele sale spectaculoase cu nisip alb și marea fascinantă în tonuri de albastru turcoaz. Locurile naturale unice, resorturile superbe, ruinele mayașe și muzeele în care vei descoperi cate ceva despre istoria civilizațiilor antice, fac din Cancun, poate cea mai cunoscută destinație din tot Mexicul. Bucătăria internațională, terenurile de golf spectaculoase, facilitățile spa sofisticate, centrele comerciale exclusiviste, barurile și cluburile de noapte te vor atrage negreșit.

Locul patru este ocupat de Bali, supranumită insula Zeilor care se află în partea centrală a Indoneziei. Plajele uimitoare cu nisipul alb fin, soarele strălucitor, apele turcoaz și peștii colorați, te vor transpune într-o lume de vis. Cel mai bun moment pentru a vizita Bali este între aprilie și octombrie. Dacă ești iubitor deaventura, aici vei avea ocazia să practici sporturi acvatice extreme și scufundări. Dincolo de plajele uimitoare și templele magice, Bali se bucură de zone muntoase cu verdeață luxuriantă, lacuri pitoreșți, cascade superbe, câmpuri de orez emblematice, grădini de flori, râuri sacre și canioane secrete, care fac din această insulă un adevărat paradis.

A cincea recomandare din top 25 cele mai populare destinații pentru 2022 este Creta, care a fost întotdeauna una dintre cele mai ispititoare insule de vizitat în Grecia nu numai pentru peisajele sale remarcabile, dar și pentru istorie. Insula Creta este locul în care s-ar fi născut Zeus, conform legendei. Unul dintre orașele pe care merită să îl vizitezi este Chania, care s-a ridicat pe ruinele vechii cetăți Kydonia, astfel că vei regăși multe dintre vestigii aici. Mai mult decât atât, orașul te va încânta cu arhitectura de influență turcească și venețiană.

Pe primele locuri ale celor mai populare destinații pentru 2022 se află și Roma, pe locul 6. O istorie întreagă ne leagă de acest oraș şi mai mult decât atât, păşim în istoria însăşi atunci când îl vizităm. Piaţa Colosseum-ului cu Amfiteatrul lui Flavius, Arcul lui Constantin, Templul Venerei şi al Romei, Forul Roman, Monumentul Victor Emanuel al II – lea, ori Pantheonul sunt doar o infimă parte din ceea ce poţi vedea în ”Oraşul celor şapte coline”. Începe vizita în Roma cu Colina Palatină, una dintre cele mai importante coline ale Romei antice, locul “sacru” unde se află casa lui Romulus…

Şi poate nu ajungi la Vatican, dar te rog să dai o fugă până la Palatul Doria Pamfilj, care deține o pinacotecă de invidiat! La plecare, aruncă un bănuţ în Fontana di Trevi, una dintre cele mai celebre fântâni de pe glob, unde s-a şi turnat scena dintre Anita Ekberg şi Marcelo Mastroiani din filmul “La dolce vitta”.

Citeşte şi Recomandări pentru o vacanță reușită la Roma

Pe locul 7 se află Cabo San Lucas, care este considerat capitala de pescuit sportiv marlin din lume, similar cu peștele spadă și una dintre cele mai importante destinații de vacanță din Mexic. Un tur cu barca pentru a admira balenele, iți va oferi o experiență de neuitat, mai ales dacă vizitezi Cabo în lunile de iarnă. O plimbare palpitantă o poți face, însă, prin deșert și de-a lungul plajei cu ATV-ul. Cabo este renumit și pentru terenurile sale de golf pitoreșți, dar și pentru restaurantele de lux și viața de noapte faimoasă.

După ce te-am ademenit cu atmosfera romantică a Italiei, te ispitesc cu magia sărbătorilor de iarnă care nu sunt departe… În aceste zile ne vin în minte timpul petrecut alături de familie, bucatele tradiționale românești, colindele, ori mirosul de brad și scortiosoara… Foarte mulți dintre noi preferăm să ne petrecem Crăciunul acasă, însă pentru Revelion iți sugerez să te gândești la o vacanță specială. Cum ar fi să iți petreci noaptea dintre ani pe două continente? O poți face daca alegi un sejur de Revelion în Istanbul, destinație aflată și ea în acest top, pe locul opt. O croazieră pe Bosfor, strâmtoarea care desparte Europa de Asia, în care să pornești de pe malul european și să ajungi pe partea asiatică reprezintă o experiență unică.

Fostă capitală a trei imperii, un oraș bogat în tradiții și cultură, Istanbul te va impresiona prin decorurile uimitoare de sărbători. În cele câteva zile pe care le poți petrece în metropola turcească, vei avea ocazia să vizitezi și atracțiile turistice faimoase de peste secole, precum Moscheea Albastră, Marele Bazar și opulentul Palat Topkapi.

O alta destinație populară este Paris, unul dintre cele mai mari orașe europene care fascinează cu bogata sa moștenire culturală, străduțele pitorești împânzite cu cafenele cochete, dar și cu bucătăria tradițională. Considerat unul dintre cele mai frumoase și romantice orașe din lume, Paris reprezintă o destinație în care trebuie să ajungi măcar o dată în viață.

Parisul se bucură de numeroase atracții turistice, de la muzeele în care vei avea ocazia să admiri opere de artă faimoase și până la monumentele istorice și catedralele care iți iau ochii. Având în vedere că ți-am sugerat mai întăi o plimbare prin acest oraș misterios, cum aș putea să nu te invit pe Champs Elysee, unul dintre cele mai frumoase bulevarde din Paris care face legătura între Arcul de Triumf și Place de la Concorde? Cele mai cunoscute obiective turistice ale capitalei Frântei sunt, însă, Turnul Eifel și Muzeul Luvru, nu le rata!

Și pentru că ar fi timpul să iți faci planuri pentru petrecerea Revelionului, dacă nu te-ai hotărât încă unde să mergi, iți recomand o destinație călduroasă, aflată pe locul zece în acest top: Hurghada, care este situată la malul Mării Roșii și reprezintă una dintre cele mai frumoase stațiuni din Egipt.

Hurghada este o destinație turistică populară, colorată și plină de viață și este recunoscută astăzi pentru activitățile sale sportive nautice și viața de noapte, iar hotelurile sunt adevărate palate cu grădini exotice, cu o arhitectură orientală care te va fascina. Acestea oferă turiștilor pachete all inclusive, astfel încât vei avea parte de o gamă variată de servicii și de multe oportunități de distracție și relaxare.

Nu îmi rămâne decât să iți doresc vacanțe minunate!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture