Telegondola din Sinaia va urca până la cota 2000

Săptămâna trecută, am participat la o conferință de presă la Cazinoul din Sinaia unde am aflat că, în acest an, Transport Urban Sinaia va începe construirea unei noi telegondole între Cota 1400 și Cota 2000. Un proiect ambițios care reprezintă cea mai importantă investiție din istoria companiei, iar pentru finanțarea acesteia, compania a obținut un credit în valoare de 34.000.000 lei. Prin urmare,  în sezonul următor de schi, se pare că turiștii vor beneficia de cel mai modern sistem integrat de transport pe cablu de pe Valea Prahovei.

Gondola Sinaia (52) Gondola Sinaia (54)

Sinaia deține singurul domeniu schiabil la mare altitudine din România, cu 25 de km de pârtii în total, majoritatea investițiilor fiind făcute cu fonduri europene, aspirând în viitor la 50 de km de pârtii.

Gondola Sinaia (81)

Noi am urcat acum cu gondola până la cota 1400, priveliștea de sus fiind uimitoare. Cred că de la 2000 va fi mult mai impresionantă! Linia de transport care ajunge la Gondola Sinaia pornește de la Platoul Izvor, dar cel mai frecvent turiștii iau autobuzul spre Gondolă din centru, iar prețul unui bilet este de 2 lei/adult și 1 leu/elev.

Gondola Sinaia (5)

Gondola Sinaia (77)Transport Urban Sinaia, o instiuție publică cu capital integral de stat, având drept unic acționar Consiliul Local Sinaia, este compania care administrează nu numai domeniul schiabil, dar și transportul public, parcările și bazele sportive ale orașului, iar in 2015 iese pe piață cu o nouă identitate de brand pentru serviciile sale.

Principala noutate rezultată în urma procesului de rebranding constă în adoptarea unor noi identități   pentru cele șase servicii publice aflate în portofoliul organizației: Pârtiile de Ski Sinaia, Gondola Sinaia, Bike Resort Sinaia, Transport Public Sinaia, Parcări Publice Sinaia și Facilități Sportive Sinaia. 
12

Tot în 2015, compania și-a propus înlocuirea mijloacelor de transport de mică capacitate cu autobuze noi de până la 100 de persoane, îmbunătățirea sistemului de informare a consumatorilor prin instalarea unor panouri iluminate cu sisteme LED și dezvoltarea Bike Resort Sinaia, prin crearea a două noi trasee de downhill. Mai mult decât atât, toate mijloacele de transport în comun vor beneficia de conexiune Wi-Fi gratuită și vor fi personalizate cu noua identitate vizuală. Tocmai aceasta întrebare am pus-o și eu șoferului care ne-a dus cu autobuzul companiei pana la Sinaia, dacă există conexiune la internet. Ma bucur să aflu că va fi!

La conferința au vorbit Vlad Oprea, Primarul Orașului Sinaia, Bogdan Fălcescu, Director General Transport Urban Sinaia si Andreea Florea, Managing Partner la Brandtailors, compania care a implementat procesul de rebranding.

Gondola Sinaia (34)

Când ajungeți în Sinaia vă recomand sa vizitati Mănăstirea Sinaia, care deține câteva recorduri și Expoziția de Trenulețe din Gara Sinaia.

Gondola Sinaia (98)

De reținut:

În prezent, telegondola funcționează până la cota 1400 și are următoarele tarife:

  • urcare/coborare: 20 lei/adult si 13 lei/copil
  • urcare+coborare: 34 lei/adult si 25 lei/copil
  • copiii sub 5 ani beneficiază de gratuitate

Programul de funcționare este următorul:

  • luni-duminică: 9.00-17.00
  • marți: 12.00-17.00

Gondola Sinaia (102)

Gondola Sinaia (42)Gondola Sinaia (50) Gondola Sinaia (48)
Gondola Sinaia (84)
IMG_6246

IMG_6275

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture