”Te așteptăm în librărie!” O invitație la cărți deschise pentru minți deschise!

„Cărţi deschise pentru minţi deschise”

Şi în această vară continuă campania ”Te aşteptăm în librărie!” a editurii Herald, ocazie cu care vă fac din nou invitaţia de a intra în cele 150 de librării partenere din Bucureşti şi din ţară pentru a descoperi cele 30 de cărţi aflate în promoţie în acest an.

Bannere_web_Campanie_2016

Adresând cititorilor mesajul „Cărți deschise pentru minți deschise“, Editura Herald dorește să pună în prim-plan rolul crucial pe care cărțile îl joacă în educația noastră non-formală: prin lectură, îi înțelegem mai bine pe ceilalți și reușim să ne facem înțeleși la rândul nostru, contribuind astfel la crearea unei lumi mai armonioase.

Când deschizi o carte, de fapt îți deschizi mintea. Cărțile sunt chei aflate la dispoziția ta, pe care le poți folosi oricând și oriunde. Ele te ajută să descifrezi lumea și oamenii care te înconjoară, să te adaptezi la nou, beneficiind atât de înțelepciunea și experiența de viață a gânditorilor din trecut, cât şi de ideile revoluționare, de ultimă oră, ale specialiştilor contemporani.

Eu nu m-am desprins de cărţi, deşi mă informez foarte mult de pe internet. Plăcerea de a răsfoi o carte este colosală, iar cartea îmi este la îndemână oriunde călătoresc şi cu orice mijloc de transport. În dreapta şoferului, în tren, în avion, la mare pe un şezlong, la munte la o terasă. Anul acesta chiar am citit mai multe cărţi, călătorind cel puţin o dată pe lună cu avionul, devorând aproape o carte la un zbor. E cel mai plăcut mod e a petrece timpul în avion şi de a avea senzaţia că ajungi mai repede la destinaţie, gustul unei cărţi fiind inegalabil.

Cărțile Herald sunt instrumente care îți deschid perspective noi, îți oferă răspunsuri la întrebări fundamentale și te ajută să gândești liber, să desprinzi propriile concluzii din torentul zilnic de informații. Nu ne propunem să edităm cărți pentru toată lumea, ci pentru fiecare. Astfel, selecția noastră de titluri se orientează spre definirea individualității și spre percepția clară a realității. Parcurgând texte fundamentale și domenii precum mindfulness, spiritualitate, parentaj, știință, psihologie, dezvoltare personală, fiecare poate găsi noi vehicule pentru a înainta pe propria cale.

„Un palid punct albastru” de Carl Sagan, „Geografia intimă a femeii”  de Natalie Angier, „În căutarea ființei” de G.I. Gurdjieff, „Tratat despre toleranță” de Voltaire, „Practica Zen” de Taizan Maezumi, „Povestea vieții mele” de Benjamin Franklin, „Psihic și materie” de Marie-Louise von Franz, „Filozofia și practica buddhismului Tibetan” de Dalai Lama sunt doar câteva dintre titlurile pe care le putem găsi pe rafturile librăriilor începând cu 1 august 2016 şi până pe 1 noiembrie 2016. Pe lângă cultivarea unei minți deschise, ne vom bucura de 20% reducere la titlurile selecționate.

Află care sunt librăriile participante la campanie, titlurile selecționate și evenimentele organizate accesând site-ul Te așteptăm în librărie!.

Voi susţine întotdeauna invitaţia la lectură, Povestidecalatorie.ro fiind unul dintre partenerii oficiali ai Campaniei ”Te aşteptăm în librărie!”, pentru al patrulea an consecutiv.

„Te așteptăm în librărie!” este o campanie cu acoperire națională, ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, care a evoluat ca fenomen cultural ce încurajează lectura, orientează cititorul către alegerea cărților potrivite, atrage atenția asupra rolului de mediere culturală îndeplinit de librării și facilitează schimbul de idei.  

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture