Târgușorul Brâncovenilor și Poteca Dovlecilor Fermecați din Parcul Mogoșoaia

Despre Târgușorul Brâncovenilor din Parcul Mogoșoaia v-am mai povestit cu ocazia Ambasadei lui Moș Crăciun, pe care vă rog să o vizitați în decembrie, pentru că în mod sigur veți intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă mai devreme și mult mai bine decât la alte târguri de Crăciun din țară.

În târgușor se desfășoară mai multe evenimente în decursul unui an, printre care și Poteca Dovlecilor Fermecați.

Poteca dovlecilor fermecati (71)

Poteca dovlecilor fermecați

Anul acesta a avut loc ediția a doua a “Potecii dovlecilor fermecați”, manifestare în cadrul căreia am fost invitați la ateliere de “dovlecit” pentru sculptarea dovlecilor care vor forma o potecă impresionant de lungă ce se va aprinde seara pentru a ne fermeca cu figurile care mai de care mai haioase ori fioroase ale dovlecilor. Din câte am înțeles, anul trecut a avut o lungime de 1 km!

Poteca dovlecilor fermecati (42)

La această ediție s-au adus peste două tone de dovleci pentru a fi sculptați de către participanți în forme originale, evident, dacă ne gândim ca nu poate fi un dovleac la fel ca altul.

Poteca dovlecilor fermecati (64)

Chiar dacă nu am participat la dovlecit, a fost o reală plăcere să ne plimbăm pe “Poteca dovlecilor fermecați” și să ne minunăm de figurile lor, luminându-le cu….telefonul mobil. Exact, micuța noastră Diana alegea un dovleac care i se părea mai interesant, îi ridica scăfârlia, punea mobilul luminos în interior și se amuza teribil 🙂 .

Poteca dovlecilor fermecati (83) Poteca dovlecilor fermecati (98)

Organizatorul evenimentului este comuna Mogoșoaia cu sprijinul unor voluntari ce au înmânat kiturile de dovlecit și au informat doritorii cu privire la zonele în care pot fi sculptați dovlecii.

“Poteca dovlecilor fermecați” este un eveniment care se întinde pe durata a două zile și începe în ultima zi din octombrie, exact când se sărbătorește Halloween și ține până sâmbătă, însă nu se scoate în evidență acest fapt, pur și simplu este o sărbătoare a dovlecilor, care…ne îmbie simțurile în plăcintele ce se fac în această perioadă. Eu vă recomand și să îi tăiați bucățele mici și să îi puneți la cuptor cu puțin zahăr deasupra, o sa iasă o minunăție de dovleac copt. Și, în mod sigur, nu va speria niciun micuț…Iar dacă nu vă recunoașteți dovleacul în poze, vă dau idei pentru a sculpta unul!

Poteca dovlecilor fermecati (67)Poteca dovlecilor fermecati (3) Poteca dovlecilor fermecati (8) Poteca dovlecilor fermecati (11) Poteca dovlecilor fermecati (13) Poteca dovlecilor fermecati (15) Poteca dovlecilor fermecati (16) Poteca dovlecilor fermecati (18) Poteca dovlecilor fermecati (19) Poteca dovlecilor fermecati (23) Poteca dovlecilor fermecati (25) Poteca dovlecilor fermecati (43) Poteca dovlecilor fermecati (55) Poteca dovlecilor fermecati (59) Poteca dovlecilor fermecati (62) Poteca dovlecilor fermecati (70) Poteca dovlecilor fermecati (79)Poteca dovlecilor fermecati (84) Poteca dovlecilor fermecati (86) Poteca dovlecilor fermecati (88) Poteca dovlecilor fermecati (91) Poteca dovlecilor fermecati (92)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

5 Responses

 1. Alexandra V says:

  Imi amintesc cu drag cum faceam felinare din dovleci cu bunicul meu si ii aliniam pe terasa.. O amintire foarte draga!

 1. 31 October, 2015

  […] avea loc pe 31 octombrie în Parcul Mogoşoaia, începând cu ora 11.00. Am fost anul trecut la o Potecă a Dovlecilor Fermecaţi şi am remarcat bucuria copiilor la vederea chipurilor de dovleci sculptaţi în diferite […]

 2. 29 October, 2016

  […] Un eveniment la care pot participa mai ales copiii, se desfăşoară în Parcul Mogoşoaia şi mă refer aici la Poteca Dovlecilor Fermecaţi. Dovlecii abia aşteaptă să fie sculptaţi pentru a deveni fermecaţi şi aranjaţi într-o potecă magică, astfel că suntem bineveniţi cu prietenii şi familia la Atelierul de Dovlecit ce se va desfăşura sâmbătă, 29 octombrie în parcul Mogoşoaia între orele 13.00- 19.00. La ora 19.00 va avea loc aprinderea Potecii Fermecate. Accesul este gratuit. Iată cum a fost la una dintre ediţiile trecute. […]

 3. 27 October, 2018

  […] avea loc “Tombola dovlecilor fermecați”, unde suntem așteptați cu premii inedite la Poteca Dovlecilor Fermecați (intre orele 10.00-19.00). Anul acesta se va oferi câte o machetă tractor John Deere pentru […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture