Târguri și Piețe de Crăciun în România pe care să nu le ratăm

Având în vedere că nu mai este mult timp și se apropie Sărbătorile de Crăciun, pe care le așteptăm cu toții, m-am gândit că este bine să aflați ce târguri ori piețe de Crăciun sunt prin țară cu această ocazie.

Vezi Târgurile și Piețele de Crăciun din România din 2015!

Nu am să menționez târgurile ce au loc prin diferite mall-uri, ci acele târguri mai măricele, care ne fac să intrăm în atmosfera de Crăciun. În general, la astfel de târguri, au loc manifestări similare și putem găsi cadouri de Crăciun și preparate gastronomice de sezon. În același timp, ne putem bucura de programe artistice cu muzică live, colinde și ansambluri de dans.

Mogosoaia Ambasada lui Mos Craciun (14)

Astfel, în funcție de localitatea în care ne aflăm, putem ajunge la unul din următoarele Târguri ori Piețe de Crăciun:

 • Piața de Crăciun din București (Bucharest Christmas Market), ce s-a inaugurat pentru prima dată în 2012, destul de târziu, totuși, pentru o capitală europeană, reprezintă târgul oficial de Crăciun al Primăriei din Bucureşti. Anul acesta este deschisă între 29.11-28.12.2014, iar Piața de Crăciun va avea două locații: Piața Universității și Parcul Cișmigiu. Cele 100 de căsuțe din Bucharest Christmas Market din Piața Universității vor transforma centrul Bucureștiului într-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu 14 tone de cetină, iar tradiționalul brad de Crăciun, înalt de 16 metri, este decorat cu acadele, clopoței și luminițe.
 • Târgul de Crăciun din Sibiu, care își deschide porțile între 21 noiembrie și 26 decembrie 2015, unde vă așteaptă și atelierul lui Moș Crăciun. Acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase târguri și are loc în Piața Mare. Sibiu este un adevărat oraș al recordurilor, nu o să vă plictisiți în el!
 • Târgul de Crăciun din Timișoara, care are loc în perioada 01 decembrie 2014 – 07 ianuarie 2015. Vor fi amplasate căsuţe în centrul oraşului, în Piaţa Victoriei şi în piaţeta de lângă Şcoala Generală nr.30, în zona Soarelui. Jumătate de milion de beculețe vor lumina orașul de sărbătorile de iarnă. 
 • Târgul de Crăciun din Ploiești, ce va avea loc în zona pietonală din centrul civic.
 • Târgul de Crăciun din Brașov, ce are loc în Piața Sfatului și care se bucură de un brad cu vârsta de 67 de ani și înalt de 28 de metri, împodobit cu 50 de șiruri luminoase cu leduri și flash-uri, 40 de sfere luminoase 3D, 60 de conuri luminoase, 40 de ghirlande cu leduri pe verticală, fiecare cu o lungime de 25 de metri.
 • Ambasada lui Moș Crăciun din Parcul Mogoșoaia, un târg pe care îl recomand cu mare aplomb și o să vedeți în articolul de anul trecut de ce. Acest târg are loc în Parcul Brâncovenilor, așa că spațiul este suficient de mare și este perfect pentru familiile cu copii, deoarece se pot întâlni cu Moș Crăciun într-o căsuță ca-n povești. Nu mai zic că e plin de căsuțe cu bunătăți..Ambasada este deschisă din 6 decembrie, de la ora 17.30 și până în 24 decembrie.
 • Târgul Cadourilor de Crăciun de la Sala Dalles din București mi se pare un loc în care chiar poți găsi foarte multe article de sezon, unele chiar haioase, ce pot fi făcute cadou de Crăciun. Merită să mergeți. Acesta este deschis din 28 noiembrie până în seara zilei de 23 decembrie, sub denumirea de “Crăciun ales la Sala Dalles”, cu un program zilnic de la ora 10 la ora 20 şi cu intrare liberă.
 • Targ de cadouri, decoratiuni si suveniruri (Bucharest Christmas Shopping), ce are loc la Centrul Expozițional Romexpo din București, în perioada 01 – 21 decembrie 2014. Acesta este considerat cel mai mare târg expozițional organizat vreodată în București, în care peste 500 de expozanți din toate domeniile prezintă meșteșuguri tradiționale românești, decorațiuni artizanale, îmbrăcăminte, jucării pentru cei mici, etc. Intrarea este gratuita in prima saptamana!

Cum aflu amănunte despre aceste târguri și despre altele, ținând cont că încă este prea devreme, voi completa articolul, ca să fiți la curent cu programul și manifestările ce vor avea loc. Aștept sugestii și din partea voastră.

Și dacă vreți un târg de Crăciun în Europa, puteți merge la Târgul de Crăciun din Budapesta, Viena ori Szeged.

Să aveți sărbători de Crăciun frumoase!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

6 Responses

 1. 20 November, 2014

  […] Vă propun să urmăriți și ce alte Târguri și Piețe de Crăciun se organizează în România. […]

 2. 25 November, 2014

  […] vreti sa vizitati in tara alte piete si targuri de Craciun, va propun sa cititi si articolul despre cele  din Romania. Va doresc din tot sufletul sa aveti  si voi ocazia sa ajungeti macar la unul din cele 3 targuri […]

 3. 28 November, 2014

  […] acest weekend ne putem bucura, deja, de târguri de Crăciun deschise în țară, atât cele de anvergură, cât și târgurile mai mici pe care le regăsim prin parcuri sau […]

 4. 3 December, 2014

  […] Programul  complet este disponibil pe http://www.parculmogosoaia.ro. Cum a fost anul trecut la Ambasada lui Moş Crăciun puteţi vedea în articolul precedent, iar pentru alte târguri și piețe de Crăciun deschise în țară vă invit aici. […]

 5. 12 December, 2014

  […] avem parte și de toate Târgurile și Piețele de Crăciun deschise în țară, dar și de alte evenimente care continuă și în acest weekend. Timp și bani […]

 6. 20 December, 2014

  […] nu uităm de toate celelalte târguri de Crăciun deschise în țară! Un weekend frumos să […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture