Târguri de Sfântul Andrei

Iarna a bătut la uşă şi iată că a sosit şi marea sărbătoare a Sfântului Andrei, ocazie cu care se desfăşoară diferite târguri tradiţionale.

Acum că am trecut cu bine de Noaptea Strigoilor, aşa cum este cunoscută noaptea de 29  spre 30 noiembrie, noapte în care sunt practicate diverse ritualuri pentru a proteja oamenii şi casa de spiritele rele, putem să ieşim din casă pentru a ne bucura de aceste zile minunate ale sfârşitului de săptămână.

targ sf andreiÎn perioada 28 noiembrie şi până pe 1 decembrie, în Parcul Eroilor din Bucureşti are loc Târgul de Sfântul Andrei, între orele 9.00 şi 22.00.

Aici vom întâlni meşteşugari şi producători tradiţionali ce ne vor încânta cu articole lucrate manual, dar şi cu bunătăţi de casă, din care nu lipsesc ciocolata, halviţa, salamul de biscuiti, turta dulce, covrigii, dulceţutile din Poiana Fermecată şi  nici cozonacii.

afistargdesfandreiLa Muzeul Ţăranului Român suntem aşteptaţi tot la Târgul de Sfântul Andrei cu meșteșugari, ateliere, teatru pentru copii, şi bucate tradiționale, până pe 1 decembrie 2013.

Putem cumpăra obiecte frumos lucrate, precum linguri, fluiere, oale, scăunaşe, ii, podoabe, opinci, dar şi bunătăţi ca zacuscă și murături de la Tărtășești, cârnați de Pleșcoi, babic din Buzău şi lista poate continua.

1476616_626602137382396_979813_nÎn Ploieşti, în perioada 29 noiembrie – 8 decembrie, la mall Ploieşti Shopping City, în zona scărilor rulante, are loc Târgul de cadouri pentru Sfântul Andrei şi Moş Nicolae. La târg sunt expuse decoraţiuni de sezon, produse lucrate manual, antichităţi, dulciuri, băuturi şi produse alimentare tradiţionale.

La Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucureşti se adună meşterii populari din ţară, ce ne oferă obiecte lucrate manual, produse din gastronomia tradiţională şi bio, dulceţuri şi gemuri, murături, fructe şi decoraţiuni de sezon, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2013, într-un târg ce sărbătoreşte Ziua Naţionala a României.

Zile însorite să aveţi!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

2 Responses

 1. Kiss Lilla says:

  Bună ziua,

  Tot încerc și nu reușesc să aflu cine organizează în București târgurile la care participă meșteșugari, artiști, etc. Poate mă ajutați Dvs. Începând de anul viitor aș dori să particip și eu la câteva.
  Mulțumesc,
  Kiss Lilla

  • Sunt mai multe companii, din cate am vazut, cel mai bine luati legatura cu muzeele unde se organizeaza pentru a afla, plus ca puteti vedea pe afise eventualii organizatori, daca sunt mentionati si comunicati cu ei. Sper ca v-am ajutat cu o sugestie..In masura in care aflu si eu, va transmit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture