Târguri de Sfânta Maria Mare

Târguri de Sfânta Maria desfășurate în perioada 14-17 august 2014

Iată că sosește și această mare sărbătoare și peste tot se organizează o serie de manifestări care să ne scoată din case!

targ-cu-me-te-ugari-i-produse-tradi-ionale-de-sfanta-marie-mare-i102649Un Târg cu Meșteșuguri Tradiționale, ce reprezintă o invitație la artă și gastronomie românească, se desfășoară în curtea Muzeului Țăranului Român din București. Târgul aduce în prim plan meșteșugurile tradiționale românești: țesut, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn, pictură de icoane, cojocărie, confecționat produse artizanale, precum măști populare și podoabe, împletit fibre vegetale, fiind reprezentate multe dintre zonele etnografice de tradiție din România.

bunatatiÎn același timp, o vizită în târg vă oferă prilejul de a alege cadoul potrivit pentru sărbătoriții zilei sau pentru masa festivă.

Târgul “Bunătăţi şi Bucurii pentru Marii”, din Parcul Național din București, aduce producători şi meşteri populari din diverse zone ale ţării pentru a intra în spiritul autentic al sărbătorilor populare tradiţionale româneşti.

Un târg de Sfânta Maria are loc și în Costești (județul Vâlcea), pe Islazul Stogu, dar și la Cacica, județul Suceava (La Hram de Sfânta Maria), cu spectacol artistic și târg de meșteri populari, iar în Moldovița se desfășoară Festivalul „Din obcini cântec răsună”.

Toate aceste târguri și festivaluri prilejuite de Sărbătoarea Sfintei Marii nu fac decât să ne pregătească pentru un sfârșit de săptămână prelungit!

magic-delta-fest-i101861Și fiindcă astăzi este prima zi din weekend, îl puteți începe cu un festival dobrogean, născut din dragoste și grijă pentru natură, Magic Delta Fest, ce îmbină peisajul mirific al Deltei Dunării, dansul și muzica într-un cadru special: la Sfântu Gheorghe, un loc magic unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

În fiecare seară au fost trupe autentice de lipoveni, greci și români, în această seară fiind așteptată trupa Taxi, începând cu orele 21.00.

Zile frumoase să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 24 August, 2014

    […] lângă Târgurile de Sfânta Maria, cum ar fi  Târgul cu Meșteșuguri Tradiționale de la Muzeul Țăranului Român […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture