Târguri de Mărţişor

Târguri de Mărţişor în Bucureşti, 2014

Vine şi mult aşteptatul mărţişor, care deja nu mai este numai un simbol al primăverii, ci începe să devină un prilej de a cumpăra cele mai frumoase cadouri pentru persoanele pe care le preţuim.

Povestea mărțișorului cu șnurul său alb-roșu, îşi deapănă firul cu fiecare obiect prins de el pentru a poposi, în final, la pieptul unei domnişoare sau doamne, dacă nu chiar în sufletul ei, dăruit cu iubire sau afecţiune de cineva anume.

Cu atâtea ocazii, începem să fim din ce în ce mai răsfăţaţi cu un târg mai frumos ca altul, încât cu greu ne putem decide la care să mergem!

sat

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” ne invită încă din 24 februarie şi până pe 8 martie, între orele 09.00 – 17.00, la Târgul „De Mărţişor”. 

Muzeul Satului încearcă să pună în valoare această sărbătoare prin promovarea datinilor şi obiceiurilor noastre. Astfel, putem regăsi mărţişoare realizate de meşteri si artişti plastici, pe care să le admirăm, dar să şi le cumpărăm pentru a le oferi cu drag.

afistargulmartisorului2014ptsiteMuzeul Ţăranului Român ne aşteaptă cu Târgul mărțișorului, între 27 februarie – 2 martie. Interesantă este clasificarea pe care o dă muzeul mărţişoarelor prezente în târg: mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul croșetat sau tip goblen, mărțișorul de Fond Plastic, mărțișorul tradițiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci. Indiferent de ce tip de mărţişor este vorba, majoritatea sunt handmade şi bucură ochii şi sufletul prin ingenuozitatea şi măiestria cu care sunt executate de către artizani.

Târgul ne desfată, însă, şi cu bunătăţi dulci: prajituri de casă, miere şi turtă dulce, dar şi dulceţuri faine.

 dallesGaleria Dalles devine gazda unui Festival al Primăverii, plin de mărţişoare cu tradiţie şi cadouri cu iz de primăvară, dar şi ceaiuri aromate şi alte delicatese, în perioada 25 februarie – 8 martie.

La Palatul Şuţu, un alt Târg de Mărţişor ne aşteaptă cu obiecte lucrate manual, I Love Hand Made, perioada fiind 01-02 martie. Un târg similar se desfăşoară şi în Piaţa Universităţii, în strada Edgar Quinet, până pe 8 martie.

targul-de-martisor-de-la-hanul-manuc-i94734Hanul lui Manuc ne aşteaptă de vineri, 28 februarie şi până în 2 martie cu un Târg de Mărţişor mai sofisticat, cu produse ale designerilor de modă, cu cosmetice, bijuterii şi dulciuri apetisante pentru gusturi rafinate…

Târgul este organizat de Excelsior Still, iar preţul de intrare este de 10 lei şi poate fi folosit ca voucher pentru a cumpăra produse din târg. Programul târgului este între orele 12.00-20.00.

În aceeaşi perioadă, Palatul Naţional al Copiilor găzduieşte un târg de mărţişor cu jucării, dulciuri, bijuterii, cosmetice, produse handmade, iar Muzeul Naţional de Geologie, în perioada 26 februarie – 9 martie.

Dacă e Mărţişor, târg să fie!!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

2 Responses

  1. 1 March, 2014

    […] În Bucureşti, există astfel de târguri la Muzeul Naţional al Satului, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Galeria Dalles şi Hanul lui Manuc, ca să pomenesc numai de cele cu tradiţie. Mărţişoarele sunt confecţionate de meşteri populari şi diverşi artizani care încearcă să ne încânte cu modele ingenioase şi inedite. Mai multe amănunte puteţi citi în articolul Târguri de Mărţişor. […]

  2. 8 March, 2014

    […] Mai sunt și târgurile de mărțișor care nu s-au încheiat și despre care am povestit aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture