Târgul Național de Turism Rural de la Albac – 2013

Așa cum ne-am obișnuit în ultima vreme, manifestările frecvente ce au loc în județul Alba ne încântă prin diversitate, dar mai ales prin faptul că promovează tradițiile și obiceiurile Țării Moților, că să amintim numai de Târgul de Fete de pe muntele Găina sau de Festivalul Secerișului.

Şi cum s-ar putea altfel, când în Alba găsim unele dintre cele mai frumoase atracţii turistice din România, cum ar fi chei, peşteri, lacuri, rezervaţii, vestigii istorice, cetăţi, enumerând, de exemplu, Cetatea bastionară Alba Carolina, Cheile Râmeţului, Mănăstirea Râmeţ,  Peştera Gheţarul Scărişoara, şoseaua Transalpina (care face legătura dintre oraşele Novaci -judeţul Gorj- şi Sebeş) şi lista poate continua.

Târg cu tradiție, încă din 2005, Târgul Național de Turism Rural de la Albac se bucură de un mare interes din partea publicului prezent an de an la această manifestare, evenimentul fiind organizat de Consiliul Județean Alba și Primăria comunei Albac, în parteneriat cu Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural Filiala Alba, respectiv Asociația „Tara Vinului”.

tntr

În cadrul târgului din acest an, care se va desfășura în perioada 7-8 septembrie, locația principală fiind centrul comunei, în fața Căminului Cultural, vom avea ocazia să vizităm standurile care expun diverse obiecte de artă populară nu numai din județul Alba, obiecte de podoabă, dar și preparate culinare, cum ar fi la standul ANTREC România.

În același timp, vom avea parte de un concurs de pescuit (prima manşă e vineri) și un concurs gastronomic, un vernisaj de expoziție a Taberei Naționale de Pictură – Portrete în Apuseni (în cadrul Căminului Cultural), spectacole folclorice și pentru tineret, artificii și foc de tabără, programul complet al târgului putând fi vizualizat pe pagina de facebook a evenimentului.

concurs gastronomic Albac

Expozanţii sunt meşteri populari din toată ţara, cea mai mare prezenţă de până acum, agenţii de turism, proprietari de pensiuni, primării.

Cine ajunge la târg va avea ocazia să guste din specialitățile culinare moțești, vinuri din regiune, dar și să viziteze 12 dintre pensiunile agroturistice din zonă. Infotripul la pensiuni, destinat în special agenţiilor de turism şi jurnaliştilor, în vederea promovării turismului regional, va urma doua trasee, unul spre Arieşeni, unde se vor vizita 7 pensiuni şi unul spre Sălciua, unde se vor vizita 5 pensiuni.

Cei interesați vor putea participa și la seminariile cu teme de management și marketing turistic, astfel că târgul se dovedește un eveniment complet de promovare turistică a județului Alba, atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiștii în turism.

Mă bucur să particip la acest târg și vă voi ține la curent cu pulsul evenimentului, atât pe blog, cât şi pe facebook şi twitter!

albac targ

Informațiile au fost obținute prin amabilitatea domnului Emil Comşa, președinte filiala Alba ANTREC România și a domnului Rareş Tileagă de la Serviciul Turism al C.J. Alba, cărora le mulțumesc şi cu această ocazie.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

8 Responses

 1. Multumim Monica pentru aprecieri si pentru minunatele “povestidecalatorie” din judetul Alba. Ii asteptam cu drag si pe toti cititorii blogului tau.

 1. 6 September, 2013

  […] de gătit avem parte și la cel mai mare târg destinat promovării agroturismului, respectiv la Târgul Național de Turism Rural de la Albac, din județul Alba. Dar nu numai atât! Va exista și o expoziție de pictură, dar și un târg […]

 2. 12 September, 2013

  […] nu aş fi ajuns la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, nu aş fi ştiut de existenţa acestei cascade care se află în localitatea Vidra, nu departe de […]

 3. 19 September, 2013

  […] ocazia Târgului Național de Turism Rural de la Albac – 2013, la care am participat cu mare bucurie, ne-am cazat la Pensiunea Danciu din comuna Gârda de Sus, […]

 4. 6 October, 2013

  […] Și dacă tot te hotărăști să ajungi aici, o poți face atunci când se desfășoară Festivalul Secerișului de la Ampoiţa, putând vedea și Calcarele de la Ampoiţa care sunt incluse în traseele de escaladă sau când are loc Târgul Național de Turism Rural de la Albac. […]

 5. 16 November, 2013

  […] Praid, ca să nu mai zic de acordarea premiului pentru “Cel mai bun cozonac cu stafide” la Târgul de Turism de la Albac în 2007, târg la care am participat în acest […]

 6. 6 January, 2014

  […] Focul de tabără ce a încheiat Târgul de Turism de la Albac, despre care va voi povesti într-o […]

 7. 1 September, 2014

  […] același nume cu al comunei), un factor determinant avându-l promovarea acestuia prin găzduirea Târgulului Național de Turism Rural ce se ține anual din 2005, inițial fiind numai un târg de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture