Târgul de Turism al României, ediția de toamna 2019 – impresii la cald

La fiecare ediție a Târgului de Turism al României obișnuiesc să iau pulsul manifestării nu numai ca partener media, ci și ca turist. În general, târgul îmi dă idei pentru vacanțele de iarnă si călătoriile din anul următor. Nu știu cum se face, dar atunci când mă văd în borcanul cu miere, pardon, cu vacanțe… 🙂 , brusc mă decid unde vreau să merg și unul dintre factorii importanți de decizie este atitudinea pe care o au reprezentanții agențiilor de turism sau a altor expozanți care știu cum să își prezinte destinațiile și să atragă.

De ce la schi și săniuș când putem să mergem de Revelion în Tenerife unde e cald și bine? Iată o destinație care s-a vândut foarte bine în pachetele de Revelion și care continuă să fie cerută și pentru vacanțele de anul viitor. Un pachet de revelion pentru 7 nopți cu zbor inclus, pensiune completă și cină festivă la un hotel de 4 stele începe de la 1099 de euro.

Pe lângă Tenerife, Istanbul continuă să fie o destinație solicitată de Revelion, poate unde ne fascinează numai simplul fapt de a petrece o vacanță pe două continente, dacă facem o minicroaziera în noaptea dintre ani. Un pachet de Revelion pentru 5 nopți începe de la 509 euro / persoană, la un hotel de 5 stele cu mic dejun și cină festivă.

De Revelion, agențiile de turism mai au în oferte și circuite pentru Atena, Cipru de Nord, Antalya și Pamukkale, Iordania, Israel, India, Hong Kong și China, Singapore, Bali, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Rio de Janiero. Interesante mi se par circuitele de Revelion în Miami cu croazieră în Caraibe, la un tarif care începe de la 2239 de euro / persoană, Marele Tur al Indochinei, la un tarif de minim 2499 de euro de persoană, Maroc – Orașele Imperiale, la un tarif de minim 699 de euro / persoană și Marele Tur al Portugaliei și Santiago de Compostela, la un tarif de minim 699 de euro / persoană.

Citește și Casablanca, începutul unei frumoase prietenii cu Marocul…

Mie mi-a atras atenția din nou Bulgaria și asta pentru că nu am fost în Borovets sau Pamporovo în timpul iernii și asociez sărbătorile ce vin cu acest anotimp. Pamporovo este recunoscut de multe organizații internaționale ca cea mai bună stațiune din Europa pentru schiori începători. Pentru sărbătorile de iarnă, mi-as dori să aleg într-un an o vacanță în Laponia, o destinație pe care am găsit-o iar în oferte și care sigur reprezintă o experiență spectaculoasă. Cum să nu îți petreceți o dată în viață sărbătorile de iarnă în Țara lui Moș Crăciun? Doar acolo poți încerca o cursă aventuroasă cu săniuța trasă de husky, dar și o excursie în inima pădurii, într-un peisaj de basm cu câțiva elfi care întrețin distracția, pentru a ajunge în final la căsuța lui Moș Crăciun. Oferta specială de târg este de la 1661 de euro / copil pentru un sejur de 4 nopți cu demipensiune la un hotel de 4 stele și cină festivă în Levi.

Pentru anul viitor, vedete rămân Grecia și Turcia și cred că multă vreme va fi așa, deoarece oferta este foarte variată, aceste destinații sunt potrivite pentru sezonul estival, dar și atunci când la noi nu este încă vreme de mare și pentru că sunt accesibile și cu mașina. Alte destinații căutate pentru 2020 sunt Spania cu Tenerife și Palma de Mallorca și Portugalia.

În țară, sunt multe de văzut și de făcut. Centrul de informare Turistică Vâlcea ne ademenește cu rute culturale și istorice, în cadrul cărora se pot vizita Muzeul de Istorie al Județului Vâlcea, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal Măldărești, Colecția de Artă Plastică de la Costești, Muzeul Viei și Vinului Drăgășani și Muzeul Satului Vâlcean. Elementul central al acestui sat muzeu îl reprezintă Cula Bujoreanu, ridicată în anul 1812 care a fost construită cu scopul principal de refugiu și apărare împotriva turicilor și a hoților care au terorizat Țara Românească și, în special, Oltenia. În Vâlcea am aflat că există și un Festival Național al Sculptorilor cu Drujba, care se ține în luna iulie. Cine vrea să petreacă Revelionul la unicul hotel muzeu de artă din România, care se află în Râmnicu Vâlcea, o poate face la un tarif care începe de la 1630 de lei / persoană pentru un pachet de 3 nopți cu demipensiune și cină festivă. Pasionații de ski pot ajunge în Ski Resort Transalpina, unde există 9 kilometri de pârtii dotate cu lănci și tunuri pentru zăpadă și grade diverse de dificultate.

Centrul de Informare turistică din Botoșani cu câteva atracții, dintre care unele descoperite recent, precum Cuptoarele medievale de ars ceramică care datează din epoca lui Alexandru Cel Bun și dovedește existența unui centru vechi meșteșugăresc. În Botoșani sunt puse la dispoziție tururi istorice, religioase și multiculturale.

Oferte sunt pentru o varietate de bugete și gusturi, zile și chef de vacanțe să avem! Dați o fugă pe la Târgul de Turism al României, care se desfășoară în București la Romexpo, până pe data de 17 noiembrie 2019, ocazie cu care veți beneficia de reduceri la oferte, care se pot cumula cu reducerea de early booking, astfel încât tarifele să fie mai mult decât competitive.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture