Sweet Fest, ediția de Halloween – o nebunie de culori, gusturi și arome
Ești fan dulciuri și vrei să găsești multe sortimente într-un singur loc? Atunci nu îți rămâne decât să te duci până la Hanul lui Manuc din București, unde are loc Sweet Fest, ediția de Halloween , un târg de dulciuri care în mod sigur îți va satisface poftele în materie de prăjituri și ciocolată!
Chiar dacă mai fusesem la ediția de Paște, am fost curioasă să văd cu ce noutăți vine această ediție. În principal, au fost produse similare, dar am descoperit și altele interesante. Chiar nu știu cum reușesc producătorii să facă asemenea minunății…
Plăcinte cu diferite umpluturi, prăjitură cu cremă de brânză și stafide, ciocolată belgiană, baclavale, cozonaci. bomboane de ciocolată, rahat turcesc, fursecuri, turtă dulce îmbrăcată în ciocolată cu umplutură de ciocolată sau gem (foarte gustoase…), bomboane fondante, ciocolată de casă, macarons, cake pops, mini cupcakes, acadele din marțipan, figurine și decorațiuni din marțipan, alune de pădure caramelizate, trufe, jeleuri, torturi, dulciuri dietetice, nuga, halva, toate ai fi zis că sunt expuse ca să îți zăpăcească simțurile!
Am văzut și ceaiuri cu arome deosebite din gama Gurmans, dar și ceaiuri verzi și negre combinate cu bucăți de fructe, petale și boboci de flori, precum și cu condimente.
Cu această ocazie, am aflat secretele preparării unui ceai “perfect”, de la Basilur Tea:
- ceaiul negru se infuzează la 90-100 de grade Celsius, timp de 3-5 minute, iar cel verde la 70-80 de grade (practic, apa trebuie lăsată la răcit 2-3 minute după ce a fiert);
- cu cât ceaiul verde este lăsat mai mult timp la infuzat, se intensifică gustul amărui și aroma specifică ;
- cana în care se face ceaiul trebuie să acopere în întregime frunzele de ceai pentru ca acestea să se desfacă în totalitate;
- clorul din apă afectează aroma ceaiului verde.
Târgul de dulciuri este deschis până duminică 3 noiembrie, programul de vizitare fiind între 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.
Vă las cu imaginile care vorbesc de la sine!
Ce nebunie în fotografiile alea… abia aștept să ajungem și noi zilele astea. Prea delicios totul!!
Dau in diabet daca mai intru pe blogul tau, Monica! Ai mila…..
Wow arata super deliciooooos !!!!!! Vreau si eu !!!!!