Sweet Fest – dulcele târg al primăverii, ediţia de Paşte
Toti impatimitii dulciurilor, mai ales a celor facute de casa, din care nu lipsesc cele din ciocolata, cozonacii sau pasca, sunt asteptati la Hanul lui Manuc la cea de-a 5-a editie Sweet Fest, un festival al dulciurilor gourmet, intr-o editie speciala de Paste.
Festivalul a inceput de vineri, 26 aprilie si tine pana pe 28 aprilie (intre orele 10.00-20.00), perioada in care ne putem delecta cu deserturi alese pentru toate gusturile (aviz pofticiosilor…) !
Era imposibil sa lipsesc de la un astfel de targ si sa nu zabovesc mai mult decat as fi crezut, tinand cont ca am vazut o multime de bunatati expuse. La targ puteti gasi rahat cu tot felul de arome, ciocolata belgiana Leonidas, bomboane de ciocolata, bomboane fondante, salam de biscuiti, ciocolata de casa, baclava cu nuca si cu visine, gemuri si dulceturi, torturi, placinte cu branza si stafide, praline, marmelada, cozonaci, fructe confiate, jeleuri, halva, trufe, unele dintre ele parand desenate, atat erau de perfecte!
Am remarcat produsele Tarancuta (din Adjud, Vrancea), unde am avut ocazia sa gust inclusiv zacusca de vinete, ciuperci si de ghebe de padure coapte pe jar, pe langa gemurile si dulceturile pe care le prepara din fructe proaspete presate la rece fara apa, zahar sau conservanti.
Am mai gustat dulciuri alese de la Jimminy Cricket care are expunere in Sun Plazza Mall din Bucuresti si care a venit cu o varietate a produselor Bucuria din Chisinau: miere cu goji, bomboane cu struguri si visine in lichior, biscuiti Tarancuta cu lapte, dulceata cu lapte, dulceata in coaja de pepene. Am mai gustat jeleuri de la Roshen din Ucraina cu portocala, capsuni, pere si lamaie.
Am ramas impresionata si de ciocolata “ChocoMe”, fabricata manual intr-un atelier de ciocolata. Aceasta este decorata pur si simplu cu fistic din Bronte, nuci de pecan si de Macademia, petale de flori comestibile (violete, trandafir, iasomie), sare de mare cu vin rosu sau sare neagra din Insulele Hawaii, cu chili (in Italia am mai mancat asa ceva), coriandru, nucsoara si…aur de 23 de karate comestibil!! “ChocoMe” se lauda cu 60 de milioane de combinatii posibile!! Dumnezeule…Si avem numai o viata…
Ceea ce mi-a ramas pregnant in minte au fost insa dulciurile oferite de Never Sugar. Practic, la acest festin dulce nu poti spune ca ceva este mai bun ca altceva, dar Never Sugar ne ofera o varietate dulce fara zahar, asa ca avem dezlegare la prajituri, torturi, baclavale si cozonaci!
Produsele oferite sunt destinate in special diabeticilor, datorita faptului ca zaharul este inlocuit cu fructoza din mere verzi, astfel ca daca vrem sa ne mentinem sanatosi, ne putem indestula cu prajitura cu cafea si nuca, placinte cu branza, coonaci, baclava, toate fara zahar!
Ingredientele folosite sunt naturale, fara aditivi si conservanti, fara praf de copt, fara premixuri si cu oua adevarate, nu prafuri.
Reteta prajiturii cu cafea si nuca vine din Ardeal, ca si doamna Silvia Velicicu, cea care ne-a povestit cu drag si pasiune despre minunile care ies din mainile sale si ale celor cu care lucreaza pentru ca asemenea bunatati sa patrunda in casele oamenilor, mai ales a celor care se confrunta cu probleme de sanatate si nu isi permit sa manance dulciuri cu zahar.
Retetele sunt marca inregistrata! Si sa va mai dezvalui ceva, ce poate nu stiati, respectiv termenul de garantie pentru astfel de delicatese:
– prajituri proaspete, 5 zile
– fursecuri, 40 de zile
– cozonac, 15 zile
La Sweet Fest am vazut dulciuri pe care nu le-am vazut in alta parte, nu mai spun ca imaginatia s-a dus pana acolo incat au aparut telefoane mobile si puzzle-uri din ciocolata, linguri, pantofi, etc.
O nebunie dulce va asteapta la Hanul lui Manuc si chiar daca suntem in Postul Pastelui este imposibil sa nu gasiti si produse de post! Nu stati in casa, ca e pacat!
Wooow! Cat de bine arata unele, cred ca si la gust sunt dementiale… deja imi lasa gura apa 🙂 Incercam sa imi dau seama ce as vrea sa gust mai mult, desi toate imi fac cu ochiul cred ca le prefer pe cele mai traditionale: cozonaci, salam de biscuiti, ciocolata de casa. Acum chiar ca trag o fuga pana la cofetarie 🙂
Aici chiar poti gusta din toate, se si degusta! Am luat fructe confiate, rahat, cozonac, baclava, am mancat ciocolata, tort diplomat, zacusca, serbet, rahat si nici nu mai stiu cate, dar multe cu gust aparte, deosebit, arome pe care nu le mai incercasem, chiar merita o vizita!
Astept si editia de banat a acestui targ 🙂 Sa putem si noi sa ne bucuram de toate bunatatile 🙂