Știri turism: sinteza lunii martie 2020

Ryanair și Wizz Air: Anulări și suspendări de zboruri. Cursuri gratuite de formare profesională în industria ospitalității. Clarificări privind aplicarea legislației cu privire la cererile de anulare cauzate de Coronavirus. Suspendarea zborurilor din și spre Italia. 
  1. Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au anunțat suspendarea zborurilor din și spre Italia. Oficialii au anunțat oprirea zborurilor din și către Italia, pe toate aeroporturile din țară, începând din 9 martie și până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România. Detalii si sursa aici.
  2. Ryanair a anunțat anularea a 25% din zborurile dinspre și spre Italia în perioada 17 martie – 8 aprilie. Aflați aici care dintre zboruri sunt afectate.
  3. Wizz Air a anunțat că își suspendă zborurile pe rutele spre Treviso (TSF) și Bergamo (BGY) din cauza blocării nordului Italiei ca urmare a măsurilor de gestionare a epidemiei de Coronavirus. Zborurile din România către orașele italiene de mai sus vor fi suspendate până pe 3 aprilie. Detalii aici.
  4. Un nou proiect care vizează formarea profesională a celor care doresc să lucreze în industria ospitalității se vă desfășura în perioada următoare la Constanța și este implementat de Centrul Național de Învățământ Turistic SA. Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale pentru angajați din Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzu,ă Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea), în vederea sporirii capacității de inserție profesională și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în corelare cu domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI. Amănunte și înscrieri pentru cursuri aici.
  5. Centrul National de Învățământ Turistic SA, alături de Camera de Comerț și Industrie Brașov și Fundația Convergențe Europene implementează proiectul “Competitivitate în Regiunea Centru”, POCU/464/3/12/128121, proiect cofinanțat din FSE prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Obiectivul proiectului este de a conștientiza importanța calificării angajaților care activează în domeniile precum turism și ecoturism, procesarea alimentelor și băuturilor, construcții, tehnologia informațiilor și telecomunicații, lemn și mobilă, în județele din Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu). Detalii și înscrieri pentru cursuri aici.
  6. Agenția Națională a Agențiilor de Turism din România a emis clarificări în ceea ce privește  aplicarea legislației în vigoare cu privire la cererile de anulare cauzate de Coronavirus. Detalii aici. 

Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture