Știri turism: sinteza lunii mai 2019

În București a debutat ”Simfonia apei”, o nouă ediție a spectacolului de apă, muzică și lumini. Începe TopHotel Tourism & Leisure Investment Conference. Noaptea Muzeelor va avea loc pe 18 mai

  1. Peste 150 de instituţii muzeale şi culturale publice şi private din Bucureşti şi din ţară vor fi deschise în Noaptea Muzeelor, care va avea loc pe 18 mai. Pentru detalii accesați http://www.noapteamuzeelor.org/ .
  2. Specialiști internaționali și locali din industria hotelieră se vor reuni la TopHotel Tourism & Leisure Investment Conference. Cel mai important eveniment dedicat industriei hoteliere, a turismului și a ospitalității din România, revine pe 16-17 mai, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel cu soluții relevante, studii de caz concrete și sfaturi utile pentru participanți! In mai puțin de 2 săptămâni, cea de-a 12-a ediție a evenimentului va reuni specialiști internaționali, reprezentanți ai autorităților locale și managerii celor mai mari branduri hoteliere prezente pe piața românească, cu scopul de a identifica provocările și oportunitățile de business pe care le aduce anul 2019. Evenimentul include sesiuni de conferință, dezbateri interactive, un seminar specializat și o Gală de premiere a proiectelor din domeniul ospitalier care s-au remarcat în anul 2018. Programul conferinței include 2 sesiuni generale care vor oferi o privire de ansamblu asupra industriei ospitalității, urmate de 3 sesiuni programate în paralel, care se vor axa pe următoarele subiecte: Investiții, Managementul Destinațiilor și Hoteluri.  Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial: www.ro.hotelconference.ro .
  3. ”Simfonia apei” – show-ul de debut al fântânilor din Piața Unirii a incantat bucureșteni în data de 4 mai 2019 printr-un, spectacol unic de apă, muzică și lumini care va avea loc în fiecare sâmbătă și duminică. Acest ansamblu de fântâni este unul dintre cele mai mari din lume. Se întinde pe o distanță de un kilometru și jumătate. Are și o arhitectură aparte, spectatorii având posibilitatea de a asista la spectacol chiar din mijlocul ansamblului, și nu de pe margine, așa cum se întâmplă în cazul altor spectacole cu fântâni de acest tip. Fântânile sunt dotate și cu flăcări, care izbucnesc alături de jeturi de apă.
  4. Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din România, în primul trimestru al anului 2019, au crescut cu 5,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, ajungând la aproape 2,32 milioane, 19,2% dintre acestea fiind reprezentate de către turiştii străini, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Totodată în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2019, durata medie a şederii a fost de 1,9 zile pentru turiştii români şi de două zile la turiştii din străinătate. În privința sosirilor turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au avut-o cei din Europa, cu 74% din total turişti străini, iar dintre aceştia 82,5% au fost din ţările care aparţin Uniunii Europene (UE).
  5. La Vatra Dornei, in perioada 23 – 25 mai 2019, va avea loc Conferința internațională “Turismul rural romanesc in context international. Actualitate si perspective”.

Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.

 

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture