Știri turism: sinteza lunii iulie 2018

Înscrierea Peisajului Cultural Minier de la Roșia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO s-a amânat. Clădirile Art Deco din Mumbai, India, au fost incluse pe Lista UNESCO. S-a lansat prima aplicația mobilă Piatra Neamț City App

  1. Municipiul Piatra-Neamţ a lansat pe 4 iulie 2018, prima aplicația mobilă Piatra Neamț City App și website-ul www.piatraneamtcity.ro. Ghidul turistic digital vine în ajutorul turiștilor care vizitează orașul, oferind informații utile legate de obiectivele de interes turistic, trasee și rute turistice, cazări, servicii și activități de petrecere a timpului liber. 
  2. Comitetul Patrimoniului Mondial a decis în data de 2 iulie 2018, la Manama, în Bahrain, că propunerea Guvernului României, de amânare a înscrierii Peisajului Cultural Minier de la Roșia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, este întemeiată și rațională. Potrivit deciziei adoptate în unanimitate, s-a impus amânarea dosarului ”datorită arbitrajului internațional în curs”, în conformitate cu art. 159 al Ghidului Operațional. In perioada 25 iunie – 5 iulie 2018, a avut loc cea de-a 42-a sesiune a Comitetului pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, în Bahrain, Manama. Comisia se întâlnește o data pe an și este formată din 21 de state partenere. În timpul sesiunii Comitetului Patrimoniului Mondial, Comitetul examinează starea de conservare a siturilor Patrimoniului Mondial, inscripționează noi situri pe Listă și participă la alte chestiuni implicate în implementarea Convenției Patrimoniului Mondial. Printre candidaturile avute în vedere anul acesta s-au numărat oaza Al-Ahsa din Arabia Saudită, din Belgia şi Franţa, terenurile de vânătoare inuite Aasivissuit-Nipisat din Danemarca, dar și peisajul minier Roşia Montană. Clădirile Art Deco din Mumbai, India, au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO împreună cu arhitectura victoriană a orașului.
  3. Pentru sezonul 2018, turiștii israelieni aleg Litoralul românesc, pe lângă stațiunile deja consacrate Mamaia și Neptun și stațiunea Costinești, dar și Valea Prahovei. Pe lângă Sinaia și Predeal, Bran a început să atragă din ce în ce mai mulți turiști israelieni, potrivit consultanților Meshek Wings, unul dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, care continuă tradiția de a aduce turiști israelieni în Bucureşti tot timpul anului, oferindu-le și circuite opționale, iar pe Litoral, în perioada iunie-septembrie. În acest sezon, Meshek Wings operează pe Litoralul românesc trei curse charter săptămânal dinspre Tel Aviv, care vor fi derulate până în luna septembrie. „La ora actuală, city break-urile pentru București, cu zboruri pe relația Tel Aviv – București, se bucură de un mare succes. Ca să vă ofer un singur exemplu, doar o singură firmă din Israel a rezervat prin noi 2.850 de locuri”, subliniază Meidan Butnaru, directorul comercial al Meshek Wings. 

  4. În perioada iunie 2018 – noiembrie 2019 Ministerul Turismului derulează al treilea proiect pentru dezvoltarea Rutei Împăraților Romani și Dunărene a Vinului, alături de parteneri din Serbia, Bulgaria, Ungaria, Olanda și Germania. Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul COSME. Ruta Împăraților Romani și Dunăreană a Vinului este o rută culturală europeană certificată de Consiliul Europei, care include situri romane și zone viticole din 5 țări: Bulgaria, Croația, Serbia, România și Ungaria. Din România sunt incluse următoarele situri romane: Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Apulum, Roşia Montană, Adamclisi, Histria și zone viticole: Dealurile Dobrogei, Dealurile Munteniei și Olteniei și Terasele Dunării (sursa Ministerul Turismului).

Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informațiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.