Știri turism: sinteza lunii ianuarie 2018

În Munţii Făgăraş va fi realizat cel mai mare domeniu schiabil din România. Peste 100 de destinații intercontinentale la prețuri începând de la 399 euro / persoană, zbor dus-întors by Air France KLM
 1. Ministerul Turismului participă în perioada 11-14 ianuarie 2018 la Ferien Messe Viena, cel mai important târg de turism din Austria. La standul României sunt prezenți 13 co-expozanți care reprezintă diversitatea zonelor turistice românești (prin promovarea circuitelor culturale și a turismului în natură), în principal Transilvania și Bucovina.

 2. Air France KLM lansează cea mai importantă promoție anuală-Oh Lala Deals (Air France) și Dream Deals (KLM). Prețurile au discount-uri de până la 40%, iar lista de promoțiilor include multe destinații căutate de turiștii români precum America de Nord, Asia dar și Caraibe și Oceanul Indian (peste 100 de destinații la prețuri reduse, plus câteva destinații europene cum ar fi Amsterdam și orașele nordice):

  • Caraibe și Oceanul Indian de la 459 euro (Panama). 
  • America de Nord de la 449 euro (Las Vegas).
  • America Centrala și de Sud de la 549 euro (Rio și Sao Paolo)
  • Asia de la 399 euro (Hong Kong)
  • Africa de la 469 euro (Johannesburg si Nairobi)
  • Hong Kong – 399 euro
  • Beijing – 416 euro
  • Shanghai – 421 euro
  • Bangkok – 471 euro
  • Tokyo – 481 euro
  • Singapore – 541 euro
  • Osaka – 545 euro
  • Amsterdam – 109 euro

  Rezervarea biletelor la aceste prețuri și în limita locurilor disponibile se poate face până pe data de 19 ianuarie 2018, iar perioada de călătorie pentru toate destinațiile este până pe data de 30 noiembrie 2018. 

 3. Forumul National al Ghizilor de Turism, ediția a IV-a,  organizat de InfoTravel Romania, va avea loc la Predeal, Hotel Belvedere în data de 27 ianuarie 2018.
 4. În stațiunile din țară au ajuns de Revelionul 2017/2018 peste 167.000 de turiști, cu 5,5% mai mult decât în anul precedent, unde au cheltuit aproape 37 de milioane de euro, în creștere cu 11%, comparativ cu Revelionul anterior, potrivit unui comunicat FPTR. ”Peste 28.000 de români au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în staţiunile balneare, în scadere cu 3,4%, față de anul trecut. Scăderi s-au înregistrat şi în zonele montane, unde 36.000 de persoane au optat să-şi petreacă vacanţa de Revelion la munte, cu 5,5% mai puțin față de anul trecut. În ceea ce priveşte tarifele percepute în perioada sărbătorilor, se constată că acestea au crescut față de 2017 cu o medie de 5%. Astfel, românii au cheltuit peste 172 milioane de lei pentru achiziţionarea pachetelor de Revelion în ţară, în creștere cu 11% față de anul anterior. Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Rânca, Strajă, Călimăneşti, Felix şi zonele tradiţionale rurale Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina.”
 5. Judeţul Prahova s-a remarcat şi în acest sezon, fiind destinaţia preferată în mini-vacanţa de Revelion. Peste 10.000 de turişti au ales Valea Prahovei, staţiunile Sinaia Buşteni şi Azuga au fost ocupate 100% pentru Revelion, conform comunicatului APDTPrahova.

 6. În Munţii Făgăraş va fi realizat cel mai mare domeniu schiabil din România, care va cuprinde peste 150 de kilometri de pârtii, a anunţat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre. (sursa: www.fagarasultau.ro)

Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

 1. Victor says:

  Fereasca Dumnezeu de o asemenea aberatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture