Ştiri turism: sinteza lunii februarie 2017

Promoţie DUO de la Air France KLM.  Ryanair scoate la vânzare locuri la prețul de 5€. Târgul de Turism al României are loc în februarie 2017. Reduceri la bilete de avion de Dragobete

Luna februarie este una în care se mai dezmorţesc spiritele, încărcându-ne cu optimismul primăverii care se apropie, chiar dacă temperaturile de afară par să nu cedeze în favoarea ei. Astfel, au început să se desfăşoare cât mai multe evenimente în turism, semn care ne pune pe gânduri cu pregătirea primelor vacanţe.

  1. Ryanair, astăzi, 24 februarie, a lansat o promoție masivă pentru România – 20% reducere pe mai mult de 50,000 de locuri, disponibile pe 18 rute din București, Craiova, Oradea și Timișoara, pentru călătorii în perioada 1 martie – 30 aprilie, promoție pentru românii care sărbotoresc Dragobetele. Aceste locuri pot fi rezervate începând de astăzi, până la miezul nopții, Duminică, (26 februarie 2017), și pot fi găsite doar Ryanair.com/ro. 
  2. Ryanair a lansat pe 23 februarie o nouă rută de iarnă din Oradea către Londra Stansted, cu o frecvență de trei zboruri săptămânale, începând din octombrie, parte a Calendarului Iarna 2017 Oradea, ce va fi lansat în curând. Ryanair a sărbătorit noua rută Oradea – Londra Stansted prin scoaterea la vânzare a locurilor, la preț promoțional, din Oradea, începând de la doar 14.99€ pentru călătorii către Barcelona și Milano în aprilie și mai 2017. Aceste locuri, la tarif promoțional, sunt disponibile pentru rezervări pe Ryanair.com/ro până la miezul nopții, luni, 27 februarie 2017.
  3. În comparaţie cu ediţia din primăvară din anul 2016, unde au participat în calitate de expozanţi şi co-expozanţi 285 firme romaneşti şi din străinătate, anul acesta au participat cu 5 % mai puţini expozanti: 189 din România şi  83 din alte ţări precum Austria, Bulgăria, Croația, Egipt, Federația Rusă, Grecia, Israel, Moldova, Palestina, Polonia, Republica Dominicană, Turcia sau Ungaria, declară FPTR.
  4. Sejururile în România cumpărate anul trecut cu vouchere de vacanţă au însumat circa 10 milioane de euro, de aproape patru ori mai mare faţă de 2015 şi de şase ori mai mare faţă de 2014. Pentru acest an, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează o creştere de 38 de ori a sumei, dacă vor fi acordate voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar. Suma de 10 milioane de euro aferentă vacanţelor cumpărate cu vouchere de vacanţă  în 2016 a contribuit semnificativ la creşterea turismului intern, ANAT anunţând la finalul sezonului estival un plus de vânzări de 15% prin agenţiile de turism.
  5. Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României va avea loc în perioada 16-19 februarie 2017, în Paviloanele C1-C5 din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo.
  6. Asociaţia Litoral – Delta Dunării ne invită Joi, 16 februarie, la Lansarea oficială a Standului Asociaţiei Litoral-Delta Dunării la Târgul de Turism al României, unde se va lansa Filmul oficial Mamaia 2017, show-urile Mamaia şi Vama Veche şi promovarea ofertei turistice a judeţelor Constanţa şi Tulcea. De asemenea, suntem aşteptati cu meşteri populari şi ansambluri folclorice, produse tradiţionale şi vinuri dobrogene, Show de Mamaia şi cocktail bar de Vama Veche.  Programul în stand va fi următorul:
    Joi, 16 februarie
    13.00 – Lansarea noului film de promovare a staţiunii Mamaia
    13.15 – 14.15 – Mamaia Summer Party: spectacol promovare staţiunea Mamaia
    15.00 – 16.00 – Descoperă Jurilovca: Moment artistic de muzică tradiţională lipovenească, degustare de produse locale
    Descoperă Cernavodă: Degustări de vinuri. Meşter popular
    Vineri, 17 februarie
    12.00 – Descoperă Tulcea: Moment artistic de muzică tradiţională lipovenească. Degustări de vinuri
    15.00 – Descoperă Cernavodă: Ansamblul de dansuri moderne “Audeo”. Degustări de vinuri. Meşter popular
    Descoperă Vama Veche: Demonstraţii cocktail bar
    Sâmbătă, 18 februarie
    11.00 – Tradiţii gastronomice dobrogene
    13.00 – Mamaia Summer Party: Spectacol promovare staţiunea Mamaia
    14.30 – Descoperă Cernavodă: Ansamblul de dansuri populare “Mugurelul”. Degustări de vinuri. Meşter popular
    15.00 – Descoperă Tulcea: Muzică tradiţională lipovenească. Degustări de vinuri.
    Descoperă Vama Veche: Demonstraţii cocktail bar
    Duminică, 19 februarie
    Demonstraţii cocktail bar
    Meşter popular
    Degustări de vinuriCorina Martin, Presedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării
  7. Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) participa la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, prin  Asociaţiile membre: Oradea, Prahova, Braşov, Timiş, Sibiu, Litoral – Delta Dunării, pentru a invita şi atrage turiştii români în destinaţiile de vacanţă româneşti.
  8. J’Info Tours ne invită la Targul de Turism al Romaniei 2017 – Romexpo, în data de 16.02.2017 la standul 39a din pavilion C2, ora 12:30 PM, pentru a afla ce noutăţi au pregătit pentru 2017, strategia de dezvoltare şi promovare a firmei în perioada 2018-2020 şi multe alte surprize. 
  9. Peste 30.000 de români vor pleca cu ocazia Valentine’s Day în minivacanțe, 90% dintre ei în țară, iar restul în străinătate. Cele mai solicitate destinații interne sunt Predeal, Sinaia, Călimănești și Băile Felix, iar externe în Austria și Bulgaria, potrivit unei analize a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
  10. Reprezentanţele din străinătate ale Oficiului de Turism al Ungariei se închid. Astfel, după aproape 20 de ani, şi reprezentanţa din România se închide.
  11. Zonele şi atracţiile turistice din România vor fi prezentate publicului american  şi reprezentanţilor mass-media din California, cu ocazia participării Ministerului Turismului la expoziţiile pentru turism din seria “Travel and Adventure Show” care sunt programate în perioada 10 – 12 februarie 2017 la San Francisco şi în perioada 17 – 19 februarie 2017 la Los Angeles.
  12. Conform datelor oficiale ale Asociației Aeroporturilor din România, Tuzla a reușit să se claseze pe locul 2 după Otopeni în topul național în ceea ce privește mișcările de aeronave, cu 22.000 de decolări și aterizări înregistrate în 2016. Aeroportul Tuzla este organizatorul celui mai cunoscut show aerian privat, AEROMANIA (10 ANI in 2016) și gazda uneia dintre primele școli private de zbor din România și a primei școli de parașutism.
  13. Ryanair, sărbătorește azi, 3 februarie,  5 luni de tarife reduse la Timișoara prin scoaterea la vânzare a peste 20,000 de locuri la prețul de numai 5€ pentru călătorii în perioada 6 februarie – 31 martie 2017. Aceste locuri la tarif promoțional –  lansat pentru Timișoara – pot fi rezervate până la miezul nopții, de 3 Februarie 2017. Rezervarea se face pe www.ryanair.com/ro . Calendarul Vara 2017 Timișoara include 7 noi rute de vară către București, Berlin, Bruxelles, Dusseldorf, Frankfurt, Londra și Milano.
  14. Între  2 si 5 februarie 2017, Asociaţia Litoral – Delta Dunării participă la târgul de turism „Salon des Vacances” de la Bruxelles, la standul Ministerului Turismului. Aflat la cea de-a 59-a ediţie, „Salon des Vacances” este cel mai important târg internaţional de turism din Belgia. România este prezentă la acest târg cu un stand în suprafaţă de 40mp, unde participă agenţii de incoming româneşti şi partenerii lor belgieni, companii aeriene, dar şi reprezentanţi de campinguri.
  15. Până pe 14 februarie 2017, AIR FRANCE KLM are reduceri de până la 30% pentru fiecare două bilete cumpărate pentru 5 destinaţii exotice: Hong Kong – de la 449 euro, Panama – de la 479 euro, Kuala Lumpur – de la 589 euro, Mauritius – de la 679 euro, Windhoek, Namibia – de la 729 euro. Biletele pot fi achiziţionate de pe www.klm.ro, www.airfrance.ro şi de la agenţiile partenere. Tarifele sunt disponibile numai pentru Clasa Economy. Călătoria poate fi efectuată până pe 14 decembrie 2017, exceptând perioada 30 iunie – 12 iulie 2017.
  16. Se lansează aplicația Travel Scribus. Scopul aplicației este de a descoperi turismul din fiecare cele 41 de județe. Aplicația se va actualiza periodic pentru a acoperi, în scurt timp, toate județele din țară, găsind informații despre agroturism, turism cultural și turism de agrement, detalii despre destinații, costuri, activități, promoții și comunități locale de călători, hărți, fotografii și acces la testimoniale video realizate, testate și verificate. Prin intermediul aplicației, călătorii au acces la ghiduri de călătorie în formatul interactiv al acesteia, în format digital dar și în format audio. Dacă vrei ca acest proiect să prindă viaţă, poţi participa la campania de crowdfunding aici.

Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 17 February, 2017

    […] populari, ansamblurilor folclorice şi degustărilor de produse tradiţionale. Puteţi vedea aici programul unora dintre expozanţi, ce cuprinde evenimente interesante pe parcursul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture