Ştiri turism: sinteza lunii decembrie 2016

Ryanair vinde bilete de avion de la  4.99€ cu ocazia Zilei Naționale a României, TAP Portugal reia ruta Bucureşti – Lisabona din 2017, iar AIR FRANCE KLM are  promoţie specială pentru Asia, Africa, Oceanul Indian. Scoarţa românească a fost inclusă în patrimoniul UNESCO

Ce noutăţi în turism aduce ultima lună din 2017?

 • Ryanair lansează pe 1 decembrie o promoție la biletele de avion cu ocazia Zilei Naționale a României, cu locuri la vânzare de la doar 4.99€ pe 20 de rute din București, Craiovași Timișoara, pentru călătorii în perioada 10 ianuarie – 28 februarie 2017, asigurându-le clienților români economii și mai mari în această iarnă. Aceste locuri promoționale sunt disponibile și pot fi rezervate numai până la miezul nopții, vineri  (2 decembrie 2016), doar de pe pagina web Ryanair.com. Iată o simulare pentru Milano tur-retur în februarie:

Citește și 12 motive să zbori cu Ryanair spre Londra

 • Pe 1 decembrie se deschid câteva târguri de Crăciun în România: Târgul de Crăciun din Bucureşti, Tărâmul Magic al Crăciunului în Constanţa, Târgul de Crăciun din Timişoara, Târgul de Crăciun din Cluj – Napoca. Amănunte aici.
 • Moș Crăciun și-a chemat elfii în ajutor ca să grăbească pregătirile pentru a ajunge pe 5 decembrie la ora 19.00 în parcul Mogoșoaia. De 7 ani el se instalează pentru câteva săptămâni în ambasada sa din parc (aflată la intrarea 1 – Targușorul Brâncovenilor)  unde ne așteaptă zilnic până pe 24 decembrie. El va aduce în dar pentru Mogoșoaia și Luminițele Nordului pe care le va aprinde tot luni la ora 19.00. Nu uitați să vă luați pașaportul pentru ambasada în caz că l-ați vizitat și  în trecut dacă nu veți primi un altul ștampilat de elfi. Pe 18 decembrie suntem așteptați la concert  Smily, Lee Heart și Radio Killer începând cu ora 19.00.

12241329_944866515548927_2291574033259673682_n

Vezi cum arată Mogoşoaia Magică!

 • Wizz Air lansează o promoţie la biletele de avion, pe data de 5 decembrie 2016, când acestea pot fi cumpărate cu 20% reducere pentru toate rutele către şi dinspre România, doar dacă rezervarea se face pe data de 5 decembrie 2016, de la 00:00 la 23:59, orele Europei Centrale şi de Est. Reducerea de 20% se aplică la tariful care include taxele, costurile obligatorii şi un bagaj mic de cabină (max: 42x32x25), dar exclude taxa de administrare. Reducerea este validă doar pentru noile rezervări pentru toate rutele către şi dinspre România. Preţul se aplică numai pentru rezervările efectuate pe wizzair.com sau prin intermediul aplicaţiei WIZZ pentru mobil.
 • TAP Portugal redeschide operarea directă între Bucureşti şi Lisabona începând cu data de 2 iulie 2017. Ruta va fi operată de 6 ori/săptămâna, cu aeronave tip A319 şi A320. Tarifele pe ruta Bucureşti – Lisabona, încep de la 25 EUR + taxe = 56.32 EUR, pentru o călătorie doar dus şi 50 EUR + taxe = 115.70 EUR, pentru o călătorie dus-întors. Tot din vara viitoare, TAP Portugal îşi va spori prezenţa pe două dintre pieţele sale strategice: America de Nord şi Spania.
 • Ryanair, pe 5 decembrie, a operat primul său zbor de Crăciun în România, pentru 150 de copii români pe ruta Craiova – București, cursă susținută de o aeronavă nouă Boeing 737-800. Copiii se află sub protecția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj și mulți dintre ei se aflau pentru prima oară la bordul unei aeronave. Aceștia au vizitat, în București, Târgul de Crăciun și Muzeul Național de Istorie Naturară “Grigore Antipa”, înainte de a-l întâlni pe Moș Crăciun.
 • Pe data de 15 decembrie 2016 a început o promoţie specială AIR FRANCE KLM, cu preţuri avantajoase pentru Asia, Africa, Oceanul Indian şi alte destinaţii interesante  până pe 26 decembrie 2016. Destinaţiile din Asia aflate în oferta sunt:
  • Bangkok, de la 559 euro, zbor dus-întors
  • Singapore, de la 569 euro, zbor dus-întors
  • Tokyo, de la 639 euro, zbor dus-întors

  Cei care vor să descopere Africa de Sud, au la dispoziţie un preţ special pentru zborurile spre Johannesburg, de la 609 euro, zbor dus-întors. Pentru o vacanţă la plajă pe pământ american turiştii pot profita de oferta pentru Los Angeles, de la 669 euro, zbor dus-întors. Mexic este, de asemenea, în promoţie, de la 739 euro, zbor dus-întors. KLM are oferte speciale şi pentru Dar es Salaam (Tanzania), de la 679 euro şi Zanzibar, de la 689 euro.  Air France oferă preţuri avantajoase şi pentru Martinique, de la 639 euro şi Punta Cana, de la 699 euro. Toate tarifele sunt pentru zboruri dus-întors. Rezervările se pot face pe www.airfrance.ro sau www.klm.ro şi la agenţiile de turism iar ofertele sunt valabile, în limita locurilor disponibile, până pe 26 Decembrie 2016. Perioada de călătorie pentru toate destinaţiile este între 15 decembrie şi 30 iunie 2017.

 • Wizz Air lansează o promoţie la biletele de avion, pe data de 19 decembrie 2016, când acestea pot fi cumpărate cu 20% reducere pentru toate zborurile, toate destinațiile. Reducerea de 20% se aplică pentru tarife, incluzând taxele, costurile obligatorii și bagajele mici de mână (maximum: 42 x 32 x 25 cm), dar exclude taxa de administrare. Prețul se aplică numai pentru rezervările efectuate pe wizzair.com, prin intermediul aplicației WIZZ pentru mobil.Această promoție este valabilă pe 19 decembrie, de la 00:00 la 23:59, orele Europei Centrale și de Est.

Citește și Cum trebuie să fie bagajul de mână în avion?

 • Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova, în parteneriat cu „Asociaţia pentru   Cunoaştere, Cultură, Educaţie şi Sprijin Social” şi Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chițu”, organizează, luni, 19 decembrie, ora, 17.30, la sediul Casei „Băniei”, manifestarea culturală – „Cântecul fusului – Scoarţa românească în patrimoniul UNESCO”. Acţiunea are ca scop promovarea scoarţei româneşti, având în vedere că acest meşteşug tradiţional a fost inclus, în data de 1 decembrie 2016 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură).

Citește și Obiectivele din România incluse în patrimoniul mondial Unesco

 • Joi, 22 decembrie 2016, la Hotel Ibis Constanta, ora 13.00, va avea loc conferinta de presa privind bilantul activitatii Asociatiei Litoral – Delta Dunarii pe anul 2016.
 • Lanțul Phoenicia, deținut de Mohammad Murad, cel mai mare investitor în turismul de pe litoral, a cumpărat fosta “perlă a litoralului”, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din stațiunea Olimp. Valoarea tranzacției s-a ridicat la circa 10 milioane de euro, iar Murad declară că va mai investi alte 15 milioane de euro pentru a-i reda complexului din Olimp gloria de odinioară (sursa Profit.ro).
 • În data de 24 decembrie, la ora 10:00, Gara din Oradea îl va avea ca musafir pe Moș Crăciun care va împărți daruri copiilor prezenți. La ieșirea din gară Moșul se va urca în caleașcă și va porni spre centrul orașului, pe traseul: strada Republicii – bulevardul Magheru – Centrul Civic – Piața Unirii, unde se va opri la căsuța lui de la Târgul de Crăciun. Primăria Municipiului Oradea a pregătit pentru Moş Crăciun un număr de 1.500 de pachete cu dulciuri pentru a fi oferite copiilor din Oradea.

Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus sunt cele la care am participat şi/ori am fost partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

3 Responses

 1. Georgiana says:

  Merci,Monica!
  Am reusit sa ne cumparam 2 bilete la Milano, pentru in ianuarie!

 1. 6 January, 2017

  […] Citeşte şi Ştiri turism: sinteza lunii decembrie 2016 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture