Știri turism: sinteza lunii august 2020

Gordon Ramsay revine pe National Geographic în noi misiuni culinare la capătul lumii. Vola.ro lansează Vola Boats. Google lansează o nouă grafică pentru Google Maps. Imbold lansează platforma online de gastronomie Bucate de prin sate.

  1. Gordon Ramsay revine pe National Geographic în noi misiuni culinare la capătul lumii. Ramsay duce aventura și gătitul la un alt nivel în 7 alte destinații: Tasmania, Africa de Sud, Indonezia, Louisiana, Norvegia, India și Guyana. Astfel, în sezonul 2 din documentarul de travel și cooking Gordon Ramsay: Călător cu gust, care începe duminică, 23 august, de la ora 21.00 pe National Geographic, cunoscutul chef britanic trece printr-o nouă serie de experiențe limită în căutarea de ingrediente specifice locurilor pe care le vizitează. Caută homari gigantici în apele sălbătice ale Tasmaniei, gătește asistat de rinoceri în Africa de Sud, explorează mlaștinile Louisianei în căutarea de broaște, se avântă în peșteri populate cu lilieci în Indonezia, pescuiește piranha cu bățul de bambus în Guyana, rezistă testului mirodeniilor în India și înfruntă frigul de decembrie al Norvegiei. 7 ținuturi noi și multe lucruri de învățat despre bucătăria și cultura locurilor vizitate pentru Gordon Ramsay, alături de experți, de legende culinare și de băștinași.
  2. Vola.ro lansează Vola Boats. Românii își pot închiria online ambarcațiuni pentru vacanțe în Grecia, Italia, Croatia și alte destinații. Intr-o perioada in care turismul se reinventeaza, in care predomina calatoriile in familie sau in grupul restrans de prieteni, Vola introduce un nou serviciu disponibil online: inchirierea de iahturi si ambacarcatiuni in peste 7 destinatii europene. Vola Boats ofera romanilor o alternativa la vacantele de masa, in locuri aglomerate, in care este dificil de pastrat distanta sociala si de respectat masurile impuse de pandemie. Prin Vola Boats romanii au access online la peste 14.000 de ambarcatiuni din destinatii precum Grecia, Italia, Croatia, Slovenia, Muntenegru, Turcia, Portugalia, Spania si altele. Vola Boats este un serviciu oferit in parteneriat cu Boataround, una dintre cele mai mari companii de inchiriat iahturi si ambarcatiuni de toate dimensiunile. Prețul închirierii unei ambarcațiuni de mici dimensiuni cu 3-6 cabine, ce poate acomoda până la 12 persoane, începe de la 3.500 euro/săptămână. Suplimentar se mai poate adauga costul personalului, serviciile de curățenie și costul de închiriere al lenjeriei de pat și al prosoapelor. Pentru a închiria vasul împreună cu un căpitan, se mai adaugă aproximativ 180 euro/zi, în funcție de ambarcațiune. Există și ambarcațiuni mai mici al căror cost începe de la 1.500 euro/săptămână, fără personal suplimentar. Cele mai scumpe ambarcațiuni disponibile pot costa peste 10.000 euro/săptămâna și pot acomoda până la 24 de persoane. În cazul în care turiștii nu doresc să conducă ambarcațiunea sau dacă nu au permis, se poate închiria iahtul sau vasul împreună cu skipper (căpitan). Pentru vasele mai mari se poate asigura chiar și un bucătar dedicat sau o echipă de curățenie.
  3. Săptămâna aceasta, Google lansează o nouă grafică pentru Google Maps, care oferă mai multe detalii hărților, peisaje mai colorate și mai bine evidențiate, ceea ce va permite oamenilor să înțeleagă mai ușor cum arată zona la care se uită. Pentru aceasta, Google Maps folosește imagini de înaltă fidelitate din satelit și un nou algoritm de colorare a hărților. Când se explorează o zonă se poate observa ușor caracteristicile geografiei locului: se vor putea distinge ușor plajele aride sau deșerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetația dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munților.
  4. Imbold lansează platforma online de gastronomie Bucate de prin sate. Bucatedeprinsate.ro este o platformă de gastronomie care se concentrează pe documentarea și promovarea folclorului gastronomic local și regional și pe sprijinirea micilor producători din zonă care încă mai desfășoară agricultură sustenabilă și producție la scară foarte mică – două elemente aproape unice în Europa în prezent. Unul din aspectele esențiale în cadrul proiectului este de a susține că gastronomia, înțeleasă ca rețete, ingrediente și obiceiuri legate de mâncat, poate fi un diferențiator puternic pentru Transilvania, ca regiune și pentru România, ca țară, în peisajul european și global actual. Bucate de prin sate urmărește să transforme mâncarea tradițională într-o experiență completă și pune accentul pe cinci componente: gust local, rețete tradiționale, patrimoniu gastronomic, povești din sate și evenimente gastronomice din zona rurală. Bucate de prin sate este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, organizat de Asociația Culturală Imbold și Viscri 32, cu sprijinul Asociației My Transylvania, Eat-Local, Experience Transylvania, Slow Food Viscri. Proiectul se concentrează pe zona rurală din Transilvania și în special pe triunghiul geografic Brașov – Sibiu – Cluj, urmând ca în viitor să se extindă zona de documentare și spre alte regiuni. În 2019, Imbold a organizat Festivalul Imbold Nativ care este primul demers gastronomic coordonat simultan de Asociația Imbold în patru sate din Transilvania (Viscri, Criț, Meșendorf și Saschiz) și implementat de membrii comunităților locale. Obiectivul principal este descoperirea și promovarea gastronomiei locale ca formă a patrimoniului imaterial, factor de identitate locală și națională și catalizator pentru turismul sustenabil.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. Violeta says:

    Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture