Știri turism: sinteza lunii august 2019

Albac găzduiește în perioada 10 – 11 august 2019, Târgul Național de Turism Rural. RowmaniaFEST aduce AUR pe faleza din Tulcea

    1. Stațiunea turistică Albac din Munții Apuseni găzduiește în perioada 10 – 11 august 2019, Târgul Național de Turism Rural. Ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție, târgul reunește cererea și oferta din turismul rural, încercând să promoveze totodată și gastronomia, tradițiile, meșteșugurile populare și folclorul românesc autentic. Ediţia din acest an va debuta sâmbătă, 10 august 2019, la ora 12:00, cu o paradă a portului tradițional românesc, urmată apoi, la ora 13:00, de deschiderea oficială realizată printr-un ceremonial la care vor lua parte Tulnicăresele din Munții Apuseni. Participanţii sunt invitaţi să viziteze apoi standurile expoziționale care cuprind: oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare din județul Alba și din țară, ateliere și expoziții de meșteșuguri tradiționale românești, gastronomia tradițională din Munții Apuseni, oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare rurale din stațiunea turistică Albac. De asemenea, participanții sunt invitați să viziteze și expoziția etnografică din stațiunea turistică Albac, dar și o expoziție organizată de Filiala ANTREC Alba cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea asociației. La Centrul de Informare Turistică din Albac va avea loc, la ora 14:00, vernisajul expoziţiei de artă fotografică denumită „În vâltoarea vieții”. La ora 14:30, pe scena din centrul comunei Albac, este programat un program artistic extraordinar. La ora 16:00 va începe un spectacol folcloric. La ora 17:00 este programat un concurs de orientare turistică pe raza stațiunii Albac, punctul de plecare fiind Centrul de promovare și informare turistică Albac. Prima zi a Târgului Național de Turism rural se va încheia cu o petrecere în aer liber, cu foc de tabără și jocuri de artificii. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac continuă duminică, 11 august 2019, cu vizitarea expozițiilor deschise în ziua precedentă, dar și cu o demonstrație de gastronomie tradițională realizată de reprezentanții pensiunilor din zonă. Aceștia vor găti în aer liber, la ceaun, mâncări tradiționale din Apuseni. La ora 12:00, în centrul comunei, vor avea loc jocuri de inițiere în orientare turistică susținute de reprezentanții cluburilor de turism participante. Pe scena din centrul Albacului este programat, începând cu ora 14:00, Concursul de interpretare la tulnic „In memoriam ELENA POGAN” – ediția a III-a, iar de la ora 15:30 va începe un spectacol folcloric deschis de Tulnicăresele din Albac și Ansamblul Folcloric „Albăceana” din Albac.
    2. RowmaniaFEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle revine la Tulcea între 30 august și 1 septembrie. Festivalul care lansează toamna în Deltă va debuta, ca în fiecare an, cu o paradă de ambarcațiuni pe Dunăre. Vor participa, pe lângă Ivan Patzaichin, oficialitățile municipiului Tulcea, secretarul de stat coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României – László Borbély, precum și secretarul de stat și șeful Departamentului de Relații Diplomatice de la Ministerul de Externe al Ungariei – Iglói Nagy István și Murányi Gergely. Pe lângă concursurile de vâslit, ateliere și proiecții de film, nu vor lipsi concertele Rock’n’Row, care aduc nume mari ale muzicii: Phoenix, Cargo, The Kryptonite Sparks, Haraszti Ádám Projekt (Ungaria) și Am fost la munte și mi-a plăcut. Printre noutăți se numără prezența pe faleza Festivalului a unei mese de teqball, oferită de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București. Vor avea loc meciuri demonstrative și publicul va putea învăța să practice acest sport nou, foarte spectaculos, originar din Ungaria. Duminică, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă împreună cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 organizează Conferința Națională „Apele Unite ale României – AUR pentru 2030”, care își propune să contribuie la conștientizarea rolului râurilor în consolidarea comunităților durabile din România. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă coordonează activitățile de implementare a Strategiei naționale de dezvoltare durabilă, armonizată cu Agenda 2030 a Uniunii Europene. Festivalul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu Primăria Municipiului Tulcea și Consiliului Județean Tulcea. Campania națională Apele Unite ale României este realizată cu sprijinul Kaufland România, Conferința „Apele Unite ale României – AUR pentru 2030”.
    3. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu, au avut, în data de 5 august, o întâlnire la sediul Ministerului Turismului, unde au discutat despre oportunitatea parteneriatelor de promovare turistică. Întâlnirea celor doi oficiali s-a desfășurat în contextul în care România este membră a Parteneriatului de cooperare în turism dintre China și țările Europei Centrale și de Est (China-Central and Eastern European Countries Tourism Cooperation). Printre subiectele abordate s-a numărat organizarea a două întâlniri, una în România, cea de-a doua în China, pentru ca reprezentanții agențiilor de turism din România și China să schimbe informații în vederea eficientizării promovării celor două destinații turistice. De asemenea, s-a discutat și definitivarea și semnarea Memorandumului de înţelegere privind cooperarea în domeniul turismului între cele două ministere de resort dar și realizarea unui infotrip pentru jurnaliștii din Republica Populară Chineză în care să le fie prezentate cele mai importante atracții turistice din țara noastra. (sursa newsturism.ro)

Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.