Ştiri turism: sinteza lunii aprilie 2017

Vola.ro a luat decizia de a crea o linie de asistenţă disponibilă non – stop.  Ryanair a sărbătorit noua rută Oradea – Londra Stansted prin vânzarea locurilor începând de la 24.99€. A fost lansată baza operaţională a Blue Air pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa
  1. Ryanair a sărbătorit pe 27 aprilie 2017 transportarea a 100,000 de clienți pe ruta Timișoara – București, din momentul în care Ryanair și-a deschis prima sa bază în România, la Timișoara, în septembrie 2016, și oferă 7 rute la tarif redus, incluzând destinațiile ca Berlin, Bruxelles și Londra Stansted. Ryanair a sărbătorit transportarea a 100,000 de clienți pe ruta Timișoara – București prin scoaterea la vânzare a locurilor la tarif promoțional, din Timișoara, la prețuri începând de la doar 4,99€ pentru călătorii în mai. Aceste locuri, la tarif redus, sunt disponibile pentru rezervări până la miezul nopții, Duminică (30 aprilie).
  2. Pe 26 aprilie 2017, a fost lansată baza operaţională a Blue Air pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa. Amanunte aici.
  3. „Statu’ la vase în Lunea Paştelui”, unul dintre cele mai vechi obiceiuri populare româneşti, ce se păstrează chiar în a doua zi de Paşti, la Şugag, este o sărbătoare organizată şi în acest an de comunitatea locală şi de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Sărbătoarea începe, luni, 17 aprilie, la ora 11,00 în curtea bisericii ortodoxe din Şugag, loc în care se vor aduna pentru „Statu’ la vase” 18 familii tinere care s-au căsătorit în decursul ultimului an, acestea urmând să primească conform tradiţiei, lucruri şi vase necesare pentru întemeierea noii gospodării. Sărbătoarea de la Şugag cuprinde apoi un spectacol folcloric cu îndrăgiţi artişti din judeţul Alba. Invitaţi vor fi Bogdan Toma şi Robert Târnăveanu dar şi formaţia de fluieraşi a Căminului Cultural Şugag. Comuna Şugag, comună veche de oieri, se află la 30 de kilometri de Sebeş, fiind una dintre cele mai mari şi mai bogate localităţi de pe Valea Sebeşului. 
  4. Ryanair a anunțat pe 13 Aprilie că noul său serviciu Oradea – Londra Stansted, operat cu o frecvență de 3 zboruri săptămânale, se va lansa în septembrie datorită cererii puternice din partea clienților români și reprezintă o extindere a Calendarului Iarna 2017 Oradea. Ryanair a sărbătorit noua sa rută Oradea – Londra Stansted prin scoaterea la vânzare a locurilor începând de la 24.99€ pentru călătorii în septembrie și octombrie. Aceste locuri, la tarif promoțional, sunt disponibile pentru rezervări pe Ryanair.com/ro până la miezul nopții, Luni, 17 aprilie.
  5. Primăria Municipiului Târgu Jiu a lansat ideea constituirii unei asociaţii a oraşelor care au primit, de-a lungul timpului, trofeul “Mărul de Aur” din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, FIJET World. În cursul dezbaterii din data de 10 aprilie 2017, la Primaria din Târgu Jiu, jurnalişti de turism, membri ai Clubului Presei de Turism FIJET România şi ai unor organizaţii FIJET din Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovacia şi Spania, au prezentat diferite modalităţi prin care sunt promovate destinaţiile care au primit sau urmează să primească “Mărul de Aur”, considerat  echivalentul Oscar în cinematografie. România deţine 5 “Mere de Aur”, primul fiind acordat în 1974 mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, alte trei în 2009 pentru Delta Dunării, Mărginimea Sibiului şi compania aviatică Blue Air şi, în 2014, Târgu Jiu. 
  6. Vola.ro a luat decizia de a crea o linie de asistenţă disponibilă non – stop pe Vola.ro, destinată pasagerilor companiilor aeriene şi situaţiilor de urgenţă pe care aceştia le întâmpina pe aeroporturi. Vola Help îşi propune să acorde asistenţă în ceea ce priveşte drepturile pasagerilor tuturor companiilor aeriene, indiferent că au achiziţionat biletul de avion prin Vola.ro sau nu. Pentru a beneficia de îndrumare, călătorii trebuie să scrie pe Vola.ro în secţiunea ”Chat cu un operator Call Center” şi un reprezentant Vola.ro le va oferi un răspuns în cel mai scurt timp posibil. Asistenţa Vola Help este disponibilă non stop, pe pagină principala Vola.ro. 
  7. Asociaţia Litoral – Delta Dunării organizează un eveniment ce marchează deschiderea sezonului estival pe litoral. Evenimentul din acest an va avea loc pe 30 aprilie 2017, între orele 16.00 – 23.00, pe Plaja Flora din Staţiunea Mamaia şi va cuprinde concertele artiştilor: Ionuţ Galani & Band, Trupa Provincialii şi Trupa Vunk. Evenimentul se va încheia cu un foc de artificii şi cu lansarea alături de turiştii a sute de lampioane. Povestidecalatorie.ro easte partener media la acest  eveniment. 
  8. ”Get Ready for SUMMER”! Vara este din nou aproape, astfel că Iaki ne invită să ne pregătim pentru cel mai fierbinte sezon la Hotel IAKI! Oferta este valabilă în perioada:1 7.04 – 25.05.2017, în limita locurilor disponibile, excepție perioada 28.04 – 01.05.2017. Pentru rezervari:  Hotel IAKI, Mamaia  0241/831.360  0735/405.986,  marketing@iaki.ro, www.iaki.ro   www.iakispa.ro  . Iată ce călătorie senzuală în lumea simţurilor ne poate oferi IAKI SPA.
  9. Asociaţia Pro Turism Herculane a organizat în perioada 7-9 aprilie 2017, conferinţa de presă „Întoarcerea la apă – Corp, Minte şi Spirit @ Herculane“, un eveniment aflat la cea de-a VII-a ediţie, destinat promovării staţiunii Băile Herculane şi a sănătăţii prin apă. Povestidecalatorie a participat la conferinţă, astfel că voi reveni cu amănunte.
  10. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii presei, desfăşurate pe 4 aprilie 2017 în Sala Enescu a Hotelului Athénée Palace Hilton, reprezentanţii DUBAI TOURISM (DCTCM) în România au declarat că se aşteaptă la o creştere de cel puţin două cifre procentuale a numărului de români ce vor alege Dubaiul ca destinaţie de vacanţă. Publicul ţintă vizat în acest scop de campaniile de marketing şi publicitate desfăşurate de DUBAI TOURISM sunt familiile cu copii. Pentru acestea, oferta actuală se va îmbogăţi cu noile parcuri tematice Dubai Crocodile Park şi Dubai Safari Project, care se vor lansa în 2017.Conform statisticilor DCTCM, circa 51.000 au vizitat oraşul Dubai în 2016, cu 10% mai mulţi comparativ cu 2015, când Dubaiul a fost ales ca destinaţie turistică de 46.700 de români. În baza acestor date şi a analizei pieţei româneşti de turism, reprezentanţii DCTCM estimează o creştere de cel puţin 10% a numărului de români ce vor alege Dubaiul ca destinaţie de vacanţă în 2017.

Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture