“România, din inima ta” – concert de excepție la Crucea Caraiman

Pe 14 septembrie, la ora 14:00, chiar de Ziua Crucii, Monumentul “Crucea Eroilor Neamului” din Masivul Caraiman şi staţiunea Buşteni vor fi martorele unui eveniment unic în istoria muzicii de nai şi a muzicii în general. Artistul Nicolae Voiculeţ va susţine, înpreună cu orchestra sa şi invitaţi speciali, un concert omagial adus celor peste un milion de eroi ai neamului, căzuţi în cele două Războaie Mondiale, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la declanşarea primului Război Mondial.

Concertul unic pe plan mondial va avea loc la Crucea de pe Caraiman, ridicată între anii 1926-1928, care a intrat în Guinness World Record ca cea mai înaltă cruce din lume. Evenimentul va fi filmat şi difuzat de posturi de televiziune din România şi  străinătate şi mediatizat pe toate canalele de comunicare.

innovation parteneriat

Spectacolul de la Crucea Caraiman face parte din turneul “România, din inima ta”  desfăşurat de-a lungul acestui an, atât în ţară, cât şi în străinătate.

“România, din inima ta” înseamnă trezirea inimii şi a conştiinţei din fiecare român la ceea ce reprezintă valori autentice: eroi, istorie, rădăcini, regalitate, acasă, familie. Repertoriul conţine lucrări din patrimoniul românesc, printre care Căluşul, Ciocârlia, Doina Sperantei si altele. Legătura dintre nai, turism şi brand de ţară este foarte mare şi profundă. Naiul în sine, prin puterea şi sunetele lui, reprezintă o parte a turismului şi a identităţii româneşti. Turiştii,  când vizitează o destinaţie, sunt atraşi de locuri, de oameni, de obiceiuri şi tradiţii, inclusiv de artă. Naiul este cel mai vechi instrument din lume, iar România este patria naiului..Acum rugăciunea NAIULUI va fi cea mai aproape de CER”, declară artistul Nicolae Voiculeţ, care a compus şi adaptat special pentru acest eveniment câteva melodii.

În seara aceleiaşi zile va avea loc Conferinţa – Gala Caritabilă “România, din inima ta”, la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Evenimentul va include un concert cu caracter umanitar, având ca scop acordarea  bursei “Fănică Luca”, la 120 ani de la naşterea primului profesor al naiului. Printre invitaţii speciali se vor număra Ambasadori ai turismului românesc, oameni de turism, oameni de cultură, autorităţi publice centrale şi locale.

Evenimentul “România, din inima ta” urmăreşte creşterea notorietăţii şi furnizarea de informaţii privind obiectivele turistice culturale ale staţiunii Buşteni, ale Munţilor Bucegi şi alte României în general. Evenimentul are ca scop atragerea de turişti şi crearea de noi programe de turism cultural în România. Formele de turism promovate în cadrul evenimentului sunt turismul cultural, turismul rural, circuitele culturale, turismul activ şi în natură.  De asemenea, va fi subliniată legătura dintre muzică şi turism, în special prin nai – instrument al spaţiului românesc.

La conferinţa de presă dedicată evenimentului a fost prezent şi inginerul Alexandru Bartoc, cel care a introdus Crucea de la Caraiman în Cartea Recordurilor – Guinness Book, drept cea mai înaltă cruce din lume, situată la altitudinea de 2291 m şi înaltă de 39,3 m. Crucea a fost înregistrată oficial cu acest record pe 18 august 2013.

Evenimentul de la Crucea Caraiman reprezintă o combinaţie perfectă între industria creativă, artistică, şi cea turistică. Crucea de la Caraiman constituie ea în sine o atracţie turistică, iar evenimentul creat de artistul Nicolae Voiculeţ îmbină perfect cultura şi turismul”, a precizat Dragoş Anastasiu, preşedintele grupului Eurolines Romania.

 Aş dori să ne implicăm cu toţii în promovarea unor astfel de evenimente de înaltă ţinută, precum cele susţinute de prietenul meu, artistul Nicolae Voiculeţ. Asemenea iniţiative contribuie mult la promovarea ţării noastre peste hotare”, a menţionat multiplul campion mondial la tenis Ilie Năstase, Ambasador al turismului românesc.

Povestidecalatorie.ro este partener media la eveniment, ocazie cu care voi transmite în direct amănunte pe pagina de facebook a blogului.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Culturală “Nicolae Voiculeţ”, Asociaţia Exploring Culture şi Innovation Travel, cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Institutului Cultural Român, al Primăriei oraşului Buşteni şi al Jandarmeriei Române. De asemenea, la buna organizare a evenimentului şi-au adus sprijinul firma Eurolines Romania generalul Olimpiodor Antonescu şi Fundaţia Culturală Bartoc.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. 12 September, 2014

    […] unde naistul Nicolae Voiculeț  va susţine, înpreună cu orchestra sa şi invitaţi speciali, un concert omagial adus celor peste un milion de eroi ai neamului, căzuţi în cele două Războaie Mondiale, cu […]

  2. 16 September, 2014

    […] ocazia de a urca la Crucea Eroilor Neamului chiar de Ziua Înălțării Sfintei Cruci cu prilejul concertului inedit al marelui naist Nicolae Voiculeț, respectiv în data de 14 septembrie, dată la care a și fost inaugurată în secolul trecut, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture