Revista “Vacanțe la ţară”, zece ani de vacanțe cu farmec…

Am avut ocazia să particip la un eveniment de excepție ce s-a desfășurat la Muzeul Naţional Cotroceni, un eveniment ocazionat de sărbătorirea a zece ani de la prima apariție a revistei “Vacanțe la țară”.

Vacante la tara (15)

O poveste începută cu zece ani în urmă pentru a oferi informații despre toate zonele turistice ale țării, recomandări de locații de cazare și petrecere a timpului liber, prezentarea de evenimente turistice și culturale ori de târguri tradiționale, promovând pachetele turistice și programele de agrement ale agențiilor de turism care ne pot oferi vacanțe de vis în zone cu bogată tradiție românească.

Spuneam că am asistat la o aniversare de excepție pentru că am avut parte de un concert superb de pian și violoncel, dar și de o expoziție de fotografie intitulată “€œVacante cu farmec”, a lui Cristian-Alexandru Catană, redactor șef al revistei, fotograf pe care îl apreciez în mod deosebit și ale cărui fotografii uimitoare mă încântă de mai mulți ani.

Vacante la tara (24)

Cristian a fost, de altfel, recent premiat în cadrul Galei Premiilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România cu premiul “Fotografia ca viață, viața ca fotografie”.

Vacante la tara (73)

Evenimentul a început cu decernarea de către Maria Stoian, președintele ANTREC România (Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural) și directorul revistei, a unor premii de apreciere, recunoștință și mulțumire celor care au susținut revista în toți acești ani. Printre premianți s-a numărat Adina Rentea, directorul Muzeului Național Cotroceni, gazdă a evenimentului, dar și reprezentați ai altor muzee, agenții de turism, hoteluri și restaurante.

Vacante la tara (86)

Concertele de pian și violoncel susținute în salonul Cherchez de către Ștefania Vasile, Cristiana Mihart și Izabela Ghergu, acompaniată de Verona Maier la pian, au avut darul de a ne emoționa și a ne transpune într-o lume aparte, oferindu-ne câteva clipe de refugiu și relaxare.

Vacante la tara (54)Vacante la tara (49)

În sala Cerchez a muzeului au fost prezenți numeroși invitați, inclusiv bloggeri de turism, astfel că m-am bucurat să fiu și eu prezentă. De asemenea, a fost prezentă şi Maria Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism. Am remarcat şi prezenţa deosebită a domnului Emil Comşa, preşedintele ANTREC, filiala Alba, care a ţinut să felicite artiştii care ne-au încântat cu talentul lor.

Vacante la tara (45)Vacante la tara (57)

Vă invit cu drag să citiți această revistă, pe care o puteți urmări și online, pentru a fi la curent atât cu evenimentele turistice din zona rurală, dar și cu informații despre pensiunile agroturistice în care ne putem petrece vacanțe minunate, cu farmec…

Vacante la tara (30)Vacante la tara (36)Vacante la tara (59)Vacante la tara (60)Vacante la tara (61)Vacante la tara (62)Vacante la tara (35)Vacante la tara (53)Vacante la tara (93)Vacante la tarapoza info

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

  1. Frumos loc au ales pentru aniversare! Si 10 ani ….e ceva !!!!

  2. Proiectul de succes al conf.dr. Maria STOIAN poate fi considerat un moment de referință în dezvoltarea turismului rural românesc.
    Am remarcat și prezența unor deținători ai trofeului ”Margareta de aur”, competiție inițiată de revista ”Vacanțe la Tară”
    Salutăm prezența și contribuția blog-erilor de top din turismul românesc.

  1. 29 January, 2014

    […] dintre piesele sale, Cântec vechi, am şi ascultat-o recent la aniversarea a 10 ani de la lansarea Revistei “Vacanţe la ţară“, ce a avut loc la Muzeul Naţional Cotroceni, piesă interpretată la violoncel de Izabela […]

  2. 26 January, 2015

    […] trecut am fost prezentă la aniversarea a zece ani a revistei “Vacanțe la țară”, la Muzeul Național Cotroceni, unde a fost un eveniment de excepție, iar anul acesta am […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture