“ReMarking Romania”, un proiect de succes!
Prima ediție a proiectului ReMarking Romania organizat de asociația ArtTour România, împreună cu Salvamont Argeș, Salvamont Câmpulung Muscel și Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara s-a desfășurat în weekend-ul 26-28 mai 2017, bucurându-se de un real succes. Au fost marcate 8 trasee montane din Munții Piatra Craiului, în zona Dâmbovicioara, cu ajutorul a peste 70 de voluntari, veniți din Argeș, Dâmbovița, Brașov.
Cei 20 de km marcați aparțin următoarelor trasee:
- Podul Dâmboviței — Pietricica – În Poiană
- Dâmbovicioara — Brusturet — Piscul Păduricii —Refugiul Grind
- Dâmbovicioara — Ciocanul — Poiana Grind — La Table
- Brusturet — Valea Seacă Grind — La Table
- Brusturet — Cabana Pietricica — Poiana Pietricica
- Brusturet — Ciocanul“
- La Table — Șaua Funduri — Marele Grohotiș — Tămășel — Curmătura Foii
- Dâmbovicioara (Peștera Dâmbovicioara) — Plaic — Poiana Plaiului“
Comuna Dâmbovicioara se află în nordul județului Argeș și este formată din mai multe sate de o frumusețe naturală: Podu Dâmboviței, Dâmbovicioara și Ciocanu. Dâmbovicioara este o zonă pitorească și reprezintă poarta principală prin care se face intrarea în Munții Iezer-Păpușa prin Valea Dâmboviței, în Munții Piatra Craiului prin Valea Dâmbovicioarei, dar și în Munții Bucegi și Munții Leaota prin Valea Cheii. Pe teritoriul acesteia se află Cheile Dâmbovicioarei, care au o lungime de 2 km. În lungul Cheilor Dâmbovicioarei se găsesc mai multe peșteri, cea mai cunoscută și impresionantă fiind Peștera Dâmbovicioarei, lungă de aproximativ 250 m.
În paralel cu activitatea de marcare a celor 8 trasee, Centrul de Informare și Promovare Turistică Dâmbovicioara, alături de asociațiile „Clubul Prieteniei” și „Societatea Română de Protecția Mediului” (SRPM) au desfășurat o campanie de ecologizare a zonei. S-au strâns aproximativ 120 de saci cu deșeuri.
Sâmbătă seara, toți voluntarii au fost răsplătiți de către localnicii care au organizat o masă festivă cu preparate tradiționale din zona Dâmbovicioarei, din care nu au lipsit tochitura țărănească și mămăliguța. După cină, a avut loc o festivitatea de premiere și un foc, de tabără, prilej cu care participanții au avut ocazia să socializeze și să își împărtășească experiențele.
Proiectul celor de la ArtTour România – prima asociație de publicitate turistică care promovează România, a contribuit la valorificarea potențialului turistic al Dâmbovicioarei, comună care tinde să intre în rândul localităţilor confirmate ca staţiune de interes naţional, deoarece este renumită prin peisajul său spectaculos. În comuna Dâmbovicioara există cele mai multe structuri de cazare clasificate din zona Muscel, după Rucăr.
Alte asociații implicate în proiect: „Alpin Club PRO-MONT”, “Om pe Munte”, “Club Alpin Florea de Colt București”, “INGMED”, „Ambasadorii prieteniei”, “Liga Universitas pentru Dezvoltarea Educației și a Societății”, “Asociatia Stiințifică a Studentilor în Medicină – Brașov”, “Asociația Studenților Geologi și Geofizicieni”, “Asociatia Studentilor Geografi”, “Academia Tehnică Militară”, “Asociatia Oxigen”.
Sponsori: “Apa Craiului”, Pensiunea “La Ionică”, Pensiunea “Codru Verde”, Pensiunea “Cerbul”, “Casa Soarelui”, Casa “Adina”, Pensiunea “Cetatea Piatra Craiului”, Casa “Mari & Mădă”, Cabana “Brusturet”, Pensiunea “Oltenașul”, Vila “Green House”, Pensiunea “Garofița Pietrei Craiului”, Casa “Larisa”, Casa “Petruța”, Pensiunea “Piatra Craiului”, Pensiunea “Dealul Sasului”, Pensiunea “Serafin”, Pensiunea “Prestige”.
Povestidecalatorie.ro a fost unul dintre partenerii media ai acestui proiect.
2 Responses
[…] ArtTour România organizează la jumătatea lunii septembrie ediția a doua a proiectului ReMarking Romania, cea mai amplă activitate de remarcare a traseelor montane din țară. Prima a dus la remarcarea a […]
[…] La prima ediție s-au recondiționat a 8 trasee montane din masivul Piatra Craiului, valorificarea potențialului turistic și gastronomic al stațiunii Dâmbovicioara. […]