Propuneri de weekend: 9-11 octombrie 2015

Adeseori mă întreb ce am face noi dacă nu am ieși nicăieri în weekend-uri și am sta numai în casă. Cred că ne-am plictisi…Noroc că există atâtea evenimente interesante la care putem participa pentru a ne delecta și relaxa. Iată ce vă recomand în acest weekend:

festivalul-interna-ional-de-carte-transilvania-i117302Festivalul Internaţional de Carte Transilvania a început deja de marţi, 6 octombrie 2015. Aflat la cea de-a treia ediţie, Festivalul Internaţional de Carte Transilvania susţine cultura scrisă română şi universală. Centrul Clujului, unde are loc festivalul, găzduieşte cele mai importante edituri din ţară şi de peste hotare. In cadrul acestuia au loc lansări de carte, recitaluri de poezie şi lecturi publice; întâlniri cu peste 400 de scriitori români şi străini; dezbateri, conferinţe, colocvii, concerte și spectacole.

Toamna-Muzicala-ClujeanaLa Cluj continuă și Toamna Muzicală Clujeană, cel mai longeviv festival de muzică clasică din România. Invitaţii festivalului, veniţi din România şi din străinătate, concertează în mai multe locaţii din Cluj: sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic, Academia de Muzică Gh. Dima, Biserica Piaristă şi locaţii neconvenţionale precum Fabrica de Pensule.

targ-recolte-de-toamna-la-m-r-i117724În acest weekend are loc și Târgul recolte de toamnă, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din Bucuresti. Aici puteți găsi: zacuscă, murături, dulcețuri, siropuri naturale, miere, vin și palincă, brânzeturi, pâine cu maia naturală, must, cozonaci moldovenești, plăcinte poale-n brâu, turtă dulce și prăjituri de casă. Expozanții aduc la târg și costume populare, icoane, ouă încondeiate, obiecte din ceramică și din sticlă pictate, vitralii, măști populare, țesături și podoabe tradiționale. Intrarea la târg este liberă. Program: zilnic între orele 10.00 – 18.00.

Hip TripÎn București continuă și Zilele Recoltei din Parcul Lumea Copiilor, iar cinefilii se pot bucura de cea de-a doua ediţie a HipTrip Film Festival la Cinema Union şi Cinema Eforie şi care aduce la Bucureşti 25 de filme din 10 ţări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran şi România, dar și concursuri.

buziasDe vin și must ne bucurăm la Festivalul Vinului și Papricașului de la Buziaș (10-11 octombrie), unde se vor întrece în bucate care mai de care mai gustoase bucătari din Banat (în parcul oraşului staţiune Buziaş – zona Cazinoului). Peste 50 de ceaune clocotesc pentru cei care vin. Nu ratați standul special al Asociatiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism în care va fi preparat un papricaş la cazan de peste 1.000 de litri. 500 de solişti şi dansatori vor urca pe scenă în cele două zile de festival.

festivalul-bachus-2015Un alt Festival al Vinului ne așteaptă în Focșani: Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus 2015. Un concurs gastronomic, degustare de vinuri, muzică bună sunt doar o parte dintre ingredientele acestui festival (Andrea Bălan, Toto Cutugno, Hora).

Târgul de toamnă de la Negreni, care are o tradiţie de căteva secole, se organizează pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni  (pe E60, la 10 km de Piatra Craiului, spre Cluj Napoca). Târgul este asemănător cu Târgul Coaselor din luna iunie, unde se vând obiecte noi, dar şi diferite lucruri vechi, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, picturi, etc. Târgul se bucură de o popularitate destul mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest,  așa că dacă sunteți prin zonă, e rost de ceva cumpărături…

Festival Bors Crisan 2 (46)În Parcul Rozelor din Timişoara se va desfăşura cea de-a doua ediţie a Festivalului Folcloric al Minorităţilor Etnice şi cea a Festivalului Gastronomic şi de mesteşiuguri tradiţionale (10-11 octombrie, începand cu orele 16.00). Vizitatorii vor putea participa la spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale şi vor savura produse specifice din zona Banatului.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture