Propuneri de weekend: 9-11 ianuarie 2015

Eu ma bucur de fiecare dată când ajung la jumătatea lui ianuarie a fiecărui an pentru că știu că începe numărătoarea inversă pentru primăvară! Nu e un secret că nu prefer iarna, dar încerc să trec cât de bine pot prin ea.

Mai mult decât atât, urmează o zi importantă pentru familia mea, Diana noastră face 6 anișori, un îngeraș de fată superbă și pură ca albul zăpezii…Așa că, se deduce ce fac eu în acest weekend. O sărbătorim pe mezină.

Casa Comana J'Info Tours (218)Ce evenimente de weekend sunt, însă, pentru cei dornici de drum? Cel mai apetisant eveniment mi se pare cel din 10 ianuarie – Festivalul orădean „D’ale porcului”. După cum sugerează și numele, participanții vor pofti la preparate din porc, astfel că vor asista la un concurs de preparare tradițională a porcului, la care participă 22 de echipe din județul Bihor. Toroș (varză murată cu carne), cârnați, caltaboș și jumări, sunt servite participanților împreună cu o pălincă de casă.

targ-traditional-de-iarna-05-31-01-2015-strip-mall-pipera-i107341Concursul începe de la 8 dimineața, iar ziua se sfârșește cu o cină festivă și o premiere. Locul de desfășurare este la ERA Shopping Park Oradea.

Bunătăți găsim și la Târgul Tradițional de Iarnă “Strip Mall” Pipera din București (în parcare, la casuțe, în Voluntari, Pipera, Str. Erou Iancu Nicolae).

expo-214x300Duminică, 11 ianuarie 2015, la Clubul Țăranului Român din București, are loc vernisajul Expoziției de fotografie “Marea Hoinareală”, aparținând lui Sorin Onișor și a altor fotografi, ziua lansării marcând Ziua Artei Fotografice în România.

Expoziția cuprinde cele mai frumoase 100 de fotografii realizate în 2014, în diferite zone ale României, precum Maramureș, Delta Dunării, Bucovina, Oltenia, iar deschiderea oficială are loc la ora 18.00 la adresa din Strada Monetăriei nr. 3, astfel că preconizez că va fi o seară plăcută de duminică pentru cei care aleg să o viziteze.

antiteze_01Tot bucureștenilor le propun Expoziția de pictură și grafică “Antiteze”, de la Muzeul Național Cotroceni, ce aparține artiștilor Ion Gîtlan și Andreei Gherghel. Peisajele abordate în creația sa de pictorul Ion Gîtlan sunt străzi, case, flori, naturi statice etc. Graficiana Andreea Gherghel expune lucrări de grafică în tehnică mixtă, gravuri aquaforte, pointsech şi aquatinta.

afis_resizeExpoziţia va fi deschisă până pe 31 ianuarie 2015, şi va putea fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.30 – 17.00.

Cei care sunteți la munte, puteți vizita la Sinaia expoziţia temporară “Artă şi ceremonial la mesele regale”, ce ne introduce în viaţa cotidiană a familiilor regale din România perioadei 1866-1930, Carol I şi Elisabeta, Ferdinand şi Maria, de la Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Palatele regale din Bucureşti. Expoziția cuprinde colecţii de porţelanuri, tacâmuri din argint și pahare din cristal destinate meselor de la Curte, programul şi meniul zilnic cu felurile de mâncare preferate. Despre rețetele și meniurile de altădată am mai povestit pe blog, când am văzut o expoziție temporara de la Arhivele Statului. Atunci am aflat că la Masa Regală se serveau “melci cu brânză” la felul I, dar și ciorbă de fasole și de pește, deserturile preferate fiind compoturile și fructele.

Expoziţia se vizitează până pe  30 aprilie 2015, de miercuri până duminică, ultima intrare fiind la ora 16:15.

Sper că nu v-am făcut prea mare poftă! Un weekend frumos!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture