Propuneri de weekend: 9-10 august 2014

Încă un weekend plin de evenimente incitante care ne oferă prilejul de a ne strânge împreună cu familia și prietenii la o porție zdravănă de distracție!

regiaAstfel, suntem aşteptaţi sâmbătă la „Ziua Porţilor Deschise”, la Sarmizegetusa Regia! Începând cu ora 10:00, turiştii ce vor trece pragul cetăţii dacice din Munţii Orăştiei vor dialoga cu arheologi şi specialişti în istorie care le vor fi îndrumători în incinta monumentului istoric aflat în patrimoniul UNESCO.

În Voșlăbeni, județul Harghita, are loc un festival de artă și meșteșug numit Olimpiada Meseriilor Rurale, o sărbătoare ce marchează întâlnirea anuală a ciobanilor din Munții Harghitei. Un târg tematic cu concursuri și degustări de produse locale, ce va fi doar sâmbătă, începând cu ora 14.00, în curtea primăriei.

zilele-orasului-curtea-de-arges-i102534Au început și Zilele Orașului Curtea de Argeș, sărbătoare ce ține o săptămână! Platoul de la Stadionul Municipal va fi invadat de distracție estivală de dimineață și până seara târziu. Pastrama, mititeii și cotletele stropite din belșug cu bere vor fi completate de alte produse tradiționale, dar și de deserturi deliociase! Ajungeți din timp pentru a vizita Mănăstirea Curtea de Argeş și Biserica Domnească.

timisLa Timișoara ne întâmpină ansambluri artistice în cadrul Festivalului Internațional de Artă Catalană, spectacolele desfășurându-se în Piața Victoriei, între orele 19.45-23.45. APPLEC Internacional este cel mai mare festival catalan ce are loc în afara graniţelor ţării, aducând la Timişoara peste 500 de artişti, așa că nu este de ratat!

Un festival de muzică, arte, sport și turism are loc în cel mai nordic oraș al țării, în Darabani, județul Botoșani! Este vorba de Zilele Nordului, ce adună artiști și iubitori de frumos din România, Moldova și Ucraina, pentru o adevărată sărbătoare a nordului.

Agenda acestei prime ediții a festivalului propune concerte, inaugurări de obiective turistice și culturale, serbări populare, tururi ghidate ale împrejurimilor, proiecții de film și expoziții de artă, oferind pasionaților de muzică, istorie și călătorii ocazia unei vacanțe de poveste în colțul celor trei frontiere!

Afis-complet-webSâmbătă se va deschide și Muzeul Nordului găzduit de conacul Balș, o clădire monument istoric, fostă reședință a hatmanului Moldovei. Patrimoniul conține aproape 500 de exponate, grupate în colecții reprezentative pentru regiunea Moldova de Nord – nordul Basarabiei – Bucovina de Nord. Duminică, între orele 14-17.00 are loc Hora de la Darabani, la Poiana Teioasa, spectacol oferit de Școala Populară de Arte din Botoșani.

sezonul-ud-fleasca-revine-la-profm-nicole-cherry-lidia-buble-si-demoga-music-dau-startul-celei-mai-mari_2Amatorii sau profesioniștii de bere au parte de câteva Festivaluri ale Berii la Băile Felix, Galați și Bran. Pe Platoul Inima Reginei din Bran vă așteaptă concerte, concursuri, târguri meșteșugărești, mâncare excelentă si, evident, cantități uriașe de bere!

Bucureștenilor le propun să guste Jazz în Foișor cu Aylin Cadîr în Parcul Herăstrău, sâmbătă de la ora 19.00, dar și un film în aer liber în Parcul Alexandru Ioan Cuza! Nu ratați nici Bataia cu apă din Parcul Tineretului de duminică (Intrarea Șincai), începând cu ora 15.00, mai ales că avem parte și de un concert!

Să avem un weekend excelent!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Sa nu uitam “Descopera Rowmania” – Ivan Patzaichin caută campioni la vâslit si în Alba Iulia, ce se desfasoara duminica 10 aigust pe raul Mures. Vezi si articolul http://www.antrecalba.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=725:descoper-rowmania-ivan-patzaichin-caut-campioni-la-vaslit-in-alba-iulia-catigtorii-ediiei-locale-intr-in-finala-de-la-tulcea&catid=28:stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture