Propuneri de weekend: 8-9 noiembrie 2014

Haideți să vedem ce evenimente sunt în acest weekend, indiferent de vreme merită să ieșim la plimbare.

În București, Festivalul Etnoculinaria vine cu editia a VII-a, chiar în Piaţa George Enescu, lângă Ateneul Român, eveniment ce promovează produsele tradiţionale românești şi tradiţiile populare. Zeci de meşteri şi artizani populari şi peste 100 de producători tradiţionali ne vor încânta cu produsele lor. Vom regăsi obiecte confecționate din piele, ceramică, icoane, mobilier decorat manual, bijuterii artizanale, produse croşetate și alte obiecte din gospodăria ţărănească, realizate din lemn. 

targ-cu-mestesugari-si-bucate-traditionale-de-sfin-ii-arhangheli-i105552Producătorii tradiţionali din majoritatea regiunilor ţării vor veni cu brânză de burduf în coajă de brad, caş afumat, cârnaţi şi afumături tradiţionale, palincă de Maramureş, produsele apicole, prăjituri de casă, baclava turcească, plăcinte sârbeşti, plăcinte dobrogene sau poalele-n brâu moldoveneşti. Cum să stai în casă?? 🙂

De produse similare avem parte și la Târgul cu meşteşugari şi bucate tradiţionale, de Sfinții Arhangheli, de la Muzeul Țăranului Român, o invitație la artă populară și gastronomie românească.

festivalul-haiducilor-de-sfintii-mihail-si-gavril-i105568Festivalul Haiducilor ne așteaptă în Parcul Național cu cel mai lung şi gustos cârnat haiducesc, ce se va pregăti sâmbătă, începând cu ora 10:00. Un adevărat ospăţ haiducesc cu tocană de mistreţ la ceaun, oaie înăbuşită, pastramă în unt, gâşte şi raţe la cuptor, berbecuţi la proţap, bulz ciobănesc şi alte bunătăţi demne de orice gurmand. Ca desert, avem plăcinte şi cozonaci, inclusiv plăcinta creaţă de Maramureş. Presimt că va fi un weekend greu pentru bucureșteni!

Festivalul Borsului de Peste Delta Dunarii (228)Dacă nu sunteți amatori de gastronomie, puteți ajunge la Bucharest Dance Festival 2014, la Palatul Național al Copiilor, pentru a vă lăsa cuprinși de ritmul muzicii.

În zona satului Crișan din Delta Dunării se va desfășura Cupa Deltei la Știucă, pe brațul Sulina și va include concursuri de pescuit știucă, pe parcursul a trei manșe, timp de trei zile. Pescuitul se va face în zonele lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere și Căzănel, iar peștii prinși vor fi aruncați în apă. Cred că este una dintre ultimele ocazii în care putem admira în 2014 acest paradis unic în lume, ținând cont că ne bate iarna la ușă…Și dacă ajungeți în Delta Dunării, vizitați Schitul Stipoc.

transylvania-wine-fair-editia-a-ii-a-i105091Și după atâtea bunătăți gastronomice din vânat și pește, merge un vin la Brașov, unde are loc Transylvania Wine Fair, chiar în centrul expozitional Brasov Business Park.  Pe lângă vinuri, se pot degusta și brânzeturi fine și ciocolată…

În acest weekend continuă și Festivalul Filmului Francez care se desfășoară în mai multe locații din țară, precum Timișoara, Sibiu, Cluj Napoca, Târgu Mureș și Constanța, așa că avem motive suficiente să nu stăm în casă.

Un weekend frumos să aveți, cu evenimente din plin! 

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture