Propuneri de weekend: 8-9 august 2015

Când eram eu puștoaică, luna august devenea ploioasă și friguroasă după prima decadă, semn că se apropia toamna… Ei bine, acum pare că va fi toridă în continuare și chiar dacă ne plângem de căldură, adorăm soarele și cum vine weekend-ul ne gândim pe unde să mai ieșim să ne relaxam!

O-zi-dedicata-rock-ului-la-Open-Camp-Vaslui---ConcerteÎn plină desfășurare este Open Camp Vaslui, un festival de muzică underground, chiar în poligonul de tragere Paiu de lângă orașul Vaslui. Ajuns la a VI-a ediție, Open Camp este un festival în aer liber, ce include pe lângă concerte (seara) și o serie de activități culturale, recreative sau sportive.

Un festival de muzică electro-rock are loc la Darabani, în judeţul Botoşani. Cel mai nordic festival din România, cunoscut sub numele de ”Zilele nordului”,  este însoţit de o serie de acţiuni culturale, precum drumeţii, lansări de carte, comunicări şi expoziţii.

coolturbanÎn Cluj Napoca, Platoul Casinoului din Parcul Central devine platformă de exprimare pentru artiști stradali și practicanți ai sporturilor urbane prin evenimentul CooltUrban, ce reunește peste 150 de tineri talentați în domenii ca: beatbox, breakdance, street art graffiti, parkour, skateboarding, fotografie, artă urbană. Aceștia vor performa în fața publicului, în cadrul concursurilor și a demonstrațiilor tematice.

cm-260pxx338La Sibiu a inceput Festivalul Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor”. Seara de 8 august 2015 este dedicată folclorului internațional. Veţi putea urmări: Fanfara tradiţională din Althengstett – Germania, Ansamblul de dansuri pădureneşti din Ciulpăz – Hunedoara, Ansamblul de dansuri şi tradiţii din Pakistan, Ansamblul „Sonekko” – Ucraina, Ansamblul căluşeresc „Colelia” – Olt, Asociaţia Culturală „Achna Forest” – Cipru şi Ansamblul de cântece şi dansuri din Cieza – Spania. Pe scena din Piaţa Mare se vor afla ansamblurile folclorice „Timişul”, „Ceata Junilor” şi Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

58089aecb20d93e0af323c4631c0cdd8Tot un Festival Internaţional de Folclor,  ce ține până pe 12 august 2015, are loc la Tulcea. Festivalul „Peştişorul de Aur” cuprinde o serie de concursuri ce se desfășoară în mai multe piețe din oraș.  

11258159_1038227126189407_7571072140785985712_nInteresantă este Expoziția de fotografie de la Muzeul Național al Țăranului Român din București, ce cuprinde o selecție din seriile fotografice Bisericile fortificate ale sașilor din Transilvania și Frumoasele straie țărănești ale doamnelor de la oraș (Donația Peter Jacobi). In curtea interioară avem un Târg cu meşteri şi produse tradiţionale.

festivalul-strada-armeneasca-editia-a-iii-a-i115635În  capitală continuă și plimbarile „Cu bastonul prin București”, dar avem și Festivalul Strada Armeneascăfestivalul comunității armene din România.

Sunt ultimele zile și din cadrul Festivalului de Film Istoric Râșnov.

sapt-Haferland-2015-final-ro-983x1024Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania, a venit cu a treia ediție! Festivalul are în program diverse manifestări cultural – artistice, dar și activități de timp liber, precum un concurs de biciclete. Aceasta a treia ediție a Săptămânii Haferland include localitățile Fișer, Saschiz, Viscri, Criț, Meșendorf și Roadeș. Din programul evenimentului mai fac parte concertele de orgă, atelierele de olărit, balul tradițional săsesc, momentele culinare și o expoziție dedicată Anului Școlii.

festivalul-berii-medias-i115571În acest weekend berea curge din belșug la Festivalul Berii Mediaș (Piața Primăriei), care ne așteaptă cu muzică, dance și folclor tradițional, terase îmbelșugate cu cărnuri aromate, vinuri și bere rece, parc de distracții pentru cei mici și cei mari și cel mai mare târg de produse tradiționale și de artizanat.

laser showNu pot încheia propunerile din acest weekend fără a vă recomanda o fugă la mare, celor care vor să facă o bucurie prichindeilor, pentru că în Piațeta Perla din Mamaia se desfășoară Laser Kids Show, sâmbătă, începând cu orele 21.30, urmat de un concert la orele 20.00.Un spectacol de animație și grafică 3D realizat cu tehnologie laser, pentru prima dată în România, special dedicat copiilor. Spectacolul face parte din calendarul de evenimente “Mamaia Style”, organizate cu sprijinul Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Tot la mare, dar în Constanța, cu ocazia Zilei Marinei, ce se va sărbători pe 15 august, la Muzeul Marinei Române intrarea va fi gratuită în zilele de sâmbătă, 8 august şi sâmbătă 15 august, între orele 9.00-17.00.

vama-veche-salsa-week-kizomba-2015-i109647În Portul militar Constanţa, între orele 9.00-17.00 este Ziua Porţilor Deschise, expoziţie de nave, tehnică, armament şi echipamente militare şi un spectacol susţinut de ansambluri artistice şi Muzica Militară Forţelor Navale, la Mangalia avem un  Târg de Antichități (pe Aleea Leilor), iar la Vama Veche ne bucuram de Festivalul Vama Veche Salsa Week & Kizomba 2015, dedicat în totalitate iubitorilor de muzică și dansuri latino-americane din țară și străinătate, supranumit și “Vacanta salsiștilor”.  Evenimentul este găzduit în incinta Complexului D’Or, pe scena căreia se desfăsoară şi concursul Romania Latin Dance Cup 2015“, în cadrul căruia se desemnează perechea ce va reprezenta România la World Latin Dance Cup 2015, Miami, SUA.

Asadar, un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture