Propuneri de weekend: 8-10 februarie 2019

Tocmai pentru că în acest weekend vremea nu mai este la fel de frumoasă, v-am făcut mai mult o selecție de evenimente indoor, pentru a petrece câteva momente de relaxare și în acest sfârșit de săptămână.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București ne invită la expoziția temporară „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, care va avea loc până pe data de 31 martie 2019. Expoziția prezintă unele dintre cele mai importante contribuții aduse de oameni de știință români la dezvoltarea științelor zoologice.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” redeschide seria atelierelor pentru copii, sub genericul „Călător prin tradiții… de primăvară”. Cei mici pot învăța, îndrumați de coordonatori, să realizeze păpuși din ață, podoabe populare și decorațiuni de primăvară – păsări, colaje din hârtie, semințe și fructe. În cadrul acestor ateliere vor avea loc și activități încadrate în programul Delta Dunării prin ochii copiilor, organizate de Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării, cu scopul conștientizării importanței protejării acestei rezervații unice în Europa. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, iar costul unui atelier variază între 15 și 20 de lei. Sâmbătă, 9 februarie, orele 11:30 – 13:00 va fi atelierul „Ofilă de poveste. O zi în Delta Dunării” – confecționare de diorame din papier-mâché, susținut de Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării, coord. Magdalena Udrea, (Sala de sticlă – Șos. Kiseleff nr. 30).

BTS World Tour: Love Yourself este filmat din stadionul olimpic din Seoul și este o vizionare, în exclusivitate doar pentru cinema, a unuia dintre cele mai căutate concerte din anul 2018. Este o ocazie unică să vedem pe marele ecran un show de zile mari pe data de 9 februarie ora 17:00 la Happy Cinema București.

Fundația Calea Victoriei ne invită vineri, 8 februarie, ora 19.00, la Palatul Cercului Militar Național, în Sala de Spectacole, la lansarea a două cărți originale, aflate la a doua ediție: „Pentru ce mergem la operă?” și „Nouă povești muzicale”, semnate de talentatul dirijor Tiberiu Soare. Cărțile se adresează unui public larg, de la adolescenți curioși să înțeleagă fenomenul muzicii clasice, al operei sau al baletului, până la melomani pasionați, care vor să savureze mai bine compozitorii preferați, prin explorarea perspectivei oferite de un dirijor experimentat și erudit. Intrarea este liberă.

La Teatrul Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian” din București va fi pusa în scenă opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss-fiul, după un libret de Ignaz Schnitzer. Premiera a avut loc la Theater an der Wien, din Viena, la 24 octombrie 1885. În România, opereta s-a reprezentat pentru prima dată la Teatrul Național din București, pe 9 ianuarie 1890. Prețul unui bilet este între 15 – 50 de lei, în funcție de categorie. Spectacolul are loc duminică de la ora 19.00.

Cochetul și deliciosul târg Ozosep revine în weekendul 9-10 februarie 2019 în Grădina Verona de pe str. Pictor Arthur Verona din București. Bucate alese din Harghita și împrejurimi, produse artizanale de bun gust și atmosfera specifică ne așteaptă, precum și ceaunele pline de gulaș delicios, vin fiert și hotdogul secuiesc!

Expoziţia Figurilor de Ceară, ne va uimi în piaţeta Matei Corvin din Cluj – Napoca. Până pe 10 martie se vor putea admira replicile de ceară în mărime naturală ale celebrităților incluse în expoziţie: Al Pacino, Robert de Niro, Beyonce, Mick Jagger, Adele, Jim Carrey, Mr. Been, Justin Bieber, Ariana Grande, Inna, Gheorghe Hagi, Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Enrique Iglesias, Vladimir Putin, Donald Trump, Elsa şi Anna din Frozen Kingdom. Tarife adulți: 20 lei.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture