Propuneri de weekend: 7-8 martie 2015

După ce ne-au curtat câteva zile de primăvară, am revenit la hainele groase, dar şi la acea tristeţe ce ne cuprinde în zilele mohorâte…Cum am putea, însă, să fim trişti tocmai de Ziua Femeii, atât de mult aşteptată de reprezentantele sexului frumos?

targ-de-1-si-8-martie-26-02-08-03-2015-strip-mall-pipera-i107343În acest weekend sunt ultimele zile ale Târgurilor de Mărţişor, cum ar fi Târgul de Primăvară de la Strip Mall Pipera (Str. Erou Iancu Nicolae). Regăsim aici produse handmade, produse tradiționale, dulciuri făcute în casă, produse apicole, sucuri naturale, cosmetice, suveniruri, aranjamente florale, produse ungureşti şi turceşti.

Nu uitaţi şi de Spring Fest de la Promenada Mall din Bucureşti, dar nici de târgul de dulciuri Sweet Fest care s-a mutat în Cora Lujerului şi nu rataţi Târgul Babelor ce are loc la Centrul Cultural Reduta din Braşov, un eveniment încălzit de concerte de vioară, violoncel şi pian (7-8 martie, ora 16.00), ori poate preferaţi Holograf la Sala Sporturilor (8 martie, de la ora 19.00).

targ-de-mucenici-i110107Au început şi Târgurile de Mucenici, prin urmare, vă fac o invitaţie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, unde moldovence pricepute vor prepara în curtea acestuia delicioşii mucenici tradiţionali, pe care îi vor însiropa cu miere şi îi vor tăvăli în miez de nucă din belşug! Mucenicii vor îmbrăca forme diferite în funcţie de zonele etnografice ale ţării, vedetele fiind mucenicii uriaşi de un metru, ce vor avea chip de om, dar vor fi şi sub formă de soare ori de hartă a României (10.00-18.00).

femEvident, bărbaţii vor avea ocazia să cumpere cadouri pentru a le oferi de Ziua Femeii….Şi pentru că există această zi specială, Ziua Internaţională a Femeii, Orchestra de Muzică Populară Radio ne invită la un concert special dedicat doamnelor de toate vârstele. Sub titlul „Femeia, Eterna Poveste”, azi, 7 martie (17.00), la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş, ne putem bucura de un spectacol în care vor fi reunite refrene nemuritoare, în interpretări mai vechi sau mai noi, de la romanţe, tangouri celebre, la muzică de petrecere şi cântece vechi româneşti.

baletul-pe-gheata-sibiu-lacul-lebedelor-i109897Tot astăzi, dar la Sibiu,  iubitorii de balet dar şi de patinaj au parte de o adevărată sărbătoare pe gheaţă! „Lacul lebedelor”, în interpretarea extraordinară a balerinilor din Sankt Petersburg, vor încânta publicul sibian la Sala Transilvania, începând cu ora 20.00. Înainte, putem să îl ascultăm pe Horia Brenciu într-un concert “Din dragoste pentru tine”, susţinut la Shopping City Sibiu, de la ora 17.00.

miss-bikini-2015-i107501De Ziua Femeii, avem parte şi de un concurs inedit pentru cele mai frumoase doamne și domnișoare care nu se tem de schiuri sau placă și de temperaturi sub 0 de grade, ce vor oferi un spectacol memorabil pe pârtie la cea de-a treia ediție a concursului Miss Bikini Arena Platoș (judeţul Sibiu)Vor fi probe de frumusețe și îndemânare specifice sporturilor de iarnă, inclusiv proba de pornire a unui snowmobil, începând cu ora 12.00.

40d9165f9695c2dd7492e83d56dbcfd5_viewVive la Femme şi la Galeriile Excelsior din Bucureşti, cu mai frumoase creaţii handmade (program 12.00-20.00).

Şi pentru că ne plac poveştile, Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti ne invită în ziua de 8 martie 2015, la ora 11.00, în Sala de Sticlă, la expoziţia de artă vizuală Poveşti cu şi despre păpuşi.

a7b00ab684f7cf846a3f9decdb28e04eExpoziţia are ca subiect principal păpuşa unicat supradimensionată, inspirată din spaţii culturale precum: Africa, India, Japonia, Mexic, Germania, Franţa, Anglia America de Nord sau spaţiul ex sovietic. Cu acest prilej, creatorii aduc în actualitate poveşti cunoscute sau neştiute, rescriind trasee tradiţionale, sub forma păpuşilor personalizate, realizate din material textil imprimat sau  ţesut, decorate cu motive specifice diverselor arii stilistice. Expoziţia va putea fi vizitată zilnic, în perioada 8 – 31 martie 2015, între orele 09:00 – 17:00.

istTot la Muzeul Naţional al Satului avem expoziţia “Timeless city Istanbul & faces“, ce intenţionează să reflecte atmosfera de poveste, unică a Istanbulului. Fotografiile realizate de Mustafa Dedeoğlu nu ne arată un Istanbul modern, ci ne duc spre străzile de la periferie, spre colţurile ascunse, neştiute ale oraşului, adică spre latura sa nostalgică şi melancolică.

Expoziţia “Timeless city Istanbul & faces” va putea fi vizitată până pe 15 martie 2015, între orele 09:00 – 17:00, în sala H. H.Stahl.

Un weekend minunat să aveţi! Hai că mijeşte soarele… 🙂

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture