Propuneri de weekend: 7-8 iunie 2014

Propuneri de weekend sub semnul Târgurilor de Rusalii, 2014

A venit si weekend-ul de Rusalii, tocmai de aceea va fi un sfârșit de săptămână mai prelungit, unele manifestări cuprinzând și ziua de 9 iunie, când sărbătorim Pogărârea Sfântului Duh.

mieluleUnde putem să ne petrecem acest sfârșit de săptămână care se anunță destul de ploios?

În Bran are loc Festivalul de Gastronomie Tradițională “Un’ te duci tu mielule?”. Folclor din Ardeal, Muntenia, Maramureș și Moldova va răsuna pe Platoul Inima Reginei unde vom avea parte și de concursuri gastronomice cu preparate din miel, dar și bulz. Nu vă spun cât de bun este, vă las să vă convingeți singuri!

targ rusaliiPe lângă miel, ca să vă întărât, va fi mâncare tradiţională la ceaun, taur și berbecuţ! Va fi organizată şi o piaţă de meşteri populari și artizani tradiţionali, dar vom putea achiziţiona şi alte  produse naturale precum miere, gemuri sau prăjituri de casă.

Ansambluri folclorice din Bran, Râşnov, Făgăraş și Poiana vor incendia scena atât sâmbătă, cât și duminică.

Un Târg de Rusalii are loc la Brașov chiar în Piața Sfatului, ce va fi plină de bujori, simbol al Rusaliilor, între orele 10.00-22.00. O fanfară germană va impresiona publicul prezent duminică începând cu ora 17.00, alături de fanfara Liceului Andrei Şaguna şi fanfara Ţara Bârsei.

targ-de-rusaliiȘi Târgoviște va sărbători Rusaliile începând cu 7 iunie 2014, în Parcul Mitropoliei cu un Târg al Meșterilor Populari și mult folclor în Piața Mihai Viteazul, duminică, începând cu ora 17.00.

Festivalul Etnoculinaria vine în București cu o nouă ediție, între 6-8 iunie 2014, in Piața George Enescu, unde putem vedea și gusta bunătăți din Turcia, Ungaria, India și diferite zone ale României. Artizanat tradițional din toate aceste țări, muzică populară, voie bună şi mâncărurile preferate ale românilor, iată argumente suficiente care să nu ne țină în casă indiferent de vreme!

geologO Piaţa Ţărănească va fi organizată până duminică, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din şos. Kiseleff nr. 3 cu ocazia Moşilor de vară Târgul de Rusalii. Programul este între 10.00-18.00, intrarea fiind liberă. Demonstrații meșteșugărești și minunate bucate tradiționale ne vor face să petrecem cât mai mult timp la acest târg!

Tot de un Târg de Rusalii, chiar vizavi de muzeul anterior, avem parte la Muzeul Național de Geologie din București, dar privirea ne va fi luată de cristale, bijuterii și pietre semiprețioase.

Și chiar dacă a trecut Ziua Copiilor, piticii noștri se mai pot bucura de un Carnaval cu Ziggy si Zaggy, intrarea fiind liberă! Amănunte aici.

Zile frumoase să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture