Propuneri de weekend: 6-8 septembrie 2013

Și pentru că avem iar un sfârșit de săptămână însorit, ne putem bucura mai ales de evenimentele ce se desfășoară în aer liber, așa că hai la drum!

harta-snagovDacă ești din București, până la Snagov este doar o aruncătură de băț, așa că poți ajunge la Zile și Nopți albe la Snagov pentru a te bucura de concursuri de pescuit și de gătit, plimbări cu caiacul, ateliere de grădinărit, târguri de produse tradiționale și alte activități. Nu sta în casă când poți să îi asculți pe cei de la Proconsul și VH2 într-un concert de zile mari!

afis visul unor noptiDacă ești mai leneș, poți rămâne în București pentru a te duce la Grădina de Vară Legere să depeni amintirile acestei veri, într-o sărbătoare a sfârșitului acestui anotimp de foc, la Visul unor nopți de vară! Nu lipsesc atelierele de creație a produselor handmade, dar nici muzica.

Evenimentul a început încă de joi și ține până seară târziu! Iar serile de septembrie sunt romantice…

targDe concursuri de pescuit și de gătit avem parte și la cel mai mare târg destinat promovării agroturismului, respectiv la Târgul Național de Turism Rural de la Albac, din județul Alba. Dar nu numai atât! Va exista și o expoziție de pictură, dar și un târg al meșterilor populari, precum şi o vizită la pensiunile agroturistice din zonă. La final, artificiile și focul de tabără vor încinge atmosfera! Nu sta pe ganduri…

zalauDacă ți-e dor de un festival, te așteaptă Festivalul Roman Zalău – Porolissum cu ediția a IX-a! Filme documentare, parade de costume istorice, demonstrații de lupte între daci și romani, teatru antic cu lupte de gladiatori, ritualuri antice, ateliere de ceramică și concerte folk cu Vasile Șeicaru și alții, chiar în municipiul Zalău pentru o întâlnire cu istoria…

Să aveți parte de un weekend frumos!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture