Propuneri de weekend: 6-8 iulie 2018

Cald și plăcut în acest weekend în care se petrec lucruri frumoase, pentru a da savoare sfârșitului de săptămână.

Bucureștiul este un oraş care s-a dezvoltat şi cu sprijinul comunităţilor evreieşti, armeneşti sau greceşti. Comunitatea armenească a Bucureştiului a dat niște nume importante pentru istoria capitalei. Fundația Calea Victoriei ne invită la evenimentul Descoperă Cartierul Armenesc, vineri 6 iulie, începând cu ora 19.00. Loc de întâlnire: curtea Bisericii Armenești, Bulevardul Carol nr. 43 (cost 40 de lei/persoană). De altfel, Fundația oferă multe evenimente interesante și chiar cursuri pentru adolescenți în timpul vacanței de vară.

Pe 7 iulie (orele 10.00-22.00) va avea loc vernisajul expoziției Gigantica, în parcul Mogoșoaia. GIGANTICA este cea mai mare tabără de artă în aer liber din România. Lucrările sunt realizate de studenții Universității Naționale de Artă din București, coordonați de profesorul și artistul Alexandru Rădvan.

Vizitează și Palatul brâncovenesc de la Mogoșoaia, un loc plăcut de relaxare aproape de București

Vizitatorii Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti” sunt invitați să învețe despre plante, despre proprietățile lor și modul de cultivare. Prin muzeu vor fi amenajate parcele în gospodării aparținând diverselor zone ale țării, iar dacă vom ajunge aici vom avea posibilitatea să ne îngrijim propria grădină…Atelierele vor avea loc în gospodăriile din muzeu, în zilele de 7 și 21 iulie și 4 august (interval orar 9.00-11.00). Prețul unui atelier este reprezentat de contravaloarea biletului de acces în muzeu: 15 lei – adult; 8 lei – pensionar; 4 lei – elev/student. Detalii și înscrieri: programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Sâmbătă și duminică, 07-08 iulie 2018, tot în intervalul orar 12:00-20:00, are loc evenimentul Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură, Ediția a II-a. Expoziția Sculpturi din Ateliere Deschise, parte din Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură, este organizată în Sala Mare a Institutului Cultural Român, Aleea Alexandru nr. 38, București și  poate fi vizitată până la data de 19 iulie 2018.

In cadrul Zilelor Municipiului Focşani vor fi organizate o serie de evenimente prin care se vor marca 156 de ani de la unirea celor două oraşe, Focşani Moldova cu Focşani Muntenia, pe 6 iulie 1862. Manifestările se vor desfășura în mai multe locații din oraș și includ festivaluri folclorice și corale, concursuri, expoziții de pictură și alte spectacole artistice și de fanfară.

Până pe 24 iulie 2018, la Muzeul de Istorie din Suceava va putea fi admirată expoziția foto „Comorile României”, realizată de artistul fotograf Ilie Tudorel, dedicată Centenarului Marii Uniri și Anului European al Patrimoniului Cultural. Expoziţia „Comorile României” prezintă în 71 de lucrări de artă fotografică, monumente sau situri arheologice aflate în patrimoniul mondial UNESCO:  fortăreţe dacice din Munţii Orăştie, biserici de lemn din Maramureş, biserici pictate din nordul Moldovei, sate cu biserici fortificate din centrul Transilvaniei, centrul istoric al oraşului Sighişoara, Mănăstirea Hurezi, precum și Delta Dunării și pădurile primare şi bătrâne de fag din Carpaţi.

Citește și Schitul Stipoc (Sfântul Atanasie) – singura mănăstire din Delta Dunării

Tot în Suceava are loc Targul Colecționarilor, un târg de antichități ce se desfășoară în Iulius Mall Suceava.

În acest weekend are loc și cea de-a doua ediție a festivalului Vibe în Târgu-Mureș, în cadrul căruia vor urca pe scenă peste cincizeci de artiști. În cadrul Vibe Festival, pe lângă concerte, vom asista și la spectacole, discuții și alte programe interesante (volei de plajă, badminton, fotbal, jocuri, yoga pe malul Mureșului).

La Piatra Neamț are loc Festivalul Internațional Vacanțe Muzicale. Vineri, 6 iulie 2018, ora 19:00, la Teatrul Tineretului vom asista la un recital de clarinet, iar la ora 21.00, în Piaţa Turnului, la muzică de operă. Sâmbătă, 7 iulie 2018, ora 21:00, tot în Piaţa Turnului, va fi un regal de operă în cadrul festivității de închidere a festivalului. Invitat special: Christoph Hebeisen (Elveţia).

Gurmanzii sunt așteptați pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca pentru o experiență culinară interesantă la Street FOOD Festival. La festival se vor putea gusta burgeri suculenți, quesadilla proaspăt preparată, mâncare asiatică cu multe condimente, pizza napoletană ori deserturi aromate, dar și băuturi răcoritoare. Intrarea este liberă.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture