Propuneri de weekend: 6-7 februarie 2016

Bate un vânt de primăvară afară şi cum altfel când ce a fost mai greu a trecut şi ne îndreptăm cu paşi repezi spre cel mai plăcut anotimp? Eu am lăsat geaca de iarnă în dulap şi tare m-am bucurat de o haină mai subţire şi mai ales de soarele care mie mi-a cam lipsit în ultima vreme fiind tot pe drumuri pe alte meleaguri.

Unde mergem în acest weekend, aşadar?…

rosia montanaLa Muzeul Naţional al Ţăranului Român, au loc Zilele Roşiei Montane, un eveniment în care bucureştenii sunt invitaţi la ateliere, expoziţie, concerte, dezbateri şi proiecţii la 1885 de ani de la prima atestare documentară a Roşiei Montane (în Sala Acvariu şi la Clubul Ţăranului).

targ-cu-mesteri-si-produse-traditionale-i121819Dacă tot ne aflăm aici, putem da o raită pe la Târgul cu meşteri şi produse tradiţionale din curtea Muzeului. Vizitatorii sunt aşteptaţi la târg de către meşterii populari şi artizani, cu ceramică de Corund sau de Marginea, costume brodate cu motive tradiţionale de la Gornovita-Gorj, îi cusute cu mătase; icoane, ouă încondeiate, măsuţe şi linguri din lemn sculptate cu motive populare; obiecte de decor din sticlă şi ceramică pictată, bijuterii din porţelan sau din alamă, etc.

afisbfLa Bistriţa se organizează BISTRIŢA MARIAGE FEST 2016, un alt eveniment destinat celor care îşi încep povestea de viaţă împreună în acest an. Târgul îşi propune să devină una din manifestările de referinţă din Transilvania dedicată nunţilor şi evenimentelor festive (în incinta Hotelului Metropolis). În cadrul acestuia se pot găsi rochii de mireasă, costume de mire, pantofi, accesorii, bijuterii, ţinute de gală, rochii domnişoare de onoare, etc.

slide-oradeaŞi EXPOMARRIAGE Oradea ne aşteaptă la un târg de nunţi, ce include programe artistice, demonstraţii de machiaj şi coafură, decoraţiuni interesante, torturi şi prăjituri delicioase (la Trade Center Oradea). Nu ar trebui sa lipsim nici de la “TRANSYLVANIA WEDDING FAIR”, ce se va desfăşura la Braşov Business Park, începând cu ora 10.00.

10649976_1721706534729525_830434909478684415_nÎn aceste zile este în plină desfăşurare şi Winter Week-end, într-un loc de vis, mai exact în vârful muntelui la Cabana Postăvaru cu plecare din Poiana Braşov, unde sunt aşteptaţi toţi iubitorii de sporturi de iarnă şi de peisaje montane.

Relaxare, muzică cu vibe-uri de electro funk şi oldies, competiţii de ski şi snowboard, concursuri şi degustări de vodkă care să încălzească trupul şi sufletul, ne aşteaptă la Winter Week-end.

31c9c13d76adff9130e739bb6b34b628_viewMai ţinem iarna în loc şi cu ocazia primei ediţii ”Feleacu Winter Games”, un eveniment sportiv ce se desfăşoară sâmbătă de la ora 10.00. Participanţii sunt provocaţi să îşi construiască cea mai drăguţă sanie din carton şi să vină cu ea la concurs pe Pârtia Feleacu, unde va fi premiată cea mai rapidă şi cea mai creativă sanie (în apropiere de Cluj-Napoca).

Tot în acest oras, are loc expoziţia Războiul în Afişul Polonez, unde ne este reliefată teroarea războiului şi valoarea păcii. Colecţia Krzysztof Dydo”, care este prezentată de Institutul Polonez din Bucureşti la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, până pe 21 februarie 2016, conţine 52 de afişe create între anii 1939-2014. Krzysztof Dydo este un renumit expert în arta afişului, autor a numeroase publicaţii dedicate acestei teme şi co-fondator al Galeriei Afişului din Cracovia, ce deţine cea mai mare colecţie privată din Polonia, numărând peste 20.000 de afişe. Program de vizitare 10.00-17.00.
bal

Avem sâmbătă şi un Bal al Vânătorilor şi Pescarilor în apropiere de Baia Mare (localitatea Recea, judeţul Maramureş), cu începere de la ora 18:00 (restaurant Romaniţa). La eveniment a fost invitată Anna Lesko, dansatori profesionişti de la Galactic Dance şi artiştii de la Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania.

afis-zilele-orasului-busteni-768x1086De muzică şi multă distracţie avem parte şi cu ocazia Zilelor Oraşului Buşteni, unde sâmbătă şi duminică, începând cu ora 12.00 au loc concerte în aer liber la Pârtia Kalinderu. Seara de sâmbătă se va încheia cu un foc de artificii. Duminică, 7 februarie 2016, în sala de sport din cartierul Silva, putem asista la finala Cupei Oraşului Buşteni la Fotbal.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Andreea B says:

    Noroc cu tine, o sa merg si eu maine la Muzeul Taranului :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture