Propuneri de weekend: 5 – 6 martie 2016

Şi acest weekend l-am aşteptat cu bucurie pentru că, pe lângă faptul că sunt în plină desfăşurare târgurile de mărţişor, urmează Ziua Femeii, un motiv în plus pentru ca să participăm la diferite evenimente interesante.

MESH.MUCENICI.PRINT_-197x300În Bucureşti, am putea ajunge la Festivalul Mucenicilor unde se pregătesc mucenici tradiţionali moldoveneşti, cu miere şi miez de nucă. Special pentru această ediţie vor fi realizaţi mucenici uriaşi în formă specială în chipul ţăranului român, ce vor avea 1 metru înălţime şi 0,80 m lăţime, dar şi alţi mucenici în forme de porumbei si albinuţe. Tot la târg vom putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, poale-n brâu moldevenesti şi din plăcintele dobrogene cu brânză.

Pe lângă astfel de bunătăţi, doamnele şi domnişoarele prezente la festival au ocazia de a primi cadouri dulci şi nu numai, având în vedere că urmează 8 martie, Ziua Femeii. Festivalul este deschis până miercuri, 9 martie.

targ-de-mucenici-i123003Un Târg de Mucenici s-a deschis şi la Muzeul Ţăranului Român. De altfel, sărbătoarea creştină a sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia, care mai este cunoscută în popor şi ca Sâmbra Plugului, ne oferă prilejul de a gusta din bucate delicioase şi a ne bucura de tradiţiile noastre româneşti. Pe lângă mucenici, putem alege cozonaci bucovineni şi plăcintele boiereşti cu fructe şi cu brânză. Pentru Ziua Femeii, avem posibilitatea de a cumpăra bijuterii din porţelan şi argint.

targ-de-martisor-la-muzeul-national-al-satului-i122682Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” ne invită până pe 8 martie la evenimentul De Mărţişor. Târg cu tâlc…, aflat sub egida proiectului cultural Anotimpuri la Muzeul Satului: Primăvara. Sărbătorile tinereţii. La acest târg suntem invitaţi să alegem pentru cei dragi mărţişoare tradiţionale realizate de meşteri populari, dar şi de artişti plastici. Programul târgului este de la 9.00 la 17.00.

bounty fairȊn weekendul acesta, la Casa Universitarilor din Bucureşti, între orele 10:00 şi 19:00, are loc şi evenimentul de handmade şi design românesc Bounty Fair – Te iubesc femeie!, unde suntem aşteptaţi cu o ediţie  specială de Ziua femeii şi a mamelor. Peste 60 de artişti şi artizani români expun creaţii pentru femei de vârste şi cu stiluri diferite, de la bijuterii, haine şi accesorii la obiecte de decor interior şi aranjamente florale, însă vom putea beneficia şi de şedinţe gratuite de masaj facial de relaxare.

martisorCopiii pot afla Povestea mărţişorului în cadrul unui spectacol dedicat acestora şi care este inspirat din legenda românească, la Teatrul Coquette, sâmbătă 5 martie, ora 17.00 (Calea Călăraşi nr. 94).

La Bistriţa, judeţul Cluj, este în plină desfăşurare Târgul de Dragobete şi Mărţişor, organizat de Primăria municipiului Bistriţa, unde se pot achiziţiona produsele confecţionate şi expuse de meşteşugari la cele 30 de căsuţe de lemn amplasate în apropierea Bisericii Evanghelice.

targul-de-nunti-wedding-fever-la-craiova-i120972La Craiova are loc cea de-a VII-a ediţie a târgului de nunţi Wedding Fever (la Centrul Multifuncţional – zona Româneşti). Expoziţia include evenimente interactive şi creative, precum: show-uri demonstrative de beauty, spectacole de dans, micro-recitaluri de muzică clasică, muzică live, spectacole de sunet şi lumini, momente de animaţie, tombolă cu premi şi alte surprize.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture