Propuneri de weekend: 5-6 aprilie 2014

Acest sfârșit de săptămână este unul mai puțin însorit, dar numai bun pentru a ne recrea într-o expozitie sau la un târg.

v-for-vintage-portobello-market-la-sala-dalles-i97568Astfel, un târg de modă și cultură vintage are loc chiar la Sala Dalles din București, în perioada 5-6 aprilie, aducând stilul britanic în capitală.

V FOR VINTAGE PORTOBELLO MARKET, așa cum se numește acest târg, ne surprinde cu modă, mâncare, muzică și piese vintage atât haine, cât și bijuterii. Un târg interesant care are și premii pregătite pentru vizitatori.

Iubitorii de artă pot admira pictura “Freamăt de codru”, a Anamirelei Anghel, expoziție ce poate fi vizitată la secția Muzeului Costumului Popular, ce aparține de Muzeul  Național al Satului Dimitrie Gusti, de la Palatul Parlamentului.

4707f25f6fc2ee14aa770628e6722bf4Și dacă tot vor ajunge aici, îi invit pe bucureșteni să admire și superbele costume expuse în muzeul ce s-a nascut din dragostea pentru artă populară a doamnei Marghiolița Constantinescu Rogoșan, ce a donat statului roman obiecte autentice populare, precum icoane pe sticlă și lemn, covoare și textile, obiecte de uz casnic, piese de mobilier și ceramică, precum și zeci de costume populare tradiționale.

Majoritatea costumelor prezente sunt cele provenite din Muscel și se caracterizează prin elemente decorative geometrice și florale, într-un adevărat tezaur de modele și culori.

La Muzeul Țăranului Român are loc un târg de primăvară, denumit Târgul Prier, semn ca ne pregătim serios de Sărbătorile Pascale. Vor fi meșteri populari, dar și producăƒtori de cârnati și afumăƒturi tradiționale, cozonac și plăcinte  muntenești cu dovleac, mac, vișine, dulcețuri, magiun și siropuri, numai bune să ne amețească simțurile!

Iubitorii de vacanțe pot vizita Târgul Prahovean de Turism ExpoVacanţa 2014, care se desfăşoară la Ploieşti, pentru a afla informaţii şi recomandări din stațiunile turistice din România, dar mai ales pentru a găsi oferte din orice destinaţie din lume sau ţară la agenţiile prezente în târg.

 Un weekend relaxant vă doresc!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture