Propuneri de weekend: 4-6 septembrie 2015

Septembrie…Parcă ieri povesteam de cele mai interesante evenimente ale primului weekend din vară şi iată-ne ajunşi la primul weekend din toamnă.

descărcareÎn Bucureşti, a început Festivalul George Enescu, încă de duminica trecută, la Sala Palatului. Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului are loc până pe 20 septembrie, atât la Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară și aduce publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.

Tot în capitală se desfăşoară şi Zilele Bucureştiului, manifestare prilejuită de împlinirea a 556 de ani de atestare documentară a oraşului şi care a debutat cu Gala Folk You (4 – 5 septembrie, Piața George Enescu), unde vor cânta: Antract, Nicu Alifantis & ZAN, Taxi, Iris, Pasărea Rock.

00000003252-b602-275x0-w-de8327baUn alt eveniment rock încinge spiritele dezlănţuite la Câmpulung Muscel, judeţul Argeş (4-5 septembrie). Este vorba de Posada Rock 2015, unde anul acesta, “cea mai bună trupă de metal din Ucraina” va susţine un recital pe Stadionul Municipal.

festivalul-folk-pe-paine-arad-2015-i116035Între 4 și 5 septembrie, în zona Pădurice, lângă stadionul din orașul Pecica, are loc cea de-a patra ediție a Festivalului “Folk pe Pâine”. Muzica și focul de tabără vor lumina sufletele iubitorilor de gen, aproape de malul Mureșului (începând cu ora 19.00, în fiecare seară).

Meşterii olari din întreaga ţară îşi expun produsele în Piaţa Mare din Sibiu la „Târgul Olarilor”, ce se desfăşoară între 5 şi 6 septembrie (între orele 9.00-20.00). Aproximativ 150 de meşteri din cunoscute centre de olărit din ţară – Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi – îşi  vor etala creaţiile, sub formă de oale, ulcele, vase decorative, farfurii şi căni realizate din lut.

amuralPrima ediție a Festivalului de Arte vizuale din România AMURAL, a început vineri la Brașov, în zona După Ziduri, putând fi admirate lucrări ale peste 50 de artiști români (proiecții de video-mapping, instalații de lumină, expoziții de fotografie, pictură murală sau filme de scurt metraj).

afis-A2-696x986Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula sperie spiritele rele între 4 şi 6 septembrie (începând cu ora 11.00), în Valea Străjii, județul Bistrița-Năsăud. Folk, pop-dance și muzică populară, balade, jocuri, concursuri de gătit şi un Târg al producătorilor și meșteșugarilor, sunt manifestări menite să bucure pe cei care şi-au asumat curajul să vină la acest festival…

Concerte și filme în fiecare seară, proiecții în sală și aer liber și dialoguri cu oameni din lumea filmului, sunt numai câteva dintre propunerile cu care vine ediția din 2015 a Alba Iulia Music & Film Festival (în Piața Cetății Palatul Principilor, în cursul  serii). 

Targul National de Turism Rural Albac (458)Revine Târgul Național de Turism Rural din Albac, județul Alba, cu ediția a XI a (5-6 septembrie), cel mai important eveniment de turism rural din ţară. Pe lângă prezentarea ofertelor pensiunilor şi unităţilor de cazare, veţi putea gusta din preparate tradiţionale şi vedea ce înseamnă tradiţiile autentice.

În Giurgiu, pe canalul ”Sf. Gheorghe” are loc Parada Ambarcaţiunilor (6 septembrie). Vor “defila” ambarcaţiuni cu propulsie sau fără; cu vâsle, vele sau motor şi ambarcaţiuni radiocomandate şi navomodele (plecarea de la pontonul San Giorgio în jurul orei 11, parcurgerea a cca un 1 km pe canal până în dreptul Podului Bizet).

imagesFestivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării vine cu ediţia a III-a între 4 – 6 septembrie. În cadrul Festivalului sunt organizate concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale deltaice de către echipe de bucătari de pe întreg teritoriul deltei, ce se vor întrece în măestria gătitului. Iată cum a fost anul trecut.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture