Propuneri de weekend: 4-6 decembrie 2015

Iată cum au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, pe care le aşteptăm nerăbdători. Până atunci, suntem prinşi în febra cumpărăturilor şi vizităm târgurile de Crăciun pentru a alege cadouri pentru cei pe care îi iubim, dar şi pentru a simţi acea atmosfera unică specifică.

Haideţi să vedem pe unde putem să mergem în acest weekend, când îl aşteptăm şi pe Moş Nicolae.

targul cadourilor roTârgul cadourilor de Crăciun, ce are loc la Centrul Expozițional Romexpo din București, în perioada 04 – 13 decembrie 2015 (10.00-19.00/16.00), ne invita la un maraton al cumparaturilor. Vom găsi expozanți din toate domeniile cu meșteșuguri tradiționale românești, decorațiuni artizanale, îmbrăcăminte, jucării, etc.

Click aici pentru Târgurile şi Pieţele de Crăciun din România!

targ-de-sfantul-nicolae-2015-la-mntr-i119795Pentru a vedea olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, iconari pricepuţi, putem veni la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, începând de vineri, 4 decembrie, până duminică, 6 decembrie 2015, de la 10 dimineața la 6 seara. Se spune că iarna începe în această zi, când îşi scutură barba sfântul şi începe să ningă…

serata craciunPrimăria Muncipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, ne invită până pe 7 decembrie 2015, la sala Teatrelli, la concertul extraordinar de Crăciun “Silent Night”, unde vom asculta un regal cu piese celebre de Crăciun, reinterpretate într-un stil original de artişti români (in fiecare seară, în intervalul orar 19:00 – 21:00).

papusiO alta invitaţie ne face Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, duminică, 6 decembrie, ora. 11.00, în Foaier Lena Constante, la vernisajul expoziţiei de păpuşi din colecţia Rita Shapira – Păpuşi. Carnaval. Expoziţia reuneşte păpuşi din porţelan, pluş sau fetru, achiziţionate de colecţionară şi îşi propune să creeze o atmosferă specifică carnavalului. 

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 6 – 31 decembrie 2015, de miercuri până dumincă, în Foaier Lena Constante, Şos. Kiseleff nr.30.

targUn eveniment emoţionant este ALT.CRĂCIUN – un târg alternativ ce are loc între 6 şi 23 decembrie la ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90) si este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Târgul poate fi vizitat în fiecare zi între 6 şi 23 decembrie, între orele 12:00-22:00, accesul fiind gratuit. În deschidere, putem asculta Corul de Copii Radio, dirijat de Voicu Popescu (pe 6 decembrie, la ora 19.00).

Mogosoaia Ambasada lui Mos Craciun (32)Una dintre veştile bune pe care vreau să vi le spun este că s-a deschis şi Ambasada lui Moş Crăciun în Parcul Mogoşoaia, până pe 24 decembrie. Moşul va ateriza alături de reni şi va sta de vorba zilnic cu cei mici, între orele 11.00 – 21.00, iar elfii vor viza paşapoartele copiilor şi le vor scrie dorinţele. Amănunte în articolul dedicat.

Targcraciun3Vineri s-a deschis şi primul Târg de Crăciun găzduit de Cetatea din Oradea. În vechea fortăreață sunt amenajate 30 de căsuţe din lemn unde găsim produse specifice sărbătorilor de iarnă. Totodată, este amenajat un spaţiu în aer liber pentru un carusel şi un trenuleţ pentru copii.

Spectacolele de colinde susţinute de coruri teologice aparţinând mai multor confesiuni întregesc acest peisaj caracteristic Crăciunului.

afis-targ-de-craciun-425x600Timişorenii pot participa şi ei la Târgul de Crăciun ce şi-a deschis porţile în centrul oraşului, în Piaţa Victoriei şi în piaţeta de lângă Şcoala Generală nr.30, în zona Soarelui. Din program: spectacol de cântece, dansuri populare, colinde şi obiceiuri de Crăciun cu Ansamblul “Timişul”. Clujenii se pot bucura de Târgul de Crăciun deschis în Piaţa Unirii din Cluj Napoca.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture