Propuneri de weekend: 31 octombrie – 1 noiembrie 2015

S-a dus şi octombrie şi intrăm oficial în ultima lună de toamnă. Bine că avem soare ca să ne bucurăm de weekend, chiar dacă este destul de rece afară.

Poteca dovlecilor fermecati (18)Până pe data de 1 noiembrie, Promenada Mall din Bucureşti găzduieşte o nouă ediţie a Târgului de dulciuri Sweet Fest (între orele 10:00 şi 22:00). Pe lângă multitudinea de sortimente de dulciuri, târgul promite un spectacol vizual cu decoruri interesante, concursuri, face painting pentru copii, degustări de produse şi alte surprize.

halloween-pe-gusturi-romane-ti-i118553Un atelier de sculptat în dovleci are loc pe 31 octombrie în Parcul Mogoşoaia, începând cu ora 11.00 şi pana la ora 17.00. Am fost anul trecut la o Potecă a Dovlecilor Fermecaţi şi am remarcat bucuria copiilor la vederea chipurilor de dovleci sculptaţi în diferite moduri.

Un Târg al Gusturilor Româneşti, aşa cum l-au numit organizatorii, avem în Parcul Naţional din Bucureşti, un targ al bunătăţilor, din care nu lipsesc, evident, plăcintele cu dovleac şi dulceaţă de dovleac.

Sarbatoare dovleciO Sărbătoare a Dovlecilor Luminoşi are loc la Cetea, în judeţul Alba, pe 31 octombrie, începând cu ora 18.00.

castel BranSâmbătă lui 31 octombrie 2015 se anunţă o zi specială şi pentru cei care vor să se distreze Castelul Bran: Contele Dracula face ultimele pregătiri pentru a le oferi oaspeţilor o seară şi o noapte de neuitat, pline de surprize. Dovleci sculptaţi, vin roşu şi bomboane, dansul ielelor, proiecţie de filme şi muzică, sunt numai câteva din ingredientele unei nopţi în care costumele interesante şi buna-dispoziţie sunt pe primul loc. De altfel, “Vlad Ţepeş”, gazda evenimentului, îşi va ghida oaspeţii prin Castel…Turul Castelului Bran va continua cu o petrecere tematică, în Parcul Regal, într-un cort special amenajat pentru acest eveniment.

Muscate si Castelul Bran 1 (89)Serbările Toamnei ne aşteaptă la Vălenii de Munte, unde are loc Festivalul Ţuicii, ajuns la cea de a XVIII – a ediţie (în Piaţa Oraşului). Sunt organizate şi concursuri de degustări unde sunt premiaţi producătorii de ţuică, dar şi un târg de produse meşteşugăreşti.

make-up-fest-2015-i114738Un Festival al Machiajului are loc în Bucureşti (în perioada 1-2 Noiembrie). Este vorba de Make-up Fest 2015 ce are loc la Crystal Palace Ballrooms, unde make-up artişti români şi străini vă vor împărtăşi pasiunea lor pentru această meserie, lăsându-vă să descoperiţi secretele lor.

18aca47970ecb65051bc8434e939f27dŞi pentru că 31 octombrie marchează aniversarea Zilei Internaţionale a Mării Negre, în această zi au loc în ţară tot felul de manifestări cultural-educative, expoziţii de fotografii, concursuri, târguri, jocuri distractive. Cu această ocazie, vă invit la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti pentru a admira Expoziţia Permanentă Diorama Marea Neagră, în cursul dimineţii, în Sala Multimedia a Muzeului, având loc chiar conferinţă „Marea Neagră – de la ţărm către adânc”.

Sâmbătă 31 octombrie este ultima zi a tradiţionalului Festival Naţional de Satiră şi Umor ce se desfăşoară sub genericul „Povestea Vorbii” şi care are loc la Râmnicu Vâlcea. La festival participă epigramişti din toate zonele ţării, cât şi din străinătate (în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Rm. Vâlcea).

Update 31.10.2015, ora 14.00: În urma tragediei din Bucureşti (aceste zile fiind declarate zile de Doliu Naţional), unele evenimente pot fi supuse anulării. În Parcul Mogoşoaia copiii pot sculpta dovleci până la ora 17.00. Evenimentul Sweet Fest are loc, conform programului. În Parcul Naţional din Bucureşti rămân doar comercianţii care vând produse, fiind abandonate celelalte manifestări anunţate iniţial. Acelaşi lucru şi la Festivalul Ţuicii de la Vălenii de munte, fiind anulate doar evenimentele muzicale. Evenimentul de la Castelul Bran va avea loc. În cazul în care se va decide anularea acestuia, se va anunţa pe site-ul oficial (puteţi suna şi la nr. de telefon: 0268237700).

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture