Propuneri de weekend: 31 mai – 2 iunie 2019

In acest weekend se sărbătorește Ziua Internaționala a Copilului, însă au loc multe alte evenimente la care putem participa: târguri tradiționale, saloane de carte, festivaluri și multe spectacole.

Festivalul „Zilele veverițelor” 2019 va avea loc între 1 și 2 iunie în stațiunea Buziaș, când vor fi două zile pline de distracție pentru cei mari, dar și pentru cei mici. În data de 1 iunie, între orele 13:00 și 17:00, se vor desfășura Parada Colonadei, un concert de fanfară și un spectacol muzical susținut de Rockabil, Cuasar, Alexandra Ungureanu, Pepe și Direcția 5 (de la ora 17:00).

Totodată, de Ziua Internațională a Copilului vor fi surprize şi pentru cei mici: un spectacol stradal de teatru (ora 10:30) și un spectacol de dans (ora 12:00). Duminică, 2 iunie, de la ora 13:00, va avea loc o paradă a portului popular şi un concert de muzică populară bănățeană. Tradiționalul concurs „Cele mai bune sarmale din Banat” va adăuga savoare acestui eveniment.

În perioada 30 mai – 2 iunie, pe terasa Berăriei H din București are loc Festivalul Dulce 2019 – un dans al gusturilor deosebite la care toată lumea e invitată pentru a degusta delicioase prăjituri, înghețate și deserturi fine.

La Muzeul National al Țăranului Roman din București se desfășoară Târgul cu specific tradițional, în cadrul căreia se întâlnesc meșterii populari.

La Muzeul Satului din București, suntem așteptați în lumea minunată a copilăriei, la evenimentul Copil să fii!- Ziua Internaţională a copilului. Jocuri, concursuri, ateliere, târg de jucării, alături de oameni dedicați și frumoși. In fiecare zi de weekend, începând cu ora 10.00.

Vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în țara noastră se desfășoară sub motto-ul: ,,Să mergem împreună!”. Consiliul Județean Ilfov și Primăria Mogoșoaia împrumută sloganul și ne invită vineri între orele 11.00 – 20.00 să ne bucurăm împreună de vizita istorică la picnic, în Parcul Mogoșoaia. În Poiana Mică de aici vor fi amplasate ecrane uriașe pe care vor fi transmise momentele importante ale vizitei celui mai modern Papă din istorie.

Ca în fiecare an, Comuna Mogoşoaia sărbătoreşte Ziua Copilului. astfel ca ne așteaptă începând cu ora 11:00 în Parcul Mogoşoaia si la o sărbătoare de poveste. Copiii de toate vârstele se vor bucura, rând pe rând, de o mulţime de jocuri şi jucării, ateliere de pictură, picturi pe faţă, mascote, baloane, popcorn şi vată de zahăr. De la ora 15:00, Magicianul Teo va aduce şi mai multă bucurie pe chipul celor mici cu un spectacol de neuitat.

De pe 29 mai până pe 2 iunie, Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Romexpo cu cea de-a XIV-a ediție, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României Peste 1.000.000 de volume, dintre care circa 4.000 de titluri noi, peste 350 de evenimente și reduceri considerabile de preț ne așteaptă, intrarea fiind liberă. Copiii au Bookfest-ul lor: Bookfest Junior, un program și un spațiu dedicat, unde vor serba inclusiv Ziua Copilului, pe 1 iunie.

Programul de vizitare, din 29 mai și până în 2 iunie, intre orele 10.00-20.00. Vineri și sâmbătă, Bookfest se va închide la orele 21.00.

Domeniul Cantacuzino Floresti, Prahova organizează un concert simfonic cu Orchestra “Musiques en Seine”, din Franta, pe 31 mai în cadrul Karpatia Pony Show cu ocazia Sezonului Franco-Român și în cadrul Săptămânii Europene a Caselor Istorice. Program, vineri între 19.30-21.30.

Teatrul de Vest Reşiţa ne invită în ”Lumea Poveştilor”! În perioada 1-8 iunie se va desfășura cea de a 2-a ediție a Festivalului de Teatru Pentru Copii ” Lumea Poveștilor”. În Centrul Civic va fi instalat un DOM – Planetariu în care vor fi proiectate filme la rezoluție 4K pe o cupolă de 180 de grade. Program: 10.00-23.00.

In Craiova se desfășoară o alta ediție a Festivalului Luminii, în Parcul Romanescu, sâmbătă intre orele 17.00-23.00. Tot în Craiova va avea loc Street Food Festival în Piața Mihai Viteazul. După ora 20.00 se vor tine concerte. Intrarea este liberă.

Cetatea Feldioara – Marienburg este deschisă spre vizitare şi sâmbătă, 1 iunie 2019, când se va sărbători Ziua Internaţională a Copiilor.

Un weekend plăcut!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture