Propuneri de weekend: 30 septembrie – 1 octombrie 2017

În acest weekend v-am pregătit o altă selecție de evenimente care să vă bucure sufletul și să vă încânte papilele gustative! Dacă nu v-ați făcut un alt program, vă invit să participați la una dintre aceste manifestări specifice începutului de toamnă.

Spectacolul Toamnei continuă în Parcul Național din București cu show-uri gastronomice inedite, specifice sezonului recoltei, în cadrul Festivalului Toamnă la Ceaun, unde suntem așteptați cu varză a la Cluj, gulaș, sarmale, fasole cu cârnați, tocănițe dulci și piperate, pastramă la ceaun, bulz din brânză proaspătă, păstrămioare și must proaspăt stors, plăcinte maramureșene, pâine coaptă în cuptor și pe vatră, dulciuri de diferite feluri, dulcețuri, brânzeturi și afumături, jamboane, mușchiuleți  și multe alte delicii culinare. Vedeta evenimentului este zacusca gătită chiar sub ochii noștri, așa că avem de ce ne linge pe degete!

Sun Plaza – București, găzduiește până 8 octombrie expoziția aeronautică și aerospațială ABOVE AND BEYOND, prezentată de Boeing și realizată în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. lui. De la mașini zburătoare și avioane supersonice până la lifturi spațiale și mega rachete, expoziția ne poate oferi o experiență unică. Intrarea este gratuită (la etajul 1).

Continuă şi Magic Fest 1007, un festival tradiţional dedicat toamnei, mustului şi pastramei. Manifestarea aer loc în aer liber în Parcul Drumul Taberei – Moghioroş, Magic Place PARC, București şi îmbină un celebru festival de import cu tradiţionalele sărbători româneşti de toamnă ale recoltei, culesului viei, mustului şi pastramei, pentru o varietate largă de gusturi.

Cerul este plin de stele, aproximativ 6500 fiind vizibile dintr-un loc oarecare, de-a lungul anului. Din orașele poluate luminos se văd și mai puține stele, dar în Univers se găsesc în număr foarte mare. În prezentarea de astronomie: „Câte stele sunt pe cer” făcută în cadrul evenimentelor organizate de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, sâmbătă de la ora 19.00, la Palatul Suțu, avem ocazia de a vedea câte stele s-au descoperit pană în prezent, câte se pot vedea prin marile telescoape, dar și ce alte tipuri de obiecte se găsesc în Univers.

În Parcul Herăstrău a început Târgul Bucureștilor, care va fi deschis în între orele 10.00 — 22.00 și care ne oferă o varietate de fructe și legume proaspete și produse românești: zacuscă, brânzeturi tradiționale, turtă dulce, miere, dulceață, precum și diverse obiecte — ii și costume tradiționale românești, vase din sticlă, porțelan și ceramică, obiecte de uz casnic sculptate în lemn, icoane, decorațiuni din pănușă, accesorii din piele, păpuși din textile, jucării din lemn și multe altele.

Iubitorii de muzică veche au prilejul, în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului de Muzică Veche organizat la Timișoara, să savureze câteva concerte de muzică reprezentativă perioadei medievale, a renaşterii sau a barocului timpuriu, într-o ambianță plăcută oferită de Biserica Evanghelică Lutherană și Domul Catolic din Timişoara, până pe data de 17 octombrie 2017.

 A început și Bistritzer Oktoberfest, festivalul berii și al bunei dispoziții pe tipar german! Organizatorii ne promit multă veselie și bună dispoziție, iar cârnați bavarezi și berea ne vor face, sigur, poftă! Nu vor lipsi jocurile, concursurile, muzica și dansul. Startul este dat, potrivit tradiţiei germane, atunci când primarul dă cep primului butoi cu bere. Organizator: Primăria Bistrița.

În acest weekend continuă și cel mai distractiv festival al Sibiului, CibinFEST, care a revenit anul acesta pentru a ne oferi o atmosferă incredibilă, bere rece şi spumoasă şi delicatese culinare în Piaţa Mare din Sibiu, unde vom putea trăi spiritul bavarez. Programul complet aici: http://cibinfest.ro/ .

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează pe 01 octombrie 2017, cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Fanfarelor. Programul festivalului începe de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, la ora 12:00, continuă în Piața Victoriei cu parada fanfarelor participante, până în fața Operei, unde va avea loc un microrecital. De la ora 17, la Sala Capitol din Timișoara, va avea loc spectacolul fanfarelor. Evenimentul se bucură de prezența maestrului toboșar Ovidiu Lipan Țăndărică, care va oferi un recital împreună cu Fanfara 10 Prăjini.

Evenimente pe scurt:
  • La Muzeul Municipiului București (palatul Suțu), poate fi admirată Expoziția Trecut-au anii (față în față Bucureștiul ’80-Bucureștiul 2017). Expoziția va fi deschisă până pe 15 octombrie 2017.
  • Festivalul de știință și literatură SFSci+Fi FEST 2017 ne invită la Biblioteca Națională a României (București, Blvd. Unirii nr. 22) pentru a ne delecta cu cele mai noi titluri de carte science fiction și fantasy ale celor mai importante edituri de carte SF din România, dar și pentru a participa la observații astronomice, workshopuri și prelegeri de astronomie gratuite.
  • Festivalul Smart Folk You! Florian Pittiş, găzduit pe timpul verii în Vama Veche, aduce la Bucureşti cel mai de preţ eveniment Gala Smart Folk You! Florian Pittiş. Pe scena amplasată lângă Ateneu vor performa nume sonore ale muzicii românești.
  • Bucharest Science Festival, cel mai important eveniment de promovare a științei din România, ne așteaptă în București. Vezi aici programul: http://www.bucharestsciencefestival.ro .
  • Aeroportul Internațional Baia Mare găzduiește cea de-a IV-a ediție a evenimentului ,,Maramureș Balon Fiesta”– Baia Mare 2017, un festival internațional de baloane cu aer cald care promovează frumusețea,valorile culturale ale Maramureșului și spectaculozitatea și magia zborului.
  • Galațiul găzduieste, în premieră, Oktoberfest, celebrul festival al berii, inventat în Germania. Oktoberfest Galați se desfășoară pe esplanada Sălii Sporturilor.
  • În acest weekend, caravana Street Food Festival ajunge la Timișoara.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture