Propuneri de weekend: 30 noiembrie – 2 decembrie 2018

Am intrat pe ultima sută de metri a sărbătorilor de iarnă, iar primul semn este chiar mult așteptatul Moș Nicolae, bucuria copiilor. În primul weekend din decembrie au loc, însă, multe evenimente, ocazionate de sărbătorirea Sfântului Andrei, dar și a Zilei Naționale a României. Sunt convinsă că nu o să prea stăm pe acasă, așa că, haideți să vedem pe unde putem să mergem.

De 1 Decembrie, Comuna Mogoșoaia ne invită la un eveniment de poveste. Sărbătorile, atmosfera de basm din Parcul Mogoșoaia, artiștii de renume, colindele, întâlnirea copiilor cu elfii și cu Moșul vor întregi cea mai frumoasă poveste de iarnă a anului 2018. Programul de 1 Decembrie Centenar se desfășoară intre orele 12.30-17.30.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează ateliere pentru copii dedicate sărbătorilor de iarnă. La aceste ateliere, susținute sâmbăta, între orele 10:00 și 11:30,  avem ocazia de a învăța de la meșterii populari și artiștii plastici să pregătim decorațiuni pentru bradul de Crăciun, „recuzita” pentru colindat și să confecționăm cadouri pentru cei dragi. „Satul spiridușilor” este un proiect de educație muzeală, a cărui menire este să pună în valoare creativitatea și imaginația celor mici prin activități care să corespundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor. Înscrierile au loc la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro sau la numărul de telefon 0724 331 741.

Totodata, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” ne așteaptă, între 30 noiembrie și 2 decembrie 2018, la seria de evenimente dedicată Zilei Naționale a României, „De 1 Decembrie la Muzeul Satului”. Programul va debuta cu un târg al meșterilor populari, chiar de ziua Sf. Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României. De 1 Decembrie vom afla, printr-o piesă inedită de teatru de umbre, cine a fost Măriuca Zaharia, fetița eroină din Primul Război Mondial, care se odihnește în prezent în Mausoleul de la Mărășești. Spectacolul va începe la ora 12:00 și va avea loc în sala Victor Ion Popa. De la ora 13:00 vom primi onorurile membrilor Asociaţiei Tradiţia Militară în uniformele militare din Primul Război Mondial și vom afla cum se pregăteau soldații de război acum 100 de ani. De asemenea, vom cunoaște poveștile celor care au luptat pe front vizitând expoziția-concept „Eroi de război. 100 de portrete”. Ziua se va încheia cu o serie de ateliere pentru copii, „Cum ne-o imaginăm pe Măriuca Zaharia”, cel mai tânăr erou al Primului Război Mondial.

Citește și Ansamblul Monumental de la Valea Mare – Mateiaș, unul dintre cele mai cunoscute mausolee ale eroilor din România

Începând cu data de 26 noiembrie și până pe 2 decembrie, suntem invitați să descoperim împreună magia fulgilor de nea, în cadrul Festivalului Fulgilor de Nea din București, pe platoul din Parcul Tineretului, intrarea Colegiul Național Gheorghe Șincai, pentru a petrece șapte zile desprinse din povesti. Momentele artistice și decorurile de sărbătoare se vor împleti de minune cu piesele de teatru, atelierele de creație și atelierele interactive și ne vor purta într-o călătorie magică a copilăriei, a colindelor, a jocurilor, a cadourilor dăruite din suflet, a timpului petrecut în familie, în tematica anului Centenar.

Cel mai vizitat târg de Crăciun din țară devine și în acest an mai atractiv, pentru că ne invită la masă. Între 28 noiembrie si 02 decembrie, orele 12.00-23.00, la evenimentul Christmas Food Carusel, truck-uri colorate vor staționa în Piața Albert Huet din Sibiu și ne vor pregăti StreetFood extraordinar și băuturi calde, într-o atmosferă de sărbătoare.

Municipiul Sighetu Marmației va marca ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, prin manifestări solemne, culturale și religioase la Centrului Cultural.

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, de la ora 20.00, în Sala Teatrului „Sică Alexandrescu”, Opera Brașov, împreună cu Filarmonica Brașov, Teatrul „Sică Alexandrescu” și Uniunea Junilor din Scheii Brașovului și Brașovul Vechi, ne invită la evenimentul „Gala Centenarului Marii Uniri”, dedicat Zilei Naționale a României și împlinirii a 100 de ani de la întregirea țării. Intrarea este liberă.

Vă doresc un weekend minunat și nu uitați să participați și la târgurile de Crăciun din acest sfârșit de săptămână, precum cele din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Arad, Ploiești și Craiova.

Citește și La mulţi ani, Românie dragă!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture